kinderu56 Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 cea mai buna solutie eftina si rapida fara bataie de cap si cearta https://ledprofi.ro/componente-led/295-driver-led-30w-85-265v.html Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 (editat) Fără supărare , mi se pare foarte reclamă ! Mai ales că omul nu dorește să cumpere ci să facă/modifice. Editat Aprilie 22, 2016 de UDAR Link spre comentariu
kinderu56 Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 scuze nu am vrut sa fie reclama dor ca am cautat un magazin din romania sa fie mai usoara achizitia, scuze inca o data Link spre comentariu
XAN77 Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Eu am făcut o sursă cu 3844 și feedback simplu cu zener cu care am alimentat led-uri cu 36V/600mA și mergea fără sunete ciudate din sursă. Nu era proiectată la sînge pentru că îmi lipsește această calitate, dar mergea bine. Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 cea mai buna solutie eftina si rapida fara bataie de cap si cearta https://ledprofi.ro/componente-led/295-driver-led-30w-85-265v.html Poate cea mai scumpa, cu defectare rapida! Chinezaria aia, dupa 2-300 de ore de functionare, se transforma in sursa de...stroboscop! Link spre comentariu
Mihalache Postat Aprilie 22, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2016 (editat) marian da LED-ul este acela. Ideia cu ATX-ul mi se pare interesanta, dar cea pe care am puso eu pe langa partea practica ma intereseaza si pentru partea didactica (stiu ca nu o sa iese di prima dar eu incerc). Kinderu56 ai dreptate sa cumpar unul e mult mai usor dar vreau sa invat si cum se face unul. Ma intereseaza foarte mult partea didactica. Oricum iti multumesc. Pentru transformator ; pentru izolamentul dintre straturile de sarma (primar si secundar) ce ar trebui sa utilizez.(pot utiliza numai scoci sau banda de izoler) VA MULTUMESC! Nu stiu daca m-am facut inteles bine cu ceia ce vreau eu: Practic pe mine ma intereseaza cum ar trebui sa fie acel CIRCUIT pentru a functiona. Editat Aprilie 22, 2016 de Mihalache Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 22, 2016 Partajează Postat Aprilie 22, 2016 Se arunca zilnic mii de aparate cu surse omologate si vrei sa faci un traf de retea ca incepator. Eu as numi asta inconstienta daca mi-ar da voie regulamentul. Link spre comentariu
XAN77 Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 eu am făcut așa: Sunt sigur că e perfectibilă, dar precis funcționează. În gol sursa nu va scoate peste 37V (Uieșire = Vzener + Vled_opto). În sarcină tensiunea pe șunt va fi de 0,65V la 1A prin LED, tensiune la care se deschide tranzistorul bipolar care va șunta zenerul și va reduce tensiunea de ieșire întrucît Vzener+Vled(opto) va scădea. Cum tranzistorul se deschide un pic progresiv nu brusc, că nu e comparator, posibil să trebuiaqscă să tatonezi valoarea șuntului, dar dacă vrei 1A poți pleca de la o rezistență de 0,66. La 1A pierderea pe șunt este de 0,66W, acceptabil dar nu ideal. Acum depinde de ce curent vrei să bagi în ledul ăla, la curenți prea mari devine consistentă pierderea pe șunt și se poate găsi altă soluție. Link spre comentariu
UDAR Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 Nu mi-e clar dacă OP vrea să modifice și transformatorul sau nu . Dacă nu , e posibil să aibă surprize neplăcute mărind atât de mult tensiunea . MOSFET-ul și/sau snubber-ul s-ar putea să nu reziste . Și alimentarea IC va fi la limită sau peste . Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 (editat) Citat: Pentru transformator ; pentru izolamentul dintre straturile de sarma (primar si secundar) ce ar trebui sa utilizez.(pot utiliza numai scoci sau banda de izoler) Credeam ca se subintelege ca vrea sa modifice traful. A fost sfatuit ce sa faca: Zenerul trebuie să fie de valoare cu 1V mai puțin decît valoarea dorită la ieșire. Mărești apoi spirele din secundar, proporțional avînd în vedere că ști cîte trebuie pentru 12V. Editat Aprilie 23, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 Fără supărare , mi se pare foarte reclamă ! Mai ales că omul nu dorește să cumpere ci să facă/modifice. Mai, ce aveti impotriva reclamelor, cine va indoctrinat, asta ce este?Clar, www.hi-end.ro sunt cei mai buni si au marfa de calitate. Vezi si tu Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 23, 2016 Partajează Postat Aprilie 23, 2016 Alcon ala este site-ul lui Vasile, proprietarul forumului, mi se pare cat se poate de normal sa-si faca reclama, e dreptul sau pentru ca este forumul sau. Reclamele la alte magazine3 insa sunt strict interzise de regulament. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum