Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

umiditate-sistem diastribuit de monitorizare a umiditatii

Vizitator vaidaionutradu

Postări Recomandate

Vizitator vaidaionutradu

salut am de realizat un sistem dstribuit de monitorizare a umiditatii folosind un senzor de umiditate de preferat capacitiv. sistemul trebuie sa aiba intrari analogice 4-20 mA si trebuie sa folosesc un contrller PIC pentru dezvoltarea aplicatie. am gasit ceva senzori la adelaida dar sun gata incapsulati cu tot cu sistem si nu as vrea sa cumpar totul m-ar interesa daca stie cineva cam ce senzor as putea sa cumpar daca aveti alte idei si cum sa fac acele intrari analogice 4-20 mA. multumesc mult.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vsurducan

1

Top autori în acest subiect

Eu am facut un sistem de masura a umiditatii in doua incinte in care cresc plante, cu senzori SHT75 (astia sunt cei mai performanti pe care

i-am gasit, cam 30 euro bucata, eroarea de masura mai buna de 3 procente fara etalonare suplimentara)

http://www.sensirion.com/en/02_sensors/ ... _sht75.htm

Daca doresti ceva mai ieftin si cu o gramada de bataie de cap la etalonarea lor atunci cauti la MAGAZIN :smt005

(mai oameni buni, treziti-va la realitate ca doar n-o sa cumpere toti de la voi) adica de la C!o*met Bucuresti si cereti sa va aduca la comanda senzori de umiditate Smartec.

http://www.smartec.nl/humidity_sensor.htm

De la masura la automatizare este cale lunga, pentru ca reglarea precisa a umiditatii este "lucru dracului".

Link spre comentariu
Vizitator vaidaionutradu

si numai ai cumva o schema sau ceva cum ai facut.....daca poti sa ma ajuti cu un cu senzorul SHT75 care zici ca l-ai folosit......ca e bun si ala decat sa dau pe tot sistemul 280 EURO...:)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări