Elef Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Performantele conexiunii Toslink sint similare cu cele ale SP/DIF dar cu ceva limitarii si ca de obicei orice prelucrare suplimentara cum este cazul la Toslink vs Sp/dif poate aduce degradari suplimentare ale semnalului. Chiar sunt curios cum compari performatele unui layer hardware (TOSLINK) cu cele ale unui layer software(SPDIF)? Link spre comentariu
Neo Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Deci Sesebe,toata clarificarea despre care am nevoie este legata de placa audio externa,nu de CD-player,care l-am adus in discutie ca sa inteleaga unii ca nu ascult muzica in mp3 de pe placa audio,asa cum se zvarcoleste unul in postari...adica era clar ca vorbim de domeniul audio HD...de aceea si intrebarea lagata de sample rate,pentru fiecare conexiune digitala in parte,incercand sa ma lamuresc daca stie cineva din experienta daca Toslink-ul poate trece in sus pe 24 la 192!!! Cu placa audio mentionata NU trece in acel sample rate,insa SPDIF-ul(coaxialul) trece fara probleme pe acelasi receiver care este capabil sa decodeze asa ceva,insa nici la el ca si la placa nu se mentioneaza daca suporta atat pe optic cat si pe coaxial decodarea. Cand vad un BluRay in 24/192 pe coaxial merge,insa pe optic nu.Cand ascult un Vinyl Rip in FLAC pe 24/192,pe optic NU merge insa pe coaxial DA,utilizand atat Wasapi cat si ASIO... Acum e lamurita toata lumea? E posibil sa existe fibra optica care sa duca acel sample rate in cazul in care atat placa cat si receiverul decodeaza si in porturile Toslink acel sample rate??? Dar un cablu audio digital coaxial(SPDIF) de 100 ohmi ce aduce in plus fata de 75ohm? Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Te las pe tine sa descoperi. Mai omule eu ti-am explicat cum sta treaba , tu poti sa intelegi sau nu. Toslink-ul suporta pina la 96KHz pe 24biti. Daca pe net scrie altceva n-ai decit sa faci cum scrie pe net si sa nu mai intrebi pe aici. Ps: ai ideie care este frecventa semnalului SPDIF atunci cind trasnmite date pt 24biti/192Khz? Ps2: nu fibra iti limiteaza tie frecventa la 96KHz si 24 biti. Link spre comentariu
Neo Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Da sunt cateva articole in presa de specialitate,precum si in unele forumuri,precum exista transfer pe fibra de 24/192...insa raman sceptic in teoria asta,logic,de asta am intrebat aici poate ati intalnit in practica teoria asta. Daca stai sa citesti toate articolele pro si contra nu mai intelegi nimic,iar urmatorul pas e sa intreb lumea! Ce e rau sa intrebi pe cei ce poate cunosc din practica si experienta,lasand la o parte teoria care spune si una si alta? Daca aveam habar ca e valabila si teoria cu 24/192 pe fibra,aruncam banii aiurea pe fibre aurite,spoite,platinate etc... Intelegi ce zic? Link spre comentariu
Elef Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Cel mai probabil e cablul optic . Daca Asus spune ca SPDIF-ul duce 192KHz si nu specifica vreo limitare, atunci ambele interfete si cea optica si cea electrica merg la 192Khz. Iar referitor la partea optica sunt receptoare si emitatoare care duc 125Mbps deci 192Khz chiar nu e o problema... Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 (editat) Un sampling rate 192KHz 44 bit si doua canale este la 9.216Mbps. Stiu ca protocolul USB 2.0 Full Speed nu poate sustine full duplex la valoarea asta adica si trimitere si primire in acelasi timp ca ii depaseste latimea de banda. Alta mancare de peste e ala High Speed Am facut acum 6 ani, medii de transmisii cand eram obsedat de Cisco, dar cum am schimbat domeniul le-am cam uitat de atunci. Oricum subiect misto pt aia care folosesc utp pe post de cablu de boxe. Si ca mi-am facut ambitia, deschis mizeria gasit asta: JST1582 16/25/50 Mbps optical transmitting option Acum nu ma intereseaza ce varianta au folosit, pare capabila de ce cauti. Incearca cu un cablu scurt (30cm) Editat Aprilie 16, 2016 de Predator Link spre comentariu
Neo Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Uite o chestie ce nu am incercat-o...lungimea cablului optic sau brandul.Am avut si un cablu de la Creative de 1m,insa nici ala nu transmitea ca si astea Delock Folosesc 5m pana acum. Asta la placa Asus: http://www.delock.com/produkte/F_411_Toslink_82902/merkmale.html Dar am si de 1m la CD-playere: http://www.delock.com/produkte/F_411_Toslink_82899/merkmale.html si asta http://www.delock.com/produkte/F_411_Toslink_82887/merkmale.html Voi lua de la CD-Playere si voi pune la placa...nu ca ar fi vreo minune avand in vedere ca e acelasi brand. Apoi banuiesc ca cei de la Onkyo sunt destui de luminati la minte cand au scris: By incorporating Onkyo proprietary technologies like WRAT(Wide Range Amplifier Technology) and Optimum Gain Volume Circuitry ensures an audio performance worthy of today’s high-resolution formats and a signal-to-noise ratio in excess of 100 dB, respectively. To further improve the quality of the signal, the TX-SR303E has 192 kHz/24-bit DACs for all five channels.Advanced 32-bit DSP chip. Editat Aprilie 17, 2016 de Neo Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Nu mai ai nici o sansa, ai cazut in capcana marketingului exesiv. Ai gresit forumul, nu aici se discuta despre cablurile cu ulei de sarpe si altele de genul.... Link spre comentariu
alcon Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Nu mai ai nici o sansa, ai cazut in capcana marketingului exesiv. Ai gresit forumul, nu aici se discuta despre cablurile cu ulei de sarpe si altele de genul.... Am iesit putin afara sa cumpar ce mi-a zis nevasta, desi nu prea aveam chef, si am ratat chestia cu uleiul de sarpe, de mult timp caut, unde se gaseste?Vreau sa-l folosesc in procesul tehnologic de tratare termica a sculelor aschietoare. Link spre comentariu
Neo Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Hai lasa-ma cu abureala cu uleiul de peste si adu-mi o galeata cu curent... Ar trebui sa stii ca exista o diferenta intre calitate si cantitate. Nu dau detalii,e prea mult pentru constiinta unora dintre voi,,insa lucrez intr-o firma straina de montaj si productie componente electronice si cabluri si stiu mai multe decat toti de aici cam de unde vine materia prima a componentelor,pcb-urilor,cablurilor,conectorilor si cum se lucreaza,cat de calitative,cu ce sunt spoite,ce scrie in parametri si ce eticheta poarta...deci cunosc problema direct de la botul calului,in timp ce voi majoritatea lucrati cu produsele finite sau le carpiti pe unde pocnesc si habar nu aveti de adevarul sau minciuna din productia de electronica. Stiu ca measeria asta a multora dintre voi de lipit banane de tv a cam disparut iar ceea ce se produce va depaseste,fiind de unica folosinta si ireparabile,insa despre procesele din linia de productie stiti prea putine...hmm...ceva poate au dat pe la How it's made...insa si acolo ati cazut in capcana marketingului excesiv cand v-ati uitat...dar exista si "uleiul de peste" pe langa marketingul de care vorbesti....iar in spatele lor sunt branduri mari si habar nu ai cam ce pretentii exista cand se produce ceva...cand o sa ai in mana fisa de productie a unui anume brand,de la care unii va invartiti ca sa furati meseria din montaje atunci vorbim despre secretele uleiului de peste...pana atunci...invata ca exista acel ulei,insa nu pentru carpaci...iar scepticismul ma lasa rece la cate meserie cunosc unii cand scot cate o perla... Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Ai sa-mi bag. Opriti planeta sa coboare asta. Suntem salvati! Editat Aprilie 17, 2016 de Predator Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Dupa cum spuneam, tu nu ai ce cauta aici pe forumul asta de nestiutori, cauta-ti in alta parte informatiile alea spoite. Stii cit ajuta trecerea de la 96KHz la 192KHz la ascultat muzica? La nimic! Ajuta numai la procesarea la nivel de studio de inregistrari dar in schimb ajuta la vinzarea unor placi de sunet mai noi si mai scumpe, la vinzarea unor DAC-uri mai High-End si asa mai departe. Asta este un forum de electronisti nu de audiofili. Vezi ca alte forumuri sint mai potrivite pt tine, aici nu o sa gasesti raspunsurile pe care le doresti, iar cele primite nu vor fi pe placul tau, dovezi mai sus. Editat Aprilie 17, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Neo Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Mi s-a spus ca va ofticati aici enorm din orice kkt...au avut dreptate! Ma repet:era vorba de BluRay si rezolutiile audio in HD...cine v-a spus de muzica pe CD? Nu e vorba de audiofili,ci de lamurirea unor parametri pe care nu am cu ce sa ii masor.Era vorba daca cineva in practica de zi cu zi are habar de domeniu(apelam la cei ce nu carpesc tv-uri si au o experienta in domeniu).Nu lucrez cu fibra si coaxial ca sa stiu. Si daca vine vorba de DAC-uri pentru rezolutii audio mari,care e problema cand vine vorba de ele??? Si daca omul are posibilitatea sa asculte pe placa respectiva un Vinyl Rip la 24/192 cu un bitrate de peste 5000 care e problema,mai ales daca nu vorbim de incinte vandute in piata de legume?Ce va deranjeaza asta? Cum am spus,electronica actuala nu mai e un domeniu de reparatii si carpeala.E de unica folosinta,domeniu in care depanatorii,electronistii si altii sunt meserii pe cale de disparitie cand vine vorba de depanare...Asta va deranjeaza pe multi.Din propria experienta va pot confirma ca unele firme comanda produse si componente de unica folosinta,ce nu merita reparate,ci schimbate,atat ca ansamblu cat si ca componente. Aveam pretentii de la unii din voi care sunteti de domeniu si care ar fi trebuit...bine zis...ar fi trebuit...sa aveti habar... Ce pot sa va cer,cand va tot invartiti in jurul cozii... Daca nu e una e alta,insa nu lamuriti omul.Probabil aveti pretentia sa taiati chitanta pt fiecare informatie,sa nu muriti de foame. Dezamagit! Forum de electronisti?Ha?Sigur?Raspunsurile unora nici pe tomberoanele de la Rosal nu se incadreaza...si va autodenumiti electronisti...aveti si vreun teanc de diplome si ani de studiu si nu reusiti sa va focalizati pe un raspuns...nu am pretentii,pt ca nu sunt electronist...insa apeland la voi am crezut ca am cu cine vorbi...insa scoala si facultatea se fac doar ca sa ai o hartie sa nu arati ca esti degeaba... Pacat! Editat Aprilie 17, 2016 de Neo Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Amice, te-am mirosit ca esti un semi sobolan de periferie. Nu inteleg cu ce rahat epatezi, ca ai niste trancote de 10 lei si ceva scame la schimb. Nu ma intereseaza deloc persoana ta, scrii si mult. Nu inteleg de ce nu te-a ejaculat cineva inca. Link spre comentariu
cristi_74 Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 (editat) Inca putin si nu mai pune nimeni vreo intrebare pe forum de frica ca si-o ia!Tara e tot asa de mare ca inainte de 89,populatia la jumate si noi tot nu avem loc unii de altii.Pune omu o intrebare si se trezeste cu capu' spart.Halal ..... Editat Aprilie 17, 2016 de cristi_74 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum