Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa pentru LED-uri

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

marian da LED-ul este acela. Ideia cu ATX-ul mi se pare interesanta, dar cea pe care am puso eu pe langa partea practica ma intereseaza si pentru partea didactica (stiu ca nu o sa iese di prima dar eu incerc). 

Kinderu56 ai dreptate sa cumpar unul e mult mai usor dar vreau sa invat si cum se face unul. Ma intereseaza foarte mult partea didactica. Oricum iti multumesc.

Pentru transformator ; pentru izolamentul dintre straturile de sarma (primar si secundar) ce ar trebui sa utilizez.(pot utiliza numai scoci sau banda de izoler)

VA MULTUMESC!

Nu stiu daca m-am facut inteles bine cu ceia ce vreau eu:

post-249263-0-22473500-1461353585_thumb.png

Practic pe mine ma intereseaza cum ar trebui sa fie acel CIRCUIT pentru a functiona.

Editat de Mihalache
Link spre comentariu

eu am făcut așa:

Posted Image

Sunt sigur că e perfectibilă, dar precis funcționează.

În gol sursa nu va scoate peste 37V (Uieșire = Vzener + Vled_opto).

În sarcină tensiunea pe șunt va fi de 0,65V la 1A prin LED, tensiune la care se deschide tranzistorul bipolar care va șunta zenerul și va reduce tensiunea de ieșire întrucît Vzener+Vled(opto) va scădea. Cum tranzistorul se deschide un pic progresiv nu brusc, că nu e comparator, posibil să trebuiaqscă să tatonezi valoarea șuntului, dar dacă vrei 1A poți pleca de la o rezistență de 0,66. La 1A pierderea pe șunt este de 0,66W, acceptabil dar nu ideal. Acum depinde de ce curent vrei să bagi în ledul ăla, la curenți prea mari devine consistentă pierderea pe șunt și se poate găsi altă soluție.

Link spre comentariu

Nu mi-e clar dacă OP vrea să modifice și transformatorul sau nu .

Dacă nu , e posibil să aibă surprize neplăcute mărind atât de mult tensiunea . MOSFET-ul și/sau snubber-ul s-ar putea să nu reziste . Și alimentarea IC va fi la limită sau peste .

Link spre comentariu

Citat:      Pentru transformator ; pentru izolamentul dintre straturile de sarma (primar si secundar) ce ar trebui sa utilizez.(pot utiliza numai scoci sau banda de izoler)

Credeam ca se subintelege ca vrea sa modifice traful.

A fost sfatuit ce sa faca:      Zenerul trebuie să fie de valoare cu 1V mai puțin decît valoarea dorită la ieșire.

Mărești apoi spirele din secundar, proporțional avînd în vedere că ști cîte trebuie pentru 12V.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări