fane Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 sint nevoit sa-mi achizitionez un programator mai serios si am nevoie de un sfat as vrea sa aleg intre TL 866 mini pro si xprog M 5.0 sau xprog 5.5 la ultimele doua nu stiu care e difernta intre ele ma puteti ajuta cu un sfat Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Depinde ce tipuri de memorii si procesoare vrei sa programezi.X-prog sunt mai ok in domeniul auto.TLul este universal.Te uiti in lista de deviceuri care le stie si in functie de asta alegi Link spre comentariu
fane Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 (editat) m-iar trebui pentru memorii cit mai amplu si procesoare motorola tms etc in mare decodari radio in tv pentru flash etc daca investesc as dori sa cuprinda cit mai multe Editat Aprilie 16, 2016 de fane Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Xprog se incadreaza la decodari auto dar e slab la flashuri tv. Link spre comentariu
fane Postat Aprilie 16, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2016 Inseamna ca pentru moment tinind cont ca domeniul auto e mai putin interesant pentru mine si de valoarea investitiei e mai bun TL sau exista si alta optiune de programaor mai bun la cica 350 400 ron Link spre comentariu
orgasmo Postat Aprilie 16, 2016 Partajează Postat Aprilie 16, 2016 (editat) Stager VS4800 cu ZIF48 poate programa peste 15000 IC si se incadreaza in buget daca il cumparati de pe ebay: http://www.ebay.com/itm/VSpeed-VS4800-USB-Universal-Programmer-Bios-GAL-EPROM-FLASH-51-AVR-PIC-MCU-SPI-/221455696396?hash=item338fc9c20c:g:X1MAAMXQ3kNTjafi TL866CS cu ZIF40 poate programa 14037 IC Editat Aprilie 16, 2016 de orgasmo Link spre comentariu
fane Postat Aprilie 17, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2016 Am gsit si asta RT809F ce pareri aveti? cu programatorul de pe ebay e o mica problema nu stiu cum se cumpara de pe ebay, plus de asta stau in provincie Link spre comentariu
orgasmo Postat Aprilie 19, 2016 Partajează Postat Aprilie 19, 2016 RT809F depaseste bugetul daca-l cumparati din Romania. Este buna functia ISP si viteza de citire, scriere, are soclu ZIF16, deci nu poti programa IC cu mai mult de 16 pini decat daca folosesti functia ISP si IC-ul este suportat de programator si lipit pe placa. Programatoarele foarte bune trebuie sa aiba soclu ZIF 48 minim si ISP 10 pini minim. Sfatul meu, faceti o lista cu 10-20 de tipuri de IC ce le intalniti sau credeti ca o sa le intalniti sa le programati, cititi si alegeti programatorul care are cele mai multe din lista si se incadreaza in buget. Link spre comentariu
Vizitator audio1 Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 O intrebare penru domnul Orgasmo .Va salut . Ma numesc Adrian .Intrebare : Programul inscriptionat in PIC uri cu PICKIT2 , PICKIT3 se pierde mai repede in urmatorii ani ? sau mai usor din cauza unor perturbatii electromagnetice ?Memoria flash a PIC ului poate fi mai"fragila" ?Stiu ca programarea consta la nivel microscopic in incarcarea/stergerea ( descarcarea ) anumitor condensatori care reprezinta de fapt locatiile (celulele) de memorie flash in iPIC . Programatoarele PICKI2 , PICKIT3 sau clonele produse de amatori incarca mai putin acele condensatoare ? Diferentele intre programatoarele profesionale si aceste PICKIT-uri sutn legate de versatilitate , numarul de device-uri suportate, viteza de programare sau exista si diferente de functionare a PIC urilor in timpul vietii lor ( ulterioare proramarii ) ?PIC urile programate cu programatoare ieftine gen PICKIT2/3 vor fi mai putin stabile in diverse conditii ( tensiuni de alimentae mai catre limita , temperaturi mai catre limita , perturbatii electromagnetice mai puternice ?).Instalatiile care care contin PIC uri scrise cu programatoare ieftine ,vor fi mai putin fiabile ?PIC urile programate cu programatoare gen PICKIT2/3 se vor comporta diferit in timp fate de cele programte cu programatoare profesionale ?Ma refer aici la ICD2 si ICD3 de la Microchip . Ce alte programatoae penru PIC uri recomanati ca find serioase ? Exista programatoare mai bune decat ICD2/3 cam in aceeasi categorie de pret ? Eu lucrez cu midrange PIC16F690 ... si asemenatoare . Va multumesc anticipat . Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 (editat) Desi nu sunt domnul Orgasmo, imi dau si eu cu parerea. Daca ai sa citesti o specificatie de programare, ai sa vezi ca nu conteaza ce programator folosesti - programarea efectiva o face PIC-ul singur. Citat din specificatia din link, pentru 16F87xA: The normal sequence for programming eight program memory words at a time is as follows: 1. Load a word at the current program memory address using the ‘Load Data’ command. 2. Issue an ‘Increment Address’ command. 3. Load a word at the current program memory address using the ‘Load Data’ command. 4. Repeat Step 2 and Step 3 six times. 5. Issue a ‘Begin Programming’ command to begin programming. 6. Wait tprog (about 1 ms). 7. Issue an ‘End Programming’ command. 8. Increment to the next address. 9. Repeat this sequence as required to write program and configuration memory. Singura diferenta ar putea fi in partea de alimentare, la generarea tensiunii de programare (VPP). In cazul in care programezi la tensiune joasa (LVP), chiar nu vad de ce ar fi diferente intre originale si clone. Editat Octombrie 4, 2016 de Liviu M Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum