ddd3d Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) Bună ziua! Am nevoie pentru un proiect cu Arduino la facultate de o sursă de tensiune capabila sa imi scoata 5V si 12V. Eu am gasit 3 variante - varianta 1 (a se vedea atasarea) - Varianta 2 ar fi un transformator de retea la 12V la care sa ii mai adaug 2 stabilizatori de tensiune 7812 si 7805 in paralel astfel incat sa am 2 linii de tensiune Varianta 3 o sursa de calculator Care varianta ar fi mai buna? P.S. Precizez ca nu am nevoie de mai mult de 1,5A Editat Aprilie 24, 2016 de ddd3d Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Nu știu care sunt celelalte variante dar îți recomand cu tărie să folosești o sursă cu separare galvanică față de rețea . Dacă aș fi profesorul tău aș impune ca o condiție obligatorie asta ! Nu spui ce curent trebuie să debiteze sursa respectivă ( cea postată de tine debitează un curent destul de mic , de ordinul a 10 mA pe fiecare ieșire ) dar bănuiesc că un alimentator banal de 12V/1-2A urmat de un regulator de 5V îți rezolvă problema . Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Varianta 3 este cea mai simpla si fara batai de cap. Varianta 1 uita de ea mai ales la 1.5 A. Nu ai precizat exact daca cei 1.5A sunt in total sau pe fiecare tensiune.. Din 7812 si 7805 nu poti trage mai mult de 1A. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 (editat) Poți trage 1.5A sau chiar mai mult dacă nu e o cădere de tensiune prea mare . http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm7805c.pdf @ddd3d Când editezi după ce s-a răspuns precizează ce ai editat , să nu pui colegii într-o situație penibilă , cum că ar fi răspuns aiurea . Eu de exemplu , când am răspuns mai sus, vedeam doar Varianta 1 și atașamentul ei . Editat Aprilie 24, 2016 de UDAR Link spre comentariu
ddd3d Postat Aprilie 24, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2016 UDAR, on 24 Apr 2016 - 4:08 PM, said: @ddd3d Când editezi după ce s-a răspuns precizează ce ai editat , să nu pui colegii într-o situație penibilă , cum că ar fi răspuns aiurea . Eu de exemplu , când am răspuns mai sus, vedeam doar Varianta 1 și atașamentul ei . scuze a fost greseala mea ca am apasat din greseala pe "posteaza" am vrut sa dau pe Preizualizeaza Scuze inca odata! Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 OK , nu e mare problemă . În rest : varianta 3 e simplă și oferă sigur curent suficient ; varianta 2 , cu unele complicații - trebuie făcută , nu e gata ca varianta 3 . Varianta 1 sper că ai înțeles că trebuie s-o excluzi . Link spre comentariu
ddd3d Postat Aprilie 24, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2016 OK tot la varianta 3 ma gândeam si eu. Dar de varianta 2 ce ziceti ar functiona? asa ca idee Link spre comentariu
djvas Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Sigur ca functioneaza si varianta 2. E un redresor clasic plus 2 stabilizatoare. Dar cum a spus si Radu mai sus pot aparea unele complicatii... ia in calcul un radiator adecvat pentru stabilizatoare si asigura-te ca tensiunea de intrare in 7812 nu scade sub 14.5 V ( parca asha era in datasheet). Cred ca pentru un proiect de facultate se preteaza mai bine varianta 3. Plus ca are carcasa. Link spre comentariu
ddd3d Postat Aprilie 24, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Am ințeles ! Se poate închide Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum