rochester21 Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Bun. Asadar, unchiul meu a decis sa faca marele salt la telefoane inteligente, asa ca i-am comandat un nokia 630 la reducere, i-a pus folie si husa, si era multumit. Din nefericire, 3 zile mai tarziu vine acasa si zice ca telefonul lui are o crapatura de vreo 5 cm in partea stanga jos al ecranului, iar butonul de "inapoi" nici nu se mai vede. Nici el nu stie cum s-a intamplat, telefonul a stat doar in buzunarul lui, cu cheile. In fine, se pare ca gorilla glass folosita de nokia nu e rezistenta la chei si alte elemente contondente. Ideea e ca mi-e teama ca la primul soc, acea crapatura o sa se intinda pe tot panoul si eventual o sa strice si digitizer-ul. Am cautat o solutie pe internet si am citit ca nu se intampla nimic rau daca torni putin super glue sau lac de unghii peste crapatura, doar ca sa stabilizeze zona afectata, intrucat sticla crapata pierde automat o parte din rezistenta initiala. As vrea sa stiu daca credeti ca super glue ar putea afecta digitizer-ul dupa ce se intareste, sau daca exista o alta metoda de a fixa crapatura. Ma gandesc ca lacul de unghii e mai sigur, dar si rezistenta lui e mai mica. Orice opinie e apreciata, e vorba sa facem un experiment aici Link spre comentariu
cristiaCT Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Nu mai bine lasi deoparte carpeala si schimbi digitizerul?Ori touchul(e mai ieftin dar necesita putina indemanare si scule) ori ansamblul touch + display( e mai scump dar se schimba usor) si dormi linistit ca nu ai crapaturi care sa se extinda?Ii iei si o husa de protectie si gata. Revenind la ce ai scris tu nu ai nicio garantie ca va tine ce vrei tu sa pui la fisura(e sticla totusi) iar despre estetic nici vorba Link spre comentariu
rochester21 Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Carpeala e foarte buna, nu vad cum ar renta sa dau 200 de lei pe un digitizer la un telefon pe care eu platesc 120 de lei(mi-l vinde mie unchiul), si pe care il pot sa-l folosesc si asa cum e? Precizez ca el costa nou 320 de lei. Nu e mult, doar ca am cheltuit suficienti bani pe telefoane "inteligente" pana acum, si nu se renteaza- sunt prea fragile. Eu folosesc pe moment un nokia E5 de acum 6 ani pe care am platit 80 de lei si in care am investit 0 lei de atunci, si telefonul nu are nici o problema. Mai am de asemeni un nokia N70 din 2007 care iarasi, nu are nevoie de nici o investitie. Ori, de cand am inceput sa cumpar telefoane android, am investit deja cateva sute bune de lei si m-am ales cu foarte putin, pentru ca telefoanele alea sunt performante, dar nu prea fiabile. Si chiar daca sunt fiabile, te trezesti peste cativa ani ca nu mai gasesti acumulatori originali sau ieftini pentru ele, si pana la urma ajungi sa le vinzi ca piese de schimb. Pe scurt, daca producatorii fac obiecte de unica folosinta bravo lor, dar nu o sa platesc eu pentru asta. Sa-si cumpere altii telefoane de 15 milioane in fiecare an, daca asta le e placerea. Eu am electronice de acum 10-20 de ani care n-au nevoie de nici o reparatie, si mie astea imi plac. Vechiturile fiabile si ieftine imi fac viata usoara si nu ma ard la buzunar Editat Aprilie 17, 2016 de rochester21 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Nu te mai complica ... uite solutia ! http://olx.ro/oferta/telefon-de-campanie-ati-52-ID5k6vs.html Dai un ban , o singura data ! Acumulatorii te tin destul , gasesti si peste cativa zeci de ani . Fiabilitatea e proverbiala , se stie asta si fara internet . Merge in orice retea , trecuta , prezenta si viitoare , unde pui ca poti sa ti - o construiesti singur ... Alte avantaje la postarea urmatoare ! Link spre comentariu
cristiaCT Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 La o prima cautare eu am gasit ansamblu touch+display 125lei sau doar touchul la 60 lei.....e vorba ca la parbrize se face o gaurica sau se toarna o rasina sa nu se extinda fisura dar la un telefon sincer cred ca nu merita,plus ca va influenta vederea afisajului Link spre comentariu
rochester21 Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Apreciez raspunsul lui 8429kyd si imi place ideea lui gauss, desi nu-mi dau seama cum as putea crea o retea pentru telefonul ala. Morala care se contureaza aici e ca mofturile(oricare ar fi ele) trebuiesc intretinute, altminteri e mai bine sa renunti la ele. Cat despre varianta cu digitizer-ul la 60 de lei, problema e ca e complicat sa lipesti un nou digitizer, pe langa faptul ca piesa de schimb va fi probabil de calitate proasta. O problema de care am auzit e ca multe service-uri folosesc un tip nepotrivit de adeziv la lipirea digitizer-ului si in cateva luni ecranul incepe din nou sa nu mai raspunda la comenzi. Eu deja am incercat odata operatia asta, si am esuat in mod spectaculos. Topicul poate fi considerat inchis, se pare ca voi fi primul roman care-si va lipi telefonul inteligent cu ecran fisurat cu super glu` Editat Aprilie 17, 2016 de rochester21 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) http://www.radioamator.ro/mp/read.php?m=59806&a=1 Uite aici reteaua ... Acum , la modul serios , n - am inteles ce doresti in postare . Inteleg ca ai un NOKIA 630 . Cu un anume defect . In urma lui , explici cat de prost e telefonul . Am si eu un telefon de genul ... ma folosesc ( cu succes ) de el . Numai ca nu - l tin in geanta cu scule ale jeep - ului . Altfel nu inteleg cum poate pati asa ceva . Dupa aceea , o expunere despre telefoanele cu Android . Nokia in cauza are Windows . Ti s - a propus o cale si procedura de remediere a defectului . Inteleg ca nu esti de acord . Dreptul ( si telefonul ... ) tau . " Morala care se contureaza aici e ca mofturile(oricare ar fi ele) trebuiesc intretinute, altminteri e mai bine sa renunti la ele. " . Aici ai dreptate . Daca Nokia 630 e un moft , nu - ti procura asa ceva . Exista solutii alternative . Eu am " pomenit " una . Altfel , numai de bine ! Editat Aprilie 17, 2016 de gauss Link spre comentariu
rochester21 Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Am explicat foarte clar ce doream, dar pentru neatenti o sa copiez inca odata fraza: "As vrea sa stiu daca credeti ca super glue ar putea afecta digitizer-ul dupa ce se intareste, sau daca exista o alta metoda de a fixa crapatura. Ma gandesc ca lacul de unghii e mai sigur, dar si rezistenta lui e mai mica." Foarte simplu. O sa merg pe premiza ca sticla, ecranul si digitizerul sunt lipite impreuna si nu exista goluri de aer intre straturi care ar putea duce la inflitrarea adezivului intre ele, avand ca drept urmare distrugerea capacitatii ecranului de a inregistra atingerea. Am pus intrebarea asta aici pentru ca de`, asta e forumul electronistilor, iar electronistii repara diverse electronice, dupa cum am auzit. Editat Aprilie 17, 2016 de rochester21 Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Si pentru fraza asta ai scris postarea nr . 3 ? ... sau pentru neatenti ? Inseamna ca e mai complicat . Ce sperai sa afli ? ... la o chestie asa simpla ? Ma rog ., o putem lungi pana maine . Spor la " super glu` " . E solutia corecta ! Editat Aprilie 17, 2016 de gauss Link spre comentariu
cristiaCT Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Bun, daca nu vrei sa schimbi atunci sa iti raspund fix la ce ai intrebat tu: superglue dupa ce se intareste are o mica elasticitate deci fix pix pt sticla,plus de asta nu poti lipi ambele fete ale sticlei si in grosimea stilei la fisura ca sa zicem ca ar fi o lipitura teapana. Deci renunta la idee, strange un banut si schimba ansamblu touch+display si dormi linistit. P.S. Eu nu am zis nimic cu rautate, pur si simplu nu e viabila ideea ta. Editat Aprilie 17, 2016 de 8429kyd Link spre comentariu
ianhus Postat Iulie 2, 2016 Partajează Postat Iulie 2, 2016 Salut. Nu o sa poti stopa crapatura cu nimic, o sa sa duca pana la margine. Ansamblu e compus dintr o sticla pe care pui degetul si doua folii de plastic lipte de ea ,sub ea si care fac detectia atingerii. Sticla se sparge dar foliile raman deaia merge touchscreen ul in continuare. Daca nu vrei sa il schimbi, il poti folosi asa. Am vazut unele sparte de nu vedeai prin ele si totusi mergeau perfect. Daca crapatura e mare si risti sa pice bucati sau sa te tai la degete, poti adauga o folie peste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum