Vizitator Fara Nume Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 (editat) Salut, O sa-mi construiesc o casa din lemn P+M, cu suprafata desfasurata de 110mp. Pentru producerea energiei electrice o sa folosesc un sistem off-grid compus din 12 panouri fotovoltaice de 240W, 4 baterii de 200Ah la 12V si un invertor de 5KW. Pentru incalzirea casei pe timp de iarna ma gandesc la doua posibilitati: "traditional" - o centra pe peleti sau o solutie pe energie electrica - panouri radiante, aer conditionat, boiler solar si panouri solare cu rezistenta electrica, etc... Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea de a incalzi casa, pe perioada iernii, folosind exclusiv energia solara? Multumesc Editat Aprilie 22, 2016 de Fara Nume Link spre comentariu
danpin Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Pompa de caldura sol-apa. Eventual cu expansiune directa. Link spre comentariu
GEO 53 BN Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 (editat) Salut, O sa-mi construiesc o casa din lemn P+M, cu suprafata desfasurata de 110mp. Pentru producerea energiei electrice o sa folosesc un sistem off-grid compus din 12 panouri fotovoltaice de 240W, 4 baterii de 200Ah la 12V si un invertor de 5KW. Pentru incalzirea casei pe timp de iarna ma gandesc la doua posibilitati: "traditional" - o centra pe peleti sau o solutie pe energie electrica - panouri radiante, aer conditionat, boiler solar si panouri solare cu rezistenta electrica, etc... Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea de a incalzi casa, pe perioada iernii, folosind exclusiv energia solara? Multumesc Putin probabil ca toate zilele de iarna sa fie insorite. Ar fi bine daca ai lua in considerare si alte alternative, una dintre ele fiind expusa de colegul @ danpin. Ce-i drept solutia propusa de @danpin nu este printre cele mai ieftine,pompa de caldura fiind destul de scumpa,forajul pina la pinza freeatica,excavarea pamintului pentru a instala serpentina care sa preia caldura din sol,etc, deasemenea costa destul de mult. Daca ai bani, atunci nu-i nici o problema. Editat Aprilie 22, 2016 de GEO 53 BN Link spre comentariu
Vizitator Fara Nume Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Pompa de caldura sol-apa. Eventual cu expansiune directa. Multumesc. Am citit topicul despre pompe de caldura si am inteles ca se preteaza pentru incalzirea in pardoseala. Eu nu iau in calcul aceasta metoda de incalzire. Link spre comentariu
calul Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Cea mai ieftina forma de energie pentru incalzire este lemnul brut . Nu ati specificat in ce zona vreti sa construiti casa , cite nivele va avea , care sunt furnizorii locali de energie , costurile cu bransamentele acestora . in orice caz nu va puteti baza doar pe panourile fotovoltaice pentru incalzire . Link spre comentariu
danpin Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Multumesc. Am citit topicul despre pompe de caldura si am inteles ca se preteaza pentru incalzirea in pardoseala. Eu nu iau in calcul aceasta metoda de incalzire. Instalatia de incalzire prin pardoseala nu este greu de realizat. Eu mi-am facut singur toata instalatia. Link spre comentariu
ionpat Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 eu cred ca mai sunt colegi care deja experimenteaza , fel si fel de solutii,dar care nu sunt eficiente,si nu sunt spuse, astept si eu o solutie fiabila,(pe bani putini) Link spre comentariu
Vizitator Fara Nume Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 Cea mai ieftina forma de energie pentru incalzire este lemnul brut . Nu ati specificat in ce zona vreti sa construiti casa , cite nivele va avea , care sunt furnizorii locali de energie , costurile cu bransamentele acestora . in orice caz nu va puteti baza doar pe panourile fotovoltaice pentru incalzire . Casa o sa fie parter + mansarda, langa Bucuresti. Nu am acces la sistemul national de energie electrica. Sistemul va fi complet independent iar solutia cu lemnul brut nu imi este convenabila, doresc un sistem automat/semiautomat.Instalatia de incalzire prin pardoseala nu este greu de realizat. Eu mi-am facut singur toata instalatia.Cred ca va fi dificil de instalat, intretinut un sistem de incalzire in pardoseala avand in vedere ca locuita o sa fie din lemn. Link spre comentariu
cavit Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 Am si eu din asta are regulator cu dump load si o folosesc iarna la suplimentarea incalzirii dar ieftin nu se poate ai nevoie de cel putin 5kW caa 10 ore pe zi deci caa 50 kwh pe zi iarna exclus fara 10 kw instalat si numai cand e soare neaparat ai nevoie si de ceva pe lenme si nu cred ca merita sa faci electric cand poti instala panouri cu tuburi mult mai ieftin, elctrica in jur de 20% din puterea asta, 2-3 kw pentru pompe si electrice in casa. Dupa mine as face un sistem hibrid cu lemne 30kw si panouri cu tuburi 15kw cu un boiler cu serpentina de 1000l si un sistem fotovoltaic de 3kw si generator de rezerva diesel de3kva. Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 Uite aici cat au produs asta iarna 6 panouri de 240W.Locatia este tot langa Bucuresti. http://free-energy-monitor.com/index.php/energy/live_data?tabela=data_log Nici chiar cu 12 panouri nu vei putea incalzi casa. Solutia este centrala pe peleti.Panourile le folosesti strict pentru energie electrica Link spre comentariu
danpin Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 Cred ca va fi dificil de instalat, intretinut un sistem de incalzire in pardoseala avand in vedere ca locuita o sa fie din lemn. De ce crezi ca este dificil de instalat? La ce fel de intretinere te referi? Eu am incalzire prin pardoseala de 10 ani si pana acum nu am facut nici o intretinere/revizie/interventie... Link spre comentariu
cavit Postat Aprilie 24, 2016 Partajează Postat Aprilie 24, 2016 Totusi 10, 20 kw de panori pe tuburi in sistemul asta ar fi bune, desi pe vara ti-o pui in cap, daca ai gradini sere poti uda cu apa calduta sa nu sufere plantele de soc termic, sau eventual pentru piscina. Link spre comentariu
Vizitator Fara Nume Postat Mai 4, 2016 Partajează Postat Mai 4, 2016 De ce crezi ca este dificil de instalat? La ce fel de intretinere te referi? Eu am incalzire prin pardoseala de 10 ani si pana acum nu am facut nici o intretinere/revizie/interventie... Pentru mine sistemul de incalzire in pardoseala este unul nou. M-am documentat la sugestia ta si am aflat avantaje si dezavantaje. Este dificil de instalat, dupa parerea mea, pentru ca planseul la mansarda o sa fie din lemn cu izolatie de vata minerala. Ma gandesc ca poate aparea condens. Este mai scump decat un sistem traditional cu radiatoare. O pompa de caldura cu un sitem de incalzire in pardoseala pare o solutie buna in combinatie cu un sistem de panouri solare, insa, tinand cont ca investitia este mai mare dacat una pentru o centrala pe peleti, o s-o aleg pe cea din urma. In plus, in cazul in care se defecteaza sistemul electrovoltaic, o sa fiu nevoit sa folosesc generatorul non-stop, consumul fiind foarte mare. Acum am ajuns la concluzia ca as prefera sa am o solutie alternativa de backup. Link spre comentariu
cavit Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 sistemul de incalzire in pardoseala e mai scump de instalat, dar daca este instalat la din faza de constructie poate fi o varianta avantajoasa, cat despre sursa de energie ea poate fi hibrida atit panou solar cu tuburi cat si centrala pe peleti, eventual pompa de caldura. Totusi daca facem un calcul pompa de caldura este destul de ineficienta, considerand ca este actionata de un motor termic al carui randament nu poate fi mai mare de 50% si daca se mai foloseste si dubla conversie mecanic electric mecanic la care se mai pierd vreo 20% din energia mecanica deja nu mai este fezabil, nici cu sistem PV nu este avantajos caci randamentul de conversie practic este undeva la 15 % si sunt scumpe. Pentru incalzire centrala pe peleti si panoul cu tuburi sunt convenabile. Pentru racire e mai dificil, sisteme cu evaporare cu panou termic gen frigider fram nu se gasesc la noi, desi sunt solutia optima ca pret cele cu motor reciproc pe gaz care actioneaza un compresor si un generator electric auxiliar pentru consumatorii electrici se vand prin America. Link spre comentariu
danpin Postat Mai 6, 2016 Partajează Postat Mai 6, 2016 ........ Totusi daca facem un calcul pompa de caldura este destul de ineficienta, considerand ca este actionata de un motor termic al carui randament nu poate fi mai mare de 50% si daca se mai foloseste si dubla conversie mecanic electric mecanic la care se mai pierd vreo 20% din energia mecanica deja nu mai este fezabil, nici cu sistem PV nu este avantajos caci randamentul de conversie practic este undeva la 15 % si sunt scumpe. Pentru incalzire centrala pe peleti si panoul cu tuburi sunt convenabile. Pentru racire e mai dificil, sisteme cu evaporare cu panou termic gen frigider fram nu se gasesc la noi, desi sunt solutia optima ca pret cele cu motor reciproc pe gaz care actioneaza un compresor si un generator electric auxiliar pentru consumatorii electrici se vand prin America. Tu esti convins de ce scrii? Asta e din teza ta de doctorat? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum