Haralambie Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Caut de ceva timp obiect ca cel din poza, doar ca cerinta mea este sa fie din alama/bronz. Exista vreo speranta sa ma impedic de vreuna? sau chiar se ofera cineva sa-l fabrice? Link spre comentariu
bcristian Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 De ce vrei din alama/bronz? Se fac in mod normal din fonta, ca si cel din poza, tocmai pentru rigiditate. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Imi trebuie materiale cu slabe proprietati magnetice. Se poate face si din fonta, dar atunci diametrul trebuie sa fie foarte mare implicit tijele de fixare pentru a nu influenta. Link spre comentariu
chas3 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Ar costa excesiv daca il faci din alama 1:1 ca cel din poza. De curiozitate, ce s-a intamplat cand ai folosit unul din fonta? Fiind fixat de batiu, nu ar trebui sa fi fost probleme. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Nu-l folosesc la strungarie ci in aplicatii unde trebuie fixate obiecte cilindrice ce aparent sunt puternic magnetizate. M-am gandit la o varianta din aluminiu dar nu-mi surade. Link spre comentariu
chas3 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Asta insemnand ca nu sta pe un strung? Sau sta pe un strung cu alt scop decat strunjirea? Daca il folosesti in afara strungului, exista blocuri V din granit sau alte solutii imune la magneti.Eu insa nu prea vad de ce nu ar fi utilizabil cu piese magnetice. Rulmentii tin piesa fixata si centrata, indiferent daca ar incerca sa fuga spre corpul stativului. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Daca s-a lipit magnetul de el, trag cu troliu si tot nu-l misc. Da, nu este folosit la strunjit. O sa fie prinsa de o masa din granit. Am cautat blocuri de granit, nu am gasit si nu au diametrul dorit majoritatea. Link spre comentariu
chas3 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Ce diametru anume ai nevoie? Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 de la 30mm pana la 350mm Link spre comentariu
chas3 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 V-uri din granit gasesti pana in 300 laturile blocului, destul de usor. Apar destule rezultate si daca dai search pe google. Unul de 300 probabil are vreo 260 deschidere efectiva a V-ului, iti tine destul de precar si diametrul de 350.Altfel poti incerca cu o copie a celui din poza din alama/bronz. La necesarul ala de alama, probabil o sa o rezolvi mai rapid daca vii tu cu materialul si sa gasesti doar pe cineva sa faca prelucrarea.Mai sunt si diverse materiale care ar proteja impotriva campurilor magnetice, dar daca zici ca iti trebuie troliu, nu stiu cat de eficiente ar fi. Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 22, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Am gasit niste V-uri din granit, dar sunt aproape 700 euro. Mai sunt si mici. De banii astia il fac turnat din bronz. Nu-mi trebuie precizie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum