Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

BELAMP Realizarile mele

simson

Postări Recomandate

Kosmin

Arata fain, felicitari!! Eu sunt interesat si de masuratori :reytre . Am vazut schema postata cu 2 pagini in urma, si ma roade o intrebare: daca in catodul 6n7s ati pus o sursa de curent constant, de ce nu si pt finale? 

Link spre comentariu

Frumoasa realizare! Si eu sunt interesat de masuratori si de impresia lasata dupa ascultare. 

Se vede ca aveti rabdare, imbinarile sunt perfecte. Cum ati reusit sa faceti capacul superior? Este cel mai dificil, pentru ca trebuie sa imbine toate suprafetele vizibile. 

Link spre comentariu
Acum 2 ore, simson a spus:

Amplificator posh pull 6N13C  integral finalizat. Daca exista interes postez masuratori , oscilograme.

Pozele sunt facute cu ampliful sub tensiune fara semnal si sarcina.Poza1.thumb.jpg.93ccdf3bdca7c37c3a722f407c196331.jpgPoza2.thumb.jpg.0e085b896abe46eb1057682bb1fd8950.jpgPoza3.thumb.jpg.f45afc49e6e377b5fab101efff4ef1a5.jpgPoza4.thumb.jpg.5f096841cc51b2ba88b5fc3d8be1ab11.jpg

Foarte frumos dl. Bela.

Sa va bucurați de el!

Spor!

Link spre comentariu
Acum 9 ore, Kosmin a spus:

Arata fain, felicitari!! Eu sunt interesat si de masuratori :reytre . Am vazut schema postata cu 2 pagini in urma, si ma roade o intrebare: daca in catodul 6n7s ati pus o sursa de curent constant, de ce nu si pt finale? 

Ma bucur de interesul dvs. ptr. masuratori. Adevarul ca nu mi-a trecut prin cap ideea cu CCS la finale. De la inceput m-am axat pe rezistente in catozi.Problema mare in acest caz a fost echilibrarea curentului catodic a triodelor din balon. Am incercat cu semireglabil in paralel pe fiecare rezistenta din catod,sau cu un reostat intre ele cu cursor la masa. Nu m-a satisfacut nici una din cauza puterii mari disipate.Pana la urma cea mai simpla solutie este cea mai buna: o rezistenta de valoare mica (13-24 ohmi) cat este necesar in serie cu rezistenta principala de 10W cat sa echilibrez curentii anodici.Acestea sunt de putere mica 0,5W dispuse pe o placuta usor accesibil in caz de reglaj. Ptr. usorarea reglajului m-am gandit si la sigurantele din catozii finalelor: scot siguranta  si pot verifica lejer curentul anodic.

Rezistentele din catozii finalelor sunt montate intre profile de aluminiu prinse de cadrul metalic asigura o buna evacuare a caldurii.

Link spre comentariu
Acum 8 ore, darius_bv a spus:
Acum 8 ore, darius_bv a spus:

Frumoasa realizare! Si eu sunt interesat de masuratori si de impresia lasata dupa ascultare. 

Se vede ca aveti rabdare, imbinarile sunt perfecte. Cum ati reusit sa faceti capacul superior? Este cel mai dificil, pentru ca trebuie sa imbine toate suprafetele vizibile. 

In zilele urmatoare voi posta toate masuratorile. Acuma pot sa fac o comparatie intre un amplif SE si PP realizat cu aceleasi tuburi.

Bine ati intuit rabdarea. Imbinarile sunt bune datorita cadrului din profil cornier de 20. Daca stie cineva ce inseamna sa sudezi un cadru de cornier fara sa se deformeze la racire. Deci am facut multa munca de lacatuserie: flex, sudura, polizare, multa filetare cu tarozi. Apoi munca de tamplarie cu chituire si vopsire. Important e sa nu te grabesti daca ceva nu merge cum vrei, lasa balta si apucate de altceva, a doua zi vin idei noi.

Acum 8 ore, sonic11 a spus:

Foarte frumos dl. Bela.

Sa va bucurați de el!

Spor!

Multumesc ptr. tot, ma bucur ca va place.

Link spre comentariu

Foarte frumos lucrat, felicitari !

Cum ati inscriptionat panoul frontal?

Link spre comentariu
Acum 9 minute, vidax a spus:

Foarte frumos lucrat, felicitari !

Cum ati inscriptionat panoul frontal?

Dacă aveți pin preajma un Mall găsiți un stand unde se printeaza pe diverse lucruri, tricouri, căni....etc.

Acolo puteți printa asa ceva.

Link spre comentariu

Am inteles, mutumesc. Ati folosit autocolant pe care l-ati lipit dupa printare? Si inca o intrebare, sub ce forma trebuie sa prezint modelul pe care vreau sa-l printeze?

Link spre comentariu

Nu am folosit autocolant, eu am printat pe sticla cu vopsea uv și am folosit un fișier generat de Canva dar pot sa prelucreze și JPG.

Link spre comentariu

Urmatoarele oscilograme au fost luate cu ampliful setat ca in schita prezentata la pag. 13 adica fara reactie negativa globala si fara reglaj de ton. Consider ca semnale dreptunghiulare sunt mai relevante din care cauza le-am prezentat.

Sus semnal pe sarcina de 8 ohmi , jos semnalul din generator la urmatoarele frecvente: 1kHz, 30Hz, 10kHz si 20 kHz.1khzsqw.thumb.jpg.66b445caf9d3b490ddc3b833b56c5a06.jpg30Hzsqw.thumb.jpg.2fb91a362581455b58807bff21b327b9.jpg10khzsqw.thumb.jpg.bc793ce69086f3fdb8d71008f79f8876.jpg20kHzsqw.thumb.jpg.b10fefad3d7d390ee53dc57cdb5e058d.jpg

Link spre comentariu
Kosmin

Da, așa este, cele câteva oscilograme cu semnal dreptunghiular descriu mult mai bine comportamentul amplificatorului.

:aplauzemie îmi place poza cu 10kHz!

Nici celelalte 3 nu se cade să le ignorăm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări