Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Megavision DMQ-2035 / CP-52

Postări Recomandate

Va salut! Am incercat sa reconditionez acest televizor, dar m-am incurcat in BV. Initial, imaginea prezenta doua benzi negre, gen aspect 16:9. Am schimbat electroliticii din BV, imaginea s-a mai "deschis" putin, dar benzile negre au ramas. Din R313 nu mai pot ajusta prea mult, credeti ca trebuie schimbat si IC301 - AN5515?

Va multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• val

5

• stefank

1

• iuliantv

1

• surubarila

1

Top autori în acest subiect

acolo cred ca e b+ marit ,tensiunea alimntare bv este 24-26v daca este peste 26v atunci b+ este marit,sau condesatorul din pin boster trafo linii trebuie neaparat schimbat,b+ din sursa trebuie sa fie 103v ,pe pin trafo linii b+ trebuie sa fie 115v sau 123v nu mai tin minte exact

ps chassis c-52 si nu cp-52

Editat de iuliantv
Link spre comentariu

Multumesc pentru sfaturi, scuze pentru confuzie in ceea ce priveste denumirea sasiului. B+ din sursa - 103v, inlocuit C823 - 1uF si C184- 100uF; inlocuit toti electroliticii din BV; pe pin 2 trafo linii b+ 123v (c419 schimbat in prealabil). D302 - 1N4937 probata, lipita la loc (daca aveam noua o inlocuiam); deocamdata sunt in pana de idei.

Link spre comentariu

Inca nu apucasem sa arunc electroliticii pe care i-am scos de pe placa, se pare ca cel ce a reparat tv-ul inaintea mea a schimbat c-ul de pe pinul 4 trafo linii cu unul de 47uF/160v. La randul meu tot cu 47uF l-am inlocuit, dar pe schema vad ca e trecut 22uF, valoarea este critica?

Link spre comentariu

Nu are treabă,eu când nu am avut am pus acolo și de 100uF/160V.Important e să fie peste 10 uF,etajul de linii lucrând cu recuperare serie-paralel,ca vechile tv Sport a/n românești,și nu numai.Problema e în etajul de cadre,piesele din jurul AN.

Link spre comentariu

Am omis in posturile de mai sus tensiunea masurata in BV: 25,7 volti. Am schimbat in BV si C-ul de 47nF si cel de 1nF, nicio schimbare; astept sa primesc AN5515.

Va multumesc mult tuturor pentru sfaturi, numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări