Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema cu filtrul pentru subwoofer de pe hi-end

Vizitator sildex

Postări Recomandate

Vizitator sildex

Mi-am terminat subwooferul si ma gandeam ca ce ar mai lipsi ar fi un filtru de sub. Am aflat ca daca as folosi unul pasiv as avea pierderi m-am gandit la unul activ. L-am ales pe cel dat de dl Vasile pe

http://www.hi-end.ro/files//instructiun ... ctiuni.htm

Problema este ca nu prea face mare lucru filtrul...am realizat PCB-ul dat acolo, am cumparat piese cu toleranta de 1%...si problema este ca dupa ce l-am alimentat LEVE-ul parea sa fie ok, se duce volumul aproape de 0 apoi urca normal...CUT-OFF -ul nu stiu sincer ce face...din ce am citit pe google ar trebui sa fie un fel de selector de fercvente, bun daca e asa atunci ce face urmatorul potentiometru FREQUENCY. CUT-OFF cred ca-si face treaba adica daca-l dau la un capat baga voce, daca-l dau in capatul celelalt e doar asa un bass infundat...

FREQUENCY nu face mai nimic...parca parca daca-l dau undeva la jumatate mai accentueaza bass-ul dar asa se cunoaste la vol mare si de la un filtru activ ma asteptam la mai multe... iar Cut/BOST iarasi e cam insesizabil parca parca daca-l dau in dreapta mai accentueaza putin bass-ul dar pana la urma toate potentiometrele accentueaza bass-ul ca e totusi un woofer adica mai toate potentiometrele sunt volum si atat...cu exceptia lui CUT-OFF asta care face asa o trecere de la voce la bass dar daca dau bass se aude la vol foarte mic si ca dintr-un butoi...

Daca stau bine si ma gandesc am facut un mic compromis la montajul acesta ca in loc de condensatoarele de 0.18uF i-am pus 0.15uF ca am gasit atunci pe Maica Domnului. Urmeaza sa incerc sa-i inlocuiesc cu niste 0.22uF sa vad diferenta. Imi poate explica cineva cum sa testez filtrul asta? sau ce fac ar trebui sa faca potentiometrele CUT-oFF FREQUENCY CUT/BOOST...

Aaaa si inca ceva butonul pt filtrul subsonic nu prea face nimic...decat un mic 'pac' 'pac' cand il mut de pe o treapta pe alta... Rezistenta a carei valoare este intre 10-100k am pus-o 47k, influenteaza rezistenta asta functionarea operationaleleor...semnalul meu de intrare e de la un calculator si asta scoate si el macar 0.5W iar intrarile le-am folosit cele prin rezistente adica 2 si 3 - GND iar iesirea cea normala nu cea defazata.

Alimentarea e de 2x 14.7V

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări