Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

transformerless power supply 220Vc.c./65mA

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Asta ar fi schema, am pus doi condensatori (C1-C2) doar pentru a izola galvanic faza reţelei, dar curentul dat de sursă rămâne totuşi periculos, de trei ori peste limita considerată mortală. Curentul este limitat doar de reactanţa dată de capacitatea celor doi condensatori. Teoretic capacitatea aleasă ar putea da circa 70mA, dar s-ar putea să trebuiască totuşi să trebuiască să alegeţi o capacitate dublă (2uF) pentru fiecare condensator pentru a asigura curentul necesar prin sarcină.Dat fiind că se folosesc doi condensatori de valoare identică, se pot folosi condensatori ce rezistă  la 250Vc.a. în locul celor de 400Vc.a.

Nu am mai figurat rezistorii de descărcare pentru condensatori, dar se pune totuşi şi câte un rezistor de 470k-1MOhm/0,5W în paralel cu fiecare condensator (C1-C2). Asta ca să nu primiţi un şoc neplăcut când scoateţi ştecherul din priză şi atingeţi accidental pinii lui, altfel condensatorii rămân încărcaţi mult timp.

post-179973-0-65258900-1461238556_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cine,transformatorul?

Cine doresti dumneata . Eventual , initiatorul topicului ...

P .S . - mi s - a sters o postare . Era un raspuns la o citare a unei alte postari , tot a mea . Reiau acum raspunsul . Daca incalca regulamentul , e O . K . ( stergerea ) . Nici postarea 7 nu mi se pare mai corecta , eu la ea am raspuns . Observ ca nu beneficiaza de tratament egal  . Ma rog , poate ma insel ... Profit de ocazie sa - i multumesc d - lui Untold pentru explicatii . Omul , cat traieste , invata ...  

Editat de gauss
Link spre comentariu

@Validae, am citit gresit initial. Nu e nevoie de ingrosarea textului. Cand am raspuns am citit ca vrea din 220 o iesire de 65mA. Mi-am zis ca o vrea sa alimenteze un led sau un montaj mic. M-a si mirat ca nu dadea tensiunea dorita, am zis ca din 10Vca face el 3-5Vcc cat o avea nevoie. Aici am gresit.In ceea ce priveste izolarea galvanica, eu sunt pentru. Mai ales in montajele de test, unde sunt fire peste tot, acolo e potential de facut greseli. Un montaj final vine cu izolari (ex. Termocontractabil).PS: se pot sterge mesajele care nu raspund OP-ului. Sunt de acord cu asta. Ca sa fie lucrurile clare, altfel oricine poate intelege orice.

Editat de thunderer
Link spre comentariu

Aceasta schema furnizeaza, pe o sarcina de 3384,6 ohmi (220V/0,065A), o tensiune de 107,93V la un curent de 31,88mA. Trebuie recalculate valorile componentelor.

Ca sa furnizeze tensiunea si curentul cerute, cele 2 condensatoare trebuie sa aiba valoarea de 6,17microF. Daca se utilizeaza numai un condensator, acesta trebuie sa aiba 3,085microF (nu s-a luat in calcul randamentul redresorului).

Diodele stabilizatoare trebuie sa fie de putere mai mare.

PS-cred ca mai rentabil este utilizarea unei rezistente (154 ohmi), pe care se disipa 0,65W.

post-218749-0-68776800-1461340167_thumb.jpg

Editat de vera
Link spre comentariu

Multumesc pentru precizare . N - as fi insistat , daca n - as fi constatat acest lucru ( stergerea ) . Banuiesc ca se poate constata daca a disparut vreo postare . Sper sa nu fabulez . Ma rog , n - are importanta . Postarea mea a fost urmare a unei inadvertente din topic . Altfel nu m - as fi enuntat . Cel care a comis - o are si pareri despre stergeri de postari . Ale altora . Repet , n - are importanta . Nu tin neaparat sa fiu prezent in topic ( nici macar in sectiune ) , mi - am exprimat doar o nelamurire . De user , nu sant si nu doresc sa fiu vreo persoana speciala , n - am merite aici , si chiar daca as avea ... Multumesc si se poate sterge tot ce am postat in topic ( ar fi mai bine , pentru claritate ) , nu mai am nimic de spus , nici macar on - topic .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări