Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comutator mai multe pc-uri la un monitor

Vizitator pcristix

Postări Recomandate

Vizitator pcristix

Doresc sa-mi construiesc un comutator pentru a conecta mai multe pc-uri la un monitor. As putea folosi un comutator cu 5 perechi de contacte si cu mai multe pozitii, insa as opta pentru o solutie mai eleganta... va rog sa-mi dati ceva indicatii in sensul acesta. multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• gaby

1

• yo9hrb

1

• electronunervos

1

Top autori în acest subiect

Exista o scula dedicata ptr asa ceva, multe din firmele care ansambleaza calculatoare au. Eu vad mereu la Depozitul de Calculatoare, are 1 sau 2 intrari si vreo 6 iesiri.

Link spre comentariu
Vizitator pcristix

Exista o scula dedicata ptr asa ceva, multe din firmele care ansambleaza calculatoare au. Eu vad mereu la Depozitul de Calculatoare, are 1 sau 2 intrari si vreo 6 iesiri.

da.. . multumesc... voi cauta la depozitul de calculatoare
Link spre comentariu

KVM ii spune, cum ti-a zis gaby (KVM=Keyboard, Video, Mouse)Folosesti un singur mouse, o singura tastatura si un singur monitor ca sa lucrezi la mai multe calculatoare. Se folosesc de obicei pentru rack-urile cu mai multe servere, unde nu ai loc de atatea monitoare, mousi si tastaturi sa te incurci in ele. Se gasesc si seturi de cabluri de 2-5 m dar se vand separat.Comutarea pe un calculator sau altul se face din butoanele KVM-ului sau soft. Au 2-8 intrari, in functie de model, e foarte util cand administrezi cateva servere, ca altfel te incurci in tastaturi si dai comenzi la alt calc :)Daca vrei doar 2 calc la 1 monitor exista monitoare cu 2 intrari video.

Link spre comentariu

Scuze, nu am fost atent cind am scris.Jucaria are vreo 6 intrari si 2 iesiri de monitor. De asemenea am mai vazut si ceva asemanator dar invers ca functie ptr soarece si tastatura.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Doresc sa-mi construiesc un comutator pentru a conecta mai multe pc-uri la un monitor. As putea folosi un comutator cu 5 perechi de contacte si cu mai multe pozitii, insa as opta pentru o solutie mai eleganta... va rog sa-mi dati ceva indicatii in sensul acesta. multumesc.

omul vrea sa conecteze 5 pc-uri la un singur monitor, iar kvm-ul face exact pe dos!!!

Link spre comentariu

KVM-ul conecteaza mai multe PC-uri la un singur monitor, o singura tastatura si un singur mouse.Este un aparat care comuta mouseul, tastatura si monitorul la mai multe PC-uri, pe rand.E folosit de obicei ca sa administrezi mai multe servere de la o singura tastatura, un singur mouse si un singur monitor fara sa faci remote.

Link spre comentariu
Vizitator kor98

De ce nu tilizezi Remote Desktop, si de la un PC poti avea acces la celelalte. Daca te loghezi cu drepturi de administartor, poti face orice pe fiecare din ele.

Link spre comentariu

@kor98: Depinde ce vrei sa faci.Sa te vad eu cum devirusezi un server pe remote :smt003 , sau cum reconfigurezi niste proxy/gateway/firewall/mail/terminal server, unde fiecare e alta masina... :rolleyes: si sa te vad cum faci ca sa nu-ti tai singur accesul :banghead: , ca sa nu mai vorbesc daca incearca sa te atace vreunul in timpul asta :axe: si tu nu ai voie sa opresti net-ul, ca doar esti ditamai providerul sau mai stiu eu ce data warehouse pentru vo' 10 banci.Depinde pentru ce motiv iti trebuie sa umbli la mai multe calc de la o singura consola.La configurare si administrare de servere, fara KVM e cam greu, nu se practica.Daca in schimb vrei sa copiezi DVD-uri non stop pe 5 calc deodata, atunci remotul e beton.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări