Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

"Steady rest"

Haralambie

Postări Recomandate

Caut de ceva timp obiect ca cel din poza, doar ca cerinta mea este sa fie din alama/bronz. Exista vreo speranta sa ma impedic de vreuna? sau chiar se ofera cineva sa-l fabrice? 

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Haralambie

6

• chas3

4

• bcristian

1

Top autori în acest subiect

Imi trebuie materiale cu slabe proprietati magnetice. Se poate face si din fonta, dar atunci diametrul trebuie sa fie foarte mare implicit tijele de fixare pentru a nu influenta. 

Link spre comentariu

Ar costa excesiv daca il faci din alama 1:1 ca cel din poza. De curiozitate, ce s-a intamplat cand ai folosit unul din fonta? Fiind fixat de batiu, nu ar trebui sa fi fost probleme.

Link spre comentariu

Nu-l folosesc la strungarie ci in aplicatii unde trebuie fixate obiecte cilindrice ce aparent sunt puternic magnetizate.  

M-am gandit la o varianta din aluminiu dar nu-mi surade. 

Link spre comentariu

Asta insemnand ca nu sta pe un strung? Sau sta pe un strung cu alt scop decat strunjirea? Daca il folosesti in afara strungului, exista blocuri V din granit sau alte solutii imune la magneti.Eu insa nu prea vad de ce nu ar fi utilizabil cu piese magnetice. Rulmentii tin piesa fixata si centrata, indiferent daca ar incerca sa fuga spre corpul stativului.

Link spre comentariu

Daca s-a lipit magnetul de el, trag cu troliu si tot nu-l misc. 

Da, nu este folosit la strunjit. O sa fie prinsa de o masa din granit. Am cautat blocuri de granit, nu am gasit si nu au diametrul dorit majoritatea. 

Link spre comentariu

V-uri din granit gasesti pana in 300 laturile blocului, destul de usor. Apar destule rezultate si daca dai search pe google. Unul de 300 probabil are vreo 260 deschidere efectiva a V-ului, iti tine destul de precar si diametrul de 350.Altfel poti incerca cu o copie a celui din poza din alama/bronz. La necesarul ala de alama, probabil o sa o rezolvi mai rapid daca vii tu cu materialul si sa gasesti doar pe cineva sa faca prelucrarea.Mai sunt si diverse materiale care ar proteja impotriva campurilor magnetice, dar daca zici ca iti trebuie troliu, nu stiu cat de eficiente ar fi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări