Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schimbare tub 11ak30

emy_dx

Postări Recomandate

Va salut.

Precizez de la inceput ca nu am schimbat pana acum tub care necesita reglaje,ce am schimbat a fost acelasi model si impedantele la bobina deflexie identice sau apropiate.

Acum am zis sa pun un tub pe acest sasiu(vechiul tub era obosit si fara contrast),am pus ce am gasit prin magazie,dar nu se potrivesc impedantele bobinelor deflexie.

Impendante tub original LG-PHILIPS 11ak30:

BO=2.8 Ohmi

BV=11.2 Ohmi

Impedanta bobina tub Samsung:

BO=3.9 Ohmi

BV=9.4 Ohmi

Tv-ul acum se vede bine doar ca imaginea pe OSD Menu este distorsionata pe orizontala putin si mai trebuie marita pe verticala

Tubul original nu este Fhlat si se alimenta la tensiune B1 117V.

Tubul original a fost: LG-PHILIPS A51QAE220X

Tubul donator: Samsung A51KQK99X01

Acum va intreb daca pot sa-l fac sa functioneze corect acest tub.

Va multumesc

Editat de emy_dx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emy_dx

8

• mac01

5

• dan cod

3

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

daca deschideati un topic la sectiunea Bodega sau pe facebock poate aveati mai multe sanse de a obtine un raspuns,eu unul miam cam luat adio de la ideea ca am sa obtin un raspuns serios(la caracteristica generala prostia si mistoul sa cam ridicat la rang de cultura)scuze daca am fost off topic.

Link spre comentariu

Imi pare rau daca s-a ajuns la asta,oricum nu generalizam.

Acum sa fim on am schimbat si bobina de la vechiul tub acelasi simptom,ce am observat ca nu scap de niste dungi pe orizontala sus si jos influenteaza subtitrarea si siglele de tv,se vad distorsionat.

O sa fac o poza.

Posted Image

Editat de emy_dx
Link spre comentariu

Adevarul e ca generalizeaza.Acum cateva zile ii raspundeam cuiva la mesaj in termeni cunoscuti depanatporilor si a intrebat ce inseamna ?E clar atunci ca nu sunt sanse sa rezolve un defect.Dar de la asta pana la a lua in ras pe cineva cel putin din partea mea e cale lunga.

Link spre comentariu

daca deschideati un topic la sectiunea Bodega sau pe facebock poate aveati mai multe sanse de a obtine un raspuns,eu unul miam cam luat adio de la ideea ca am sa obtin un raspuns serios(la caracteristica generala prostia si mistoul sa cam ridicat la rang de cultura)scuze daca am fost off topic.

din ce urmaresc eu , sint 2-3 care ar corespunde afirmatiei , nu toti utilizatorii de aici - in rest cred ca este o exagerare

Imi pare rau daca s-a ajuns la asta,oricum nu generalizam.

Acum sa fim on am schimbat si bobina de la vechiul tub acelasi simptom,ce am observat ca nu scap de niste dungi pe orizontala sus si jos influenteaza subtitrarea si siglele de tv,se vad distorsionat.

O sa fac o poza.

Posted Image

nu cred ca aceste distorsiuni au legatura cu tubul sau bobine deflexie - mai probabil filtraje sau RAA , asta daca toate se vad asa si nu este dereglat postul

Link spre comentariu

Nu cred sa consume mai mult deflexia cea noua,daca ne uitam pe noua deflexie avem rezistenta BO 3,9 ohmi iar pe cea originala 2,8 ohmi.

Poate in BV sa fie un consum putin marit originala are 11,2 ohmi iar cea noua 9,4 ohmi

Ciudat este ca are imagine deformata pe OSD cu noul tub

Editat de emy_dx
Link spre comentariu

Generator de mira ai? Daca ai schimbat bobinele intre ele cum mai faci convergenta tubului? La asta te-ai gandit cand ai scos deflexiile?

Am generator de mira,Si am reglat convergenta.Oricum eu le dau semne unde au fost inainte de desfacere

pai este normal ca pe noul tub are contrastul mai bun si pe cel vechi avea contrastul mai slab + lumuna etc schimba ce am spus eu si mai vorbim

Le-am schimbat nimic diferit

Editat de emy_dx
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări