gaguady Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Salutre am si eu o dioda de sticla smdportocalie cu o dunga albastra de la un invertor pt panouri solare si nu stiu ce valoare are si nici schrma nu o am. Ma poate ajuta cineva? Asta e dioda. Sanatate si multumesc anticipat.Aceasta este dioda. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 http://www.marsport.org.uk/smd/sod80.htm Link spre comentariu
gaguady Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Va multumesc acuma o sa incerc sa o descifrez, sa vad ce reusesc. Link spre comentariu
nostrom Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Diodele marcate cu o singura banda nu se pot identifica decat daca se cunoaste lotul din care provine. Insa cu ceva sanse se poate analiza circuitul si modul in care este montata si rolul pe care il indeplineste,ZENER,Comutatie etc. Succes Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Daca e valida, o masurati, si in functie de caderea de tensiune de pe ea, va dati seama ce e-redresoare normala/zenner sau Shottky. Daca nu e valida, puneti o poza cu acel invertor aici. Link spre comentariu
gaguady Postat Aprilie 21, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Modelul invertorului PIP2424HS. Ideea e caci pe net nu gaseac nici o schema ceva. Sunt doua diode de 1w de acest model. Cea arsa este pusa in emitorul IGBT-urilor STGW45HF60WD iar piesa neagra dip8 (de fapt cu lipire directa pe placa) este tot un IGBT drive octocuplor seria AT350V (pe net am gasit-o cu seria ACPL-T350) care este si asta arsa. Daca are cineva vreo schema sau ppate cu vreo vloare ceva va tog. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 21, 2016 Partajează Postat Aprilie 21, 2016 Nu mi-au placut niciodata SMD-urile si aliajul de lipit fara plumb. Link spre comentariu
laur82 Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 (editat) Buna seara! Daca se poate sa ma ajutati in gasirea valori acestei dioade. Stiu doar ca este dioada zener dar nu stiu ce tensiune.U1 este lm358.https://files.fm/u/xh3g9qrr3 https://files.fm/u/6njcsb86a9 Editat Noiembrie 27, 2023 de onoselaurentiu Link spre comentariu
dumitrumy Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Este in scurt? Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Dacă e în scurtcircuit nu mai aveți cum afla tensiunea, capsula nefiind inscripționată. Doar schema de service ar mai putea indica valoarea, dacă e postată public. Dacă nu e în scurtcircuit se poate afla tensiunea ușor, alimentând dioda în serie cu o rezistență de 1k și la o tensiune de 12V pentru început.Se înseriază plusul sursei cu catodul diodei (liniuța) și se măsoară cu un voltmetru tensiunea la bornele diodei.Tensiunea indicată este chiar tensiunea stabilizată de diodă. Link spre comentariu
laur82 Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 (editat) Da este in scurt. Cealaltă este buna as putea sa incerc cu rezistenta inseriata si 12v. Editat Noiembrie 27, 2023 de onoselaurentiu Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Dar va fi relevant doar dacă are aceeași valoare, lucru pe care nu-l putem ști.Din ce provine dioda ? Link spre comentariu
laur82 Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 (editat) Este un stepper controler sau un regulator de turatie el vine insotit si de motor,are alimentare la 220v. Editat Noiembrie 27, 2023 de onoselaurentiu Link spre comentariu
sonic11 Postat Noiembrie 27, 2023 Partajează Postat Noiembrie 27, 2023 Acum 4 minute, onoselaurentiu a spus: Este un stepper controler. Probabil cele două diode făceau +-12v pentru operațional. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum