Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SPDIF vs Toslink

Neo

Postări Recomandate

Salutare,

aduc in discutie o intrebare,care poate a mai fost pusa...

Cautand pe net mai mult m-am bagat in ceata in aflarea unui raspuns.

Iar daca explic problema pe caz,poate gasesc la voi un raspuns adecvat.

Intrebarea:diferenta reala intre SPDIF si Toslink?

Folosesc:

CD Player Technics SL-PG4

http://www.audioreview.com/cat/digital-sources/cd-players/technics/sl-pg4/prd_126812_1586crx.aspx

Receiver Onkyo TX-SR303E

http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx-sr303e-35193.html

Placa audio externa Asus Xonar U7

https://www.asus.com/Sound-Cards/Xonar_U7/

Teoretic receiverul poate decoda per canal 24bit/192Khz...

In practica,cd-playerul nu ajunge la acea frecventa si rata de bits.

In practica placa audio ajunge la acea rata de semnal...

Pana de curand foloseam o conexiune de 5m Toslink de la Delock,pe care am dat un pret mediu.

Insa la setarea placii Asus Xonar U7 pe 24bit/192Khz pe Toslink nu se intampla nimic,receiverul nu decoda...

Apoi,am luat un SPDIF Lindy de 1m 75Ohm si am conectat receiverul la coaxial...

Surpriza!!!

Pe SPDIF receiverul decodeaza 24bit/192Khz!!!

Intrabarea e sa lamureasca de ce pe conexiune optica nu duce parametrii si pe coaxial da?

Ajung la concluzia ca Toslink-ul e limitat fata de SPDIF,ceea ce confirma zvonurile din randul audiofililor,conform Coaxialul e net superior la calitatea audio fata de optic.

Cine are experienta cu ambele conexiuni si a sesizat aspectele astea,sau cine are informatii mai concrete despre subiect?

Multam!!!

PS:daca nu e buna categoria in care am postat,mutati va rog subiectul

Editat de Neo
Link spre comentariu

Pai placa de care zici tu, suporta doar SPDIF nu si Toslink.

Scuza-ma ca-ti zic, defapt nu ma scuza ca nu ma intereseaza, dar intrebarea asta o rezolva un copil de 6 ani fara sa fie nevoit sa deschida un topic.

Mai si scrie pe ea Headphones Speakers SPDIF 

Editat de Predator
Link spre comentariu

Placa suporta ambele daca te uiti mai atent!!!

Pe aceeasi conexiune e atat SPDIF si Toslink!!!De Toslink de 3,5 ai auzit?Vezi ca e mentionat...

Deci,daca nu ai ceva date valabile,ci doar jigniri,te rog sa nu te obosesti.

Editat de Neo
Link spre comentariu

Baiet, am placa langa mine. 

Cauta si in specificatii si arata-mi unde-ti scrie Toslink direct.

Ca sa folosesti toslink iti trebuie adaptorul. 

Check your ASUS Xonar™ U7 audio card package for the following items:

S/PDIF - TOSLINK optical adapter x 1

Pe care nu-l ai, dar deja le stii pe toate deci problema este rezolvata, se descurca. 

Posted Image

Editat de Predator
Link spre comentariu

Degeaba o ai langa tine!!!

Baga pe portul Toslink un SPDIF!!!

Uite de asta te bagi aiurea si nu intelegi!!!

Portul ala digital e dual:Toslink si SPDIF!La ce crezi ca l-au facut astia de 3,5mm???

Sterge postarile tale ca te faci de ras!

Cum sa ma lamuresti si pe mine ala de 6 ani de diferenta dintre cele 2 conexiuni digitale cand nu ai habar de ceea ce ai in fata?

Uite:

post-257078-0-05481300-1460806621_thumb.jpg

post-257078-0-50708200-1460806621_thumb.jpg

Editat de Neo
Link spre comentariu

OK. Degeaba te umfli ca paunul, ca esti un doar simplu pui. Se poate intelege ca ai fost persecutat de mic, ceva magnet de flegme, dar ti-am dat citat din manualul tehnic. Daca nu-l intelegi, problema e de la bulb in sus. 

Nici nu stau sa-mi amintesc daca TOSLink e capabil de o rata de 192KHz, ca am impresia ca-i depaseste banda. 

Dar cum am zis, le stii pe toate. 

Editat de Predator
Link spre comentariu

Uite pozele de mai sus despre placa!

Nu schimba suiectul.

Daca iti aminteai de rata Toslink ma lamureai...

PS daca stiai sa citesti acel manual vedeai explicatia clara a acelui port digital dual....Toslink & SPDIF

Editat de Neo
Link spre comentariu

Nemaipomenit. Era sa ma emotionez.

Cel mai probabil lungimea cablului afecteaza transmisia semnalului si apar defazaje si erori. Mediile de transmisie lungi sunt defavorabile. 

Fie cablul este prost, mentionezi pret mediu dar 30-40 lei care este un pret mic. 

Sau pur si simplu minunea aia de placa nu poate 192khz pe optic. 

Link spre comentariu

Titlul topicul este cam prost , dar banuiesc ca autorul stie ca SPDIF-ul poa' sa fie o conexiune optica sau electrica.

Daca nu atunci un ochi aruncat in pagina asta poate clarifica anumite lucruri:

https://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF

Mai ales paragraful asta:

S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format) is a type of digital audio interconnect used in consumer audio equipment to output audio over reasonably short distances. The signal is transmitted over either a coaxial cable with RCA connectors or a fibre optic cable with TOSLINK connectors. S/PDIF interconnects components in home theatres and other digital high fidelity systems.

Dupa care banuiesc ca autorul a studiat specificatiile placii de sunet:

• [*]
Sample Rate and Resolution
Analog Playback Sample Rate and Resolution :
44.1K/48K/88.2K/96K/176.4K/192KHz @ 16bit/24bit
Analog Recording Sample Rate and Resolution :
S/PDIF Digital Output :

ASIO Driver Support :

:limb:

Editat de Elef
Link spre comentariu

Cred ca te-ai emotionat cand ai vazut ca habar nu ai de acel port ca e dual,altfel stiai ce vorbesti.

Si apoi ca tot ai placa langa tine,cel mai probabil doar acel jpg uita-te mai bine ce posibilitati are si apoi arunci cu rahat in altii.

Nu vad rostul discutiei unde te tot intinzi:ce conteaza acel port pentru tine?

Pentru mine conteaza daca duce sau nu duce Toslink-ul parametri si atat!

PS Elef stiu diferenta,insa ca sa evit tot sa scriu Coaxial am preferat sa scriu SPDIF si nu cred ca e o problema,atata tinp cat opticul l-am scris ca Toslink.

Cunosc specificatiile placii...dar,daca e o problema de descriere a placii e pt ca nu face diferenta intre Coaxial si optic la parametri,ci doar baga toata descrierea la general pentru portul digital.Ori daca e  problema generala pentru transmisia Toslink la parametrii respectivi sau e o descriere neclara la receiver.

Iar cei de la Asus doar intr-un loc specifica 

Digital

1 x S/PDIF out (1 x Coaxial)

De la Toshiba avem urmatoarele date despre Toslink:

96 kHz 2 channel audio can be done using Toslink.

24 bit / 96 kHz 2 channel audio is indeed the maximum the Toslink standard allows for.

Modern hardware often beforms better than the standard.

24 bit /176 might work.

Editat de Neo
Link spre comentariu

@Neo

Mai bine nu te-ai mai umfla atita in pene si ai studia si tu un pic mai mult si ai si aprofunda ceea ce ai studiat ca mai ai multe de invatat

Sint satul de toti meseriasii care dau copy-paste de pe net.

Discutia asta este foarte lunga si nu esti tu primul care pune intrebarea asta. Fa-ti un cont pe DiyAudio si vezi ca ai sa gasesti acolo sute de pagini pe tema asta.

Faptul ca nu stii ca ORICE CD este facut la 16biti/44,1KHz si iti pui problema de ce nu merge mai sus ..... SPUNE TOTUL.

Salutare,

aduc in discutie o intrebare,care poate a mai fost pusa...

Cautand pe net mai mult m-am bagat in ceata in aflarea unui raspuns.

Iar daca explic problema pe caz,poate gasesc la voi un raspuns adecvat.

Intrebarea:diferenta reala intre SPDIF si Toslink?

Folosesc:

CD Player Technics SL-PG4

http://www.audioreview.com/cat/digital-sources/cd-players/technics/sl-pg4/prd_126812_1586crx.aspx

Receiver Onkyo TX-SR303E

http://www.uk.onkyo.com/en/products/tx-sr303e-35193.html

Placa audio externa Asus Xonar U7

https://www.asus.com/Sound-Cards/Xonar_U7/

Teoretic receiverul poate decoda per canal 24bit/192Khz...

In practica,cd-playerul nu ajunge la acea frecventa si rata de bits.

In practica placa audio ajunge la acea rata de semnal...

Pana de curand foloseam o conexiune de 5m Toslink de la Delock,pe care am dat un pret mediu.

Insa la setarea placii Asus Xonar U7 pe 24bit/192Khz pe Toslink nu se intampla nimic,receiverul nu decoda...

Apoi,am luat un SPDIF Lindy de 1m 75Ohm si am conectat receiverul la coaxial...

Surpriza!!!

Pe SPDIF receiverul decodeaza 24bit/192Khz!!!

Intrabarea e sa lamureasca de ce pe conexiune optica nu duce parametrii si pe coaxial da?

Ajung la concluzia ca Toslink-ul e limitat fata de SPDIF,ceea ce confirma zvonurile din randul audiofililor,conform Coaxialul e net superior la calitatea audio fata de optic.

Cine are experienta cu ambele conexiuni si a sesizat aspectele astea,sau cine are informatii mai concrete despre subiect?

Multam!!!

PS:daca nu e buna categoria in care am postat,mutati va rog subiectul

"In practica" domnule? In practica?!? Dar toata teoria pe care o insiri dupa de unde a mai aparut daca doar practica conteza?

Link spre comentariu

Auzi da cine ti-a spus tie ca vreau sa ascult CD in parametri aia?

Consider ca esti un pic cam arogant,nu crezi?Iei prea de sus lumea!

Ma iei de prost din prima cum s-ar zice!

Daca ti-am dat detalii de player nu inseamna ca ma refeream la el,dar na,cum aveai sa te dai si tu cocos pe langa alalalt!

In concluzie,daca astia doi,care sunteti smecheri in a lua lumea la pla degeaba,aveati habar de raspunsul intrebarii,l-ati fi dat scurt...insa calea eschivarii ma lamureste cum abordati voi problemele.

E greu de raspuns?

Un cunoscator in materia baga raspunsul din prima,insa voi astia,capusele va tineti de curul altora care pun intrebari simple,care cer raspunsuri simple,insa care nu le stiti.

Va trebuie unora scandal,zeci de pagini,pt un raspuns decent,un raspuns venit din practica si experienta.Dar cred ca il caut printre amatori,nu profesionisti.

Link spre comentariu

Toslink-ul este realizat pt separarea galvanica totala intre sursa de semnal si DAC - amplificator.

Performantele conexiunii Toslink sint similare cu cele ale SP/DIF dar cu ceva limitarii si ca de obicei orice prelucrare suplimentara cum este cazul la Toslink vs Sp/dif poate aduce degradari suplimentare ale semnalului.

Daca SP/DIF poate fi utilizat si mai sus de 192KHz sample rate (complet useles din punctul meu de vedere), in cazul Toslink frecventa maxima la sample rate este 96KHz si 24Biti.

Recomandarea mea: foloseste Toslink tot timpul cind este posibil si cind nu ai nevoie de un sample rate mai mare de 96KHz pt ca in felul acesta elimini orice bucla de masa ce ar putea degrada sunetul.

Este mult mai important sa nu ai zgomote generate de o bucla de masa decit sa incerci sa auzi diferentele intre 96KHz si 192KHz, in conditiile in care 99,99% din inregistrari sint la calitate de CD adica 44,1KHz si 16 biti. Cind ai sa incepi sa intelegi aceste considerente putem vorbi chiar si telefonic pt detalii.

PS: MONO este modul de inregistrare utilizat de la inceputul inregistrarii audio si aproape pina in prezent. In acest mod de inregistrare se inregistreaza toata informatia pe un singur canal.

Auzi da cine ti-a spus tie ca vreau sa ascult CD in parametri aia?

Consider ca esti un pic cam arogant,nu crezi?Iei prea de sus lumea!

Ma iei de prost din prima cum s-ar zice!

Daca ti-am dat detalii de player nu inseamna ca ma refeream la el,dar na,cum aveai sa te dai si tu cocos pe langa alalalt!

In concluzie,daca astia doi,care sunteti smecheri in a lua lumea la pla degeaba,aveati habar de raspunsul intrebarii,l-ati fi dat scurt...insa calea eschivarii ma lamureste cum abordati voi problemele.

E greu de raspuns?

Un cunoscator in materia baga raspunsul din prima,insa voi astia,capusele va tineti de curul altora care pun intrebari simple,care cer raspunsuri simple,insa care nu le stiti.

Va trebuie unora scandal,zeci de pagini,pt un raspuns decent,un raspuns venit din practica si experienta.Dar cred ca il caut printre amatori,nu profesionisti.

Le stiu destul de bine (raspunsurile) pt ca am si proiectat in domeniu, dar tu nu prea ai pus o intrebare ci ai prezentat mai mult "o stare de fapt" vazuta prin ochi de "audiofil".

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări