Vizitator rdh30flda Postat Martie 27, 2007 Partajează Postat Martie 27, 2007 imi poate spune cineva (sau imi poate da un link) unde pot gasi valorile standardizate pentru condensatori? Ma intereseaza cei cu tolerante f mari. La rezistori am gasit pentru 20% (E-6), dar am nevoie si pt conzi. Sunt aceleasi?multumesc anticipat. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 27, 2007 Partajează Postat Martie 27, 2007 pentru rezistente am gasit un articol explicut la http://www.logwell.com/tech/components/ ... alues.html sau altul la http://www.kpsec.freeuk.com/components/resist.htm pentru condensatori: http://www.kpsec.freeuk.com/components/capac.htm The E3 series (3 values for each multiple of ten) 10, 22, 47, ... then it continues 100, 220, 470, 1000, 2200, 4700, 10000 etc. Notice how the step size increases as the value increases (values roughly double each time). The E6 series (6 values for each multiple of ten) 10, 15, 22, 33, 47, 68, ... then it continues 100, 150, 220, 330, 470, 680, 1000 etc. Notice how this is the E3 series with an extra value in the gaps. The E3 series is the one most frequently used for capacitors because many types cannot be made with very accurate values. Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Martie 27, 2007 Partajează Postat Martie 27, 2007 multumesc mult. Gasisem pe wikipedia, si ca sa fiu sigur de proiectare am folosit E-3. Din pacate cursul nostru de materiale a cam disparut, asa ca nu am idee despre tehnologiile de fabricatie. Din cate am inteles pt 20% sa folosesc in general E-3 daca vreau sa fiu sigur, dar e posibil sa gasesc si E-6.la rezistente treba e mult mai clara din punctul asta de vedere. Link spre comentariu
zal Postat Martie 28, 2007 Partajează Postat Martie 28, 2007 Codificare toleranta condensatori in litere:M... 20%K... 10%J... 5%...In continuare la fel ca la rezistente.La cond electrolitici de filtraj toleranta e de obicei +50%/-20% si depinde mai ales de temperatura. Link spre comentariu
Vizitator rdh30flda Postat Martie 31, 2007 Partajează Postat Martie 31, 2007 +50%????aualeu... proiectul la DCE pe hartie mi-a iesit bine (momentan nu ne-am ocupat prea mult de comportarea in semnal). Nu e pb, pot supradimensiona condensatorii ca doar e ceva teoretic si nu intra pe productie.eu vreau cand am timp sa pun mana sa fac ceva pe bipolari singurel, numai ca stau bine deloc la partea asta de componenteimi poti spune intr-o anumita plaja de valori ce tipuri de conzi se gasesc? Eventual si cu niste comentarii de genul: gasesti si din aia de valori mari, dar sunt scumpi. de exemplu pF-nF, nF-uF.Inca ceva daca ai timp, electroliticii cum se comporta in timp: 5 ani de ex? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum