Andrei170 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Buna tuturor, Am prmit o pereche de boxe pe care intentionez sa le conectez la un radioCD auto (la cabanuta, nu pe masina). Spre rusinea mea, nu stiu cum sa le conectez corect deoarece: -la iesirea din boxe am trei fire: rosu, verde si portocaliu (conectate la filtru); -difuzorul si tweeter-ul sunt conectate in paralel; -firul verde e conectat direct la plus-ul ce de la difuzor (fara a se interpune vreo piesa de pe PCB-filtru); -firul portcaliu e conectat pe direct cu minus-ul de la difuzor (fara a se interpune vreo piesa de pe PCB-filtru); -pare ca nu mai sunt lipiturile originale, cineva probabil a facut/refacut conexiunile; -presupun ca legaturile dintre filtru si difuzoare nu sunt corect facute; -asa cum sunt facute conexiunile, filtrul pare sa nu aiba niciun rol. Va rog sa ma ajutati sa fac legaturile corecte. Atasez imagini cu interiorul boxei. Daca e nevoie de alte imagini cu detalii ori alt unghi, va rog sa-mi cereti. Multumesc, Andrei Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 (editat) Verde portocaliu difuzor. Rosu alimentare.... Acei bumbi sunt leduri sau ce sunt...ca nu inteleg? Montajul ala nu reprezinta un filtru..eu cel putin nu am vazut astfel de filtre. Sau fa ceva mai simplu. Arunca placa aia la gunoi, pune firele direct pe difuzorul de joase iar plusul de la difuzorul de inalte il inseriezi cu un condensator de 1...2uf nepolarizat. Sa nu te astepti la ceva spectaculos...este o chinezarie ieftina... nu merita sa-ti prea mult capul. Editat Aprilie 21, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Andrei170 Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 (editat) OK, multumesc. De acord ca e o pocnitoare. Nu am prea mari pretentii si nici nu e cazul data fiind locatia unde o sa le folosesc. Vor fi undeva pe camp, asa ca daca le suteste careva macar nu o sa "plang" dupa ele. Cu toate astea...vreau sa fac conexiunile corect. Acei bumbi nici eu nu stiu ce sunt, seamana cu niste picaturi de rasina. Nu cred ca sunt leduri, dar o sa verific. Probabil ca o sa merg pe sfatul tau cu aruncatul placii la gunoi. Mai astept opinii si apoi ma hotarasc ce fac. N-am inteles rolul firului rosu. Alimentare la ce si cu ce ? Andrei Editat Aprilie 21, 2016 de Andrei170 Link spre comentariu
Andrei170 Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 M-am lamurit intre timp. Acei "bumbi" sunt intr-adevar led-uri, iar placa e de fapt un VU-metru. N-am experienta in domeniu, asa ca nu mi-am dat seama de la inceput. Am crezut ca e filtru. Multumesc. Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Am banuit eu ca sunt leduri...altceva nu prea avea ce sa fie. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum