Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursă cu 2 tensiuni

Postări Recomandate

Bună ziua!

Am nevoie pentru un proiect cu Arduino la facultate de o sursă de tensiune capabila sa imi scoata 5V si 12V.

Eu am gasit 3 variante

- varianta 1 (a se vedea atasarea)

- Varianta 2 ar fi un transformator de retea la 12V la care sa ii mai adaug 2 stabilizatori de tensiune 7812 si 7805 in paralel astfel incat sa am 2 linii de tensiune

Varianta 3 o sursa de calculator

Care varianta ar fi mai buna?

P.S. Precizez ca nu am nevoie de mai mult de 1,5A

post-209591-0-77474400-1461500053_thumb.gif

Editat de ddd3d
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu știu care sunt celelalte variante dar îți recomand cu tărie să folosești o sursă cu separare galvanică față de rețea . Dacă aș fi profesorul tău aș impune ca o condiție obligatorie asta ! 

Nu spui ce curent trebuie să debiteze sursa respectivă ( cea postată de tine debitează un curent destul de mic , de ordinul a 10 mA pe fiecare  ieșire ) dar bănuiesc că un alimentator banal de 12V/1-2A urmat de un regulator de 5V îți rezolvă problema . 

Link spre comentariu

Poți trage 1.5A sau chiar mai mult dacă nu e o cădere de tensiune prea mare . 

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm7805c.pdf

@ddd3d Când editezi după ce s-a răspuns precizează ce ai editat , să nu pui colegii într-o situație penibilă , cum că ar fi răspuns aiurea . 

Eu de exemplu , când am răspuns mai sus, vedeam doar Varianta 1 și atașamentul ei . 

Editat de UDAR
Link spre comentariu
UDAR, on 24 Apr 2016 - 4:08 PM, said:

@ddd3d Când editezi după ce s-a răspuns precizează ce ai editat , să nu pui colegii într-o situație penibilă , cum că ar fi răspuns aiurea . 

Eu de exemplu , când am răspuns mai sus, vedeam doar Varianta 1 și atașamentul ei . 

scuze a fost greseala mea ca am apasat din greseala pe "posteaza" am vrut sa dau pe Preizualizeaza

Scuze inca odata!

Link spre comentariu

OK , nu e mare problemă .

În rest : varianta 3 e simplă și oferă sigur curent suficient ; varianta 2 , cu unele complicații - trebuie făcută , nu e gata ca varianta 3 . Varianta 1 sper că ai înțeles că trebuie s-o excluzi . 

Link spre comentariu

Sigur ca functioneaza si varianta 2. E un redresor clasic plus 2 stabilizatoare. Dar cum a spus si Radu mai sus pot aparea unele complicatii... ia in calcul un radiator adecvat pentru stabilizatoare si asigura-te ca tensiunea de intrare in 7812 nu scade sub 14.5 V ( parca asha era in datasheet).  Cred ca pentru un proiect de facultate se preteaza mai bine varianta 3. Plus ca are carcasa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări