Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SE J300 - nu recunoaste orice SIM

Vizitator remav

Postări Recomandate

Vizitator remav

Am si eu un SE J300 care mi-a iesit de curand din garantie, voiam sa-l vand ca am altul si am constatat ca nu ii "place" orice SIM. Am fost la un service si mi s-a spus ca cipul care citeste SIM-ul e de vina, dar ca nu prea se gaseste asa ceva. Ce sa fac cu tel acum ?? :toimonster:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

2

• Yo4You

1

• MihaiGSM

1

Top autori în acest subiect

Cipul care citeste SIM-ul se numeste procesor. Intre SIM si proicesor se afla un circuit de protectie impotriva descarcarilor electrostatice. Daca se referea la acest circuit, atunci cel care ti-a spus asta habar nu are cum functioneaza un telefon si repara "dupa ureche".Ce inseamna "nu citeste orice sim"? Detaliaza putin. Adica un sim de Orange sa zicem merge si alt sim de Orange nu, sau cum?

Link spre comentariu
Vizitator remav

Am a SIM orange care a mers 8 luni, am alte SIM-uri orange care nu merg, am SIM orange si vodafone care merg, dar procentul e de 30% care merg, cred ca in functie de tensiunea de alimentare sau nu stiu (SIM-urile care le-am incercat erau noi si nu mergeau), am cumparat si acel "dual SIM" adapter si nu merge, mesajul tel. este "Insert SIM".

Link spre comentariu

sim-urile noi de orange sunt incompatibile ptr anumite tipuri de tel printre care cred ca s-ar putea sa fie si al tau.vezi de ex. la lg u880 cu cartela mica sim-urile noi de orange practic nu merg.incearca cu niste sim-uri mai vechi de orange sau eventul un vodafone sau cosmote si vezi cum se comporta

Link spre comentariu
Vizitator remav

contactele sunt Ok, la rescriere de soft m-am gandit si eu, dar inca nu am facut-o, am incercat si cu SIM vodafone si la fel face, o sa vad ce-i mai fac.

Link spre comentariu

Cred ca e vorba de ceva contact imperfect pe PCB, du-te cu el la un service ca operatiunea de lipire a SMD-urilor prin incalzire cu jet de aer e cam nasoala se deplaseaza componente de pe PCB.Apoi il resofteaza si va merge OK.Simurile sunt facute dupa un standard trebuie sa il recunoasca cel mai vechi telefon "Bosch608" pana la ultimul model de nava spatiala :d

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări