Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Frigider beko

daktari

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• daktari

2

• gabilungu66

2

• zolaadi

1

Top autori în acest subiect

COD EROARE COMBINA BEKO NOFROST

E0

EROARE SENZOR CONGELATOR (INTRERUPT SAU IN SCURT)

Compresorul si ventilatorul congelatorului functioneaza in continuu, dar pe bara de leduri a congelatorului nu apare nimic

• [*]
Verificati senzorul congelatorului (daca valoarea este corecta resetati combina) [*]Verificati modulul [*]Verificati conexiunile

E1

EROARE SENZOR DEFROST CONEGELATOR (IN SCURT SAU INTRERUPT)

• [*]
Veficati senzorul [*]Verificati modulul [*]Verificati conexiunile

E3

EROARE SENZOR FRIGIDER (INTRERUPT SAU IN SCURT)

Deflectoarele (clapetele de circulare al aerului) trebuie sa fie deschise pentru 3 min. si inchise pentru 7 min.

• [*]
Veficati senzorul [*]Verificati modulul [*]Verificati conexiunile

E4

E5

E6

E7

EROARE REZISTENTA DEFROST

Daca timpul de defrost este de 60 min. de trei ori conesecutiv apare codul de eroare.

• [*]
Veficati continuitatea rezistentei de defrost [*]Verificati modulul [*]Verificati conexiunile

EROARE EEPROM

· Verificati modulul

EROARE DEFLECTOARE (CLAPETE)-NU SE SCHIMBA POZITIA IN 2 MIN.

· Verificati functionalitatea deflectoarelor (baffle)

· Verificati conexiunile

EROARE SENZOR BIO-FRESH (INTRERUPT SAU IN SCURT)

· Verificati senzorul

· Verificati conexiunile

E8

EROARE ICEMAKER SAU SENZOR GHEATA

Codul de eroare apare daca senzorul este intrerupt sau in scurt.

• [*]
Verificati senzorul de gheata [*]Verificati modulul [*]Verificati conexiunile

E9

EROARE UNITATE DE GHEATA (NU BASCULEAZA INTR-UN MIN.)

• [*]
Verificati functionalitatea unitatii de gheata [*]Verificati conexiunile

Publicat în categoria BekoCoduri eroriCombine frigorifice / frigidere / congelatoare pe  aprilie 30, 2012  .

Editat de gabilungu66
Link spre comentariu

Multumesc colegu, combina nu este no frost,banuiesc ca sonda care este in cong este defecta,am incalzit sonda a citit temperatura,cred ca !la placa este defectul, are placa electronica cu sursa de alimentare lnk ,triacul sondei sa nu fie defect

Link spre comentariu

Schimbati sonda,s-ar putea sa fie devalorizata sau sa fi ajuns umezeala la terminale, iar controlerul sa nu inteleaga informatia.

Daca tot aveti placa demontata schimbati preventiv si c-urile din sursa(primar,secundar),daca nu aveti ESR.

Editat de gabilungu66
Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...

Salut.dupa o vizita tehnicianului ca se forma gheata sub ultima lada, si dupa ce a dat cu apa calda in zona aia, apare alternativ cu temperaturile normale si informatia: 11 !  *C

aveti idee?

merci

Editat de zolaadi
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua,
Am o combina frigorifica Beko RCNE560E40DZMN, 497 l, Clasa A++ si pe displai imi apare eroarea E 1, ba apare ba dispare si ca eroare am gasit mai multe interpretari (E1: Eroare senzor evaporator (scurtcircuit sau deschis), sau
E1  EROARE SENZOR DEFROST CONEGELATOR (IN SCURT SAU INTRERUPT)) sunt acelasi lucr ?
Ma poate ajuta cineva?
Multumesc

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Sfat pentru cei cu aparatura casnica defecta in afara garantiei dar inainte de 5 ani de la achizitionarea produsului.

https://anpc.ro/anpcftp/legislatie/Lege nr. 449(r1) din 2003.html

Art. 16. - Răspunderea vânzătorului, conform prevederilor art. 9-14, este angajată dacă lipsa de conformitate apare într-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului.

Art. 161. - După expirarea termenului prevăzut la art. 16, consumatorii pot pretinde remedierea sau înlocuirea produselor care nu pot fi folosite în scopul pentru care au fost realizate ca urmare a unor vicii ascunse apărute în cadrul duratei medii de utilizare, în condiţiile legii.@

-producatorul/vanzatorul nu ii obligat sa va informeze de drepturi

-in caz de viciu ascuns si cererea explicita a consumatorului producatorul/vanzatorul are responsabilitatea de a remedia/inlocui/restitui pretul de achizitie daca nu au trecut 5 ani.

-viciu ascuns poate fi o defectiune aparuta in conditii normale de utilizare (nu se aplica si in cazul aparatelor folosite in uz comercial)

Mi s-a restituit pretul intreg de achizitie dupa expirarea garantiei. Spor!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări