Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor pentru un releu de semnalizare...

soulraven

Postări Recomandate

am nevoie de putin suport din partea dvs. am un releu de semnalizate model nou zic eu, cu 3 tranzistori.....totul este bun si frumos numai ca tranzistorul care se coupa cu semnalizarea in bord se incalzeste in prostie, mereu se arde....tranzistprul original este C33725, care este ars Baza-Emitor, am pus niste echivalente C945, dar degeaba, ce se intampla.....cum am si alimentat releul, tranzistorul se satureaza si ramane asa.....chiar daca releul functioneaza bine....el este pus in circuit foarte simplu.....colectorul la PLUS, Emitorul are in sercina becul de 12V si baza are in fata o rezistenta de 50Kohmi, nimic mai complicat.....de ce imi sta tranzistorul mereu saturat?de ce se arde mereu? help......Mentionez ca releul merge perfect..nu sunt probleme....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soulraven

7

• madkat

3

• niq_ro

2

• florin.bulau

1

Top autori în acest subiect

mersi mult, am rezolvat problema de aseara, dupa ce am mai ars un tranzistor, am pus BD139 si am schimbat rezistenta din baza lui ca sa am o staturatie mai plina....altfel abia mi-l deschidea...acuma sper sa mearga.Offtopic: de ce au facut romani asa relee cu tranzistori asa mici, si cu raduntanta asa mica?

Link spre comentariu

ehh... BC337 este bun pentru aplicatia lui... depinde ce putere are becul tau din bord... si mai e chestia aia... trebuie sa se defecteze si produsele sa aiba si ei vanzare :yawinkle:

Link spre comentariu

ultimul offtopiceu te-am intrebat - pentru ca am avut pe supernova cand am luat-o genul asta de releu - si dupa ce am schimbat doua pe garantie, am vorbit cu mecanicul si mi-a dat unul normal (d-ala mai clicaitor) - si 3 ani (pana am dat masina) nu m-a deranjat nimic

Link spre comentariu

eu cred ca releele astea cu tranzistor pe martorul din bord, se arde tranzistorul final....este sub dimensionat. Eu o consider strategie de piata...orice releu de semnalizare se poate repara.parerea mea...

Link spre comentariu

Da, se poate, dar trebuie sa-l gasesti pe ala dispus s-o faca, sa stie ce trebuie sa-i faca si sa nu te coste mai mult ca un releu nou....O multime de produse, desi sunt reparabile, pur si simplu nu renteaza, doar daca te pricepi personal si esti dispus si disponibil...Bafta!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări