Vizitator Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 LE se pot lua ca referinţă certă în audio cfg.SE transformatoarele de ieşire Hashimoto HC-203U SE sau Tango U808 Link spre comentariu
simson Postat Martie 12, 2018 Autor Partajează Postat Martie 12, 2018 Ar fi trebuit sa ne puna pe ganduri cum de au rezultat astfel de caracteristici la un OT care nu este primul dar nici al zecelea realizat de colegul Lazaroiu? Eu am injectat semnal din generator direct la intrarea amplificatorului fara sa verific pozitia pot-metrelor de ton.Acum , am injectat semnal sqw 1kHz tot la intrare, am reglat pot-metrele astfel ca palierul sa ramana orizontal.In aceasta pozitie modificand frecventa generatorului sus, jos palierul nu s-a modificat, deci exista redare liniara.Acum vreau sa cred ca urmatoarele oscilograme sunt cele semnificative.Ptr. a nu exista suspiciuni de masluire,cosmeticare, am prins in poze si baza de timp. 1)Sinus 10kHz pe 8ohmi 5v/20uS 2)SQW 10kHz 2V/20uS pe 8ohmi 3)40Hz sqw pe 8ohmi 2V/2mS Primele 3 poze luate la 8W pe sarcina. Urmatoarele le-am luat din anodul GU50 cand pe sarcina de 8ohmi puterea=10W; f=10kHz ;5V/20uS x10 Acum astept parerea stimatilor colegi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Aceste oscilograme trebuiau facute doar cu etajul final adica tub + transformator folosind pe post de driver un alt OT ridicator cuplat galvanic cu grila iar secundarul obligatoriu izolat fata de masa, sint sigur ca altfel vor arata oscilogramele in acesta situatie Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 (editat) 4 hours ago, valderama said: LE se pot lua ca referinţă certă în audio cfg.SE transformatoarele de ieşire Hashimoto HC-203U SE sau Tango U808 Da,corect si mai trebuie vazute si exemple de la ETF cu alte trafuri si culmea este ca cel al lui Aris Polisois a luat si premiul cel mare la auditii,cum se face asta? Si schema de test pentru aceste transformatoare,se remarca faptul ca nu sunt testate in amplificator ! Dar de cel de al doilea (Jean Michel) ce spuneti,cel putin din tabelul cu notele obtinute ? Editat Martie 12, 2018 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 (editat) Acum 47 minute, LMOlimpiu a spus: mai trebuie vazute si exemple de la ETF cu alte trafuri si culmea este ca cel al lui Aris Polisois a luat si premiul cel mare la auditii,cum se face asta? psihoacustic ("instrumentul muzical de acompaniament"=OT Aris Polisois a prestat/cântat/acompaniat) în opinia mea transformatorul de ieşire Aris Polisois(EFT) este inferior Tango U808 dacă acordaţi înfăşurarea secundară (adăugaţi o capacitate paralel) la un OT cu răspuns bun 10KHz-sqw posibil să obţineţi un răspuns similar OT Aris Polisois 10KHz-sqw Editat Martie 12, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 25 minutes ago, valderama said: psihoacustic ("instrumentul muzical de acompaniament" OT Aris Polisois a prestat/cântat) în opinia mea transformatorul de ieşire Aris Polisois(EFT) este inferior Tango U808 Se vede clar ca este inferior,indiscutabil nici eu nu am spus ca ar fi comparabil cu TANGO, in veci nu va fi asa,eu am vrut sa remarc faptul ca si la ETF ajung OT-uri facute de mari oameni recunoscuti nu un neicanimeni ca mine din Romania,dar care la masuratori apar niste caricatiri??? Eu nu am nicio pretentie la transformatoarele mele,nu stiu daca m-am laudat vreodata cu ele (...),un transformator facut de mine are pretul a doua tole de la TANGO sau de la alta firma,intelegeti ? 1 Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 ... și totuși amplificatorul sună foarte bine! Link spre comentariu
simson Postat Martie 12, 2018 Autor Partajează Postat Martie 12, 2018 3 hours ago, popa marius said: Aceste oscilograme trebuiau facute doar cu etajul final adica tub + transformator folosind pe post de driver un alt OT ridicator cuplat galvanic cu grila iar secundarul obligatoriu izolat fata de masa, sint sigur ca altfel vor arata oscilogramele in acesta situatie Aveti perfecta dreptate don Marius, caci degeaba am reglat etajul ton control ptr. raspuns liniar, deci amplitudine constanta, daca semnalul trece prin N condensatoare si rezistente fiecare cu constanta de timp ceea ce imediat se vede pe sqw, mai ales in ultima poza-oscilograma-luat pe anodul GU50. Deci am reluat masuratoarea cu semnalul din generator injectat pe condensatorul din baza tranzistor. Se schimba radical totul. Momentat bateriile s-au epuizat in foto. Totusi sunetul este placut, clar, nu mi se pare mie lipsa sau distorsiunea frecventelor inalte...chit ca nu mai aud peste 11-12kHz.Am incercat la incinte 12khz, fiica mea de 6anisori si-a pus manuta la ureche ca-i prea tare- eu nu auzeam nimic. Pentru acest amplificator cu finala GU50, acest traf este multumitor, satisface cerintele.Sa fim seriosi, nimeni nu ar pune la tubul saracului, iesire Hashimoto sau Tango; eventual la un AD1, PX25 sau 300B de firma mai ca lumea.Pe de alta parte pe acest forum, nimeni nu a postat oscilograme la single ended desi sunt multi constructori consacrati care au realizat SE cu GM70, 6C33C, 845, 6N13C prezentati la diverse intilniri, aplaudati , laudati dar nici una oscilograma publicata. Daca ar fi semanat cu cea realizata de colegul Popa Marius, precis s-ar fi fost postat pe toate siturile...dar n-au facuto.Asa este or ba? Link spre comentariu
gheo23 Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Nu . Nu este asa ! Link spre comentariu
simson Postat Martie 12, 2018 Autor Partajează Postat Martie 12, 2018 13 minutes ago, gheo23 said: Nu . Nu este asa ! O.K stiu mi-am amintit.Deci am numarat una. Pe al lui Popa Marius nu punem la socoteala. Link spre comentariu
adigh Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 (editat) E greu de crezut ca are o asa mica banda de frecventa. O banda de 10kHz cu -6dB nu e posibila pentru bobinaje intercalate. Daca nu e o eroare de masura atunci e altceva. Am mai vazut din astea. Eu zic ca acolo e o rezonanta la 10kHz sau pe aproape. Ramine ca Simson sa ne confirme. Daca testeaza cu sinus si va creste frecventa va constata o revenire a amplitudinii. Doar acolo e o cadere de amplitudine. Ramine ca Simson sa ne spuna la ce frecventa e minimul, daca e asa. Trebuie testat cu sinus reglind frecventa si urmarita tensiunea pe osciloscop. Editat Martie 12, 2018 de adigh Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Masuratorile facute la ETF 2009 sint dupa parerea mea o gafa tehnica ca sa nu zic altceva, autorii a fortat toate OT la o masuratoare neadaptata cu rezistenta interna a generatorului neprecizata si fara sa tina seama ca un miez toroidal nu are ce cauta printre transformatoarele nipone, de altfel asa zisul OT castigator a lui Aris Polisois a fost un toroidal cu performante caraghioase impropriu unui SE, sa nu fi stiut ei asa ceva ? De altfel la niciun alt festival ETF nu sa mai repetat o asemenea prostie... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 (editat) Acum 3 ore, simson a spus: nimeni nu a postat oscilograme la single ended au fost prezentate osilograme cfg.SE în decursul timpului (uite un amărât de ecl82-SE cu 2W în sarcină OT miez de doar 5cm2 -secţiune E10X25mm tole ordinare) fără oscilaţii palier Editat Martie 12, 2018 de Vizitator Link spre comentariu
simson Postat Martie 12, 2018 Autor Partajează Postat Martie 12, 2018 Daca si ceilalti ar fi putut prezenta astfel de semnal la 10k, precis ar fi postat toti. Acuma se iveste intrebarea cat este reactia globala luat dupa rotunjimea front-palier. Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 12, 2018 Partajează Postat Martie 12, 2018 Am prezentat si eu pe subiectul “Etude” toate oscilogramele posibile. Si la mine Sqr. 10 KHz arata cam la fel. In ceea ce ma priveste 10 KHz Sqr. este irelevant. Combinatia pentru a obtine un semnal dreptunghilar la 10 KHz este: 10 Khz + 30 KHz + 50 KHz + 70 Khz .... Mai util imi pare 3 KHz Sqr. care are reteta 3+9+15+21 KHz. P. S. Cine vrea un semnal patrat “traznet” poate pune sonda osciloscopolui pe grila lampii finale. Cosmetizeaza “beton” Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum