Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor realizare CNC profile aluminu

mely17

Postări Recomandate

Buna ziua. Am acasa 5-7 metri de profile de aluminu cu grosimea de 45mm. Asi vrea sa fac un cnc pentru cablaje pentru inceput. Mai am si 4buc de bara de ghidaj de 10mm cu lungimea de 470mm. Ce motoare imi recmandati sa folosesc? Cu tije filetate sau curea? Imi doresc sa nu investesc prea mult fiind primul cnc. 

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mely17

3

• Dan57

2

• dany_cta

2

Top autori în acest subiect

Sincer nu ma prins deloc Cyclone. Pana la urma sunt hotarat sa fac un cnc combinat pentru trei tipuri de lucru: cablaje, mai rar lemn moale si imprimare 3D. Vreau sa am o suprafata utila de lucru de 500X350X200. Eu m-am gandit sa fac cu masa mobila. Axa Z sa o fac cumva in asa fel incat sa pot face schimb usor intre freza si extruder. Pentru suprafata asta de lucru cam la ce dimensiune ajunge cnc-ul? Aveti voi ceva recomandari? Ca design imi place mai mult cu masa fixa dar cred ca este mai greu de echilibrat(axa X si Z pe axa Y), erorile se aduna si costul cred ca este mai mare.

Multumesc, 

Link spre comentariu

Sincer nu ma prins deloc Cyclone. Pana la urma sunt hotarat sa fac un cnc combinat pentru trei tipuri de lucru: cablaje, mai rar lemn moale si imprimare 3D. Vreau sa am o suprafata utila de lucru de 500X350X200. Eu m-am gandit sa fac cu masa mobila. Axa Z sa o fac cumva in asa fel incat sa pot face schimb usor intre freza si extruder. Pentru suprafata asta de lucru cam la ce dimensiune ajunge cnc-ul? Aveti voi ceva recomandari? Ca design imi place mai mult cu masa fixa dar cred ca este mai greu de echilibrat(axa X si Z pe axa Y), erorile se aduna si costul cred ca este mai mare.

Multumesc, 

CNC-ul nu se pupa cu imprimanta 3D, ori una ori alta sau daca folosesti un CNC si pentru imprimare 3D scoti o piesa simpla la 20 de ore de tiparire. Cyclone este o imprimanta facuta special pentru cablaje in rest numai bine.

Link spre comentariu

E prea mare suprafata de lucru pentru masa mobila. Fa cu capul mobil dupa modelele generale de cnc-uri.

La suprafata aia deja ai nevoie de suruburi cu bile si motoare mai puternice, altfel nu o sa ai destula viteza si adormi pana trece dintr-o parte in alta cu un 2-300mm/min

Link spre comentariu

Am facut un schelet fara sa mai fac vreo taietura(ma scapa de umblat pentru debitat). Scheletul are 700X600X400. Raman tot la idea mesei mobile doar ca pun motoare mai puternice nema 23 sper sa fie suficiente. Mai am si niste placi de aluminiu pe care sper sa le pot folosi la ramsforare. Cateva poze:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări