Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme cadre 11ak56 - Galactic

Vizitator emiljo66

Postări Recomandate

Vizitator emiljo66

Initial a avut CI - cadre STV9379 ars . Am schimbat ci-ul cu TDA8172 ,conzii de filtru pe alimentare 470uF , dioda si c 100uF dar dupa mai mult timp de functionare CI-ul se incinde dupa care apare banala dunga . Dupa racire totul este ok pana se incalzeste din nou . Pe parcursul functionarii imaginea este ok care nimic sa dea de banuit ca are probleme cu cadrele . Am incercat si cu LA78040 dar la fel . Tensiunile +/- 13v iar deflexia 17 ohmi .

Va rog dati-mi o idee .

Apropo acum i-am marit radiatorul si merge de vreo 3 ore si nu s-a mai oprit dar totusi ceva se intampla .

Multumesc!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

2

• adydep

2

• serban

1

• leoncris

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Când montezi 8172 în loc de stv9379 trebuie să faci câteva modificări ( inclusiv întreruperea alimentarii de 50 volti de pe pinul 3) - cauta pe net și vei găsi modificările

Link spre comentariu

TDA8172 este echivalent cu STV9379 :96Se face confuzie cu TDA8177F,sau TDA8178FS;acestea folosesc la pin 3 tensiune de 50-60V....

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator emiljo66

Nu s-a mai intalnit cu aceasta situatie ? Acum functioneaza de cel putin 6 ore dupa ce i-am marit radiatorul (cu LA78040) dar tare mie frica ca crapa mai devreme sau mai tarziu . Dupa 10-15 min. temperatura CI-ului se stabilizeaza la 40-45 grade C.

Link spre comentariu
Vizitator emiljo66

temperatura de 45 de grade le are acum dupa ce i-am marit radiatorul . Inainte , dupa 15-20min i-ti faceai cafeaua pe el iar apoi facea dunga in urma intrarii in protectie termica .

Diagonala este de 37cm.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări