Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

programatoare

Postări Recomandate

• Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

RT809F depaseste bugetul daca-l cumparati din Romania. Este buna functia ISP si viteza de citire, scriere, are soclu ZIF16, deci nu poti programa IC cu mai mult de 16 pini decat daca folosesti functia ISP si IC-ul este suportat de programator si lipit pe placa.

Programatoarele foarte bune trebuie sa aiba soclu ZIF 48 minim si ISP 10 pini minim.

Sfatul meu, faceti o lista cu 10-20 de tipuri de IC ce le intalniti sau credeti ca o sa le intalniti sa le programati, cititi si alegeti programatorul care are cele mai multe din lista si se incadreaza in buget.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
Vizitator audio1

O intrebare penru domnul Orgasmo .Va salut . Ma numesc Adrian .Intrebare : Programul inscriptionat in PIC uri cu  PICKIT2 , PICKIT3 se pierde mai repede in urmatorii ani ? sau   mai  usor din cauza unor perturbatii electromagnetice ?Memoria flash a PIC ului poate fi mai"fragila" ?Stiu ca programarea consta la nivel microscopic in incarcarea/stergerea ( descarcarea ) anumitor condensatori care reprezinta de fapt locatiile (celulele) de  memorie flash in iPIC . Programatoarele PICKI2 , PICKIT3 sau clonele produse de amatori incarca mai putin acele condensatoare ? Diferentele intre programatoarele profesionale si aceste PICKIT-uri sutn legate de versatilitate , numarul de device-uri suportate,  viteza de programare sau exista  si diferente de functionare a PIC urilor in timpul vietii lor ( ulterioare proramarii ) ?PIC urile programate cu programatoare ieftine gen PICKIT2/3 vor fi mai putin stabile in diverse conditii ( tensiuni de alimentae mai catre limita , temperaturi mai catre limita , perturbatii electromagnetice mai puternice ?).Instalatiile care care contin PIC uri scrise cu programatoare ieftine ,vor fi mai putin fiabile ?PIC urile programate cu programatoare gen PICKIT2/3 se vor comporta diferit in timp fate de cele programte cu programatoare profesionale ?Ma refer aici la ICD2 si ICD3 de la Microchip . Ce alte programatoae penru PIC uri recomanati ca find serioase ? Exista programatoare  mai bune decat ICD2/3 cam in aceeasi categorie de pret ? Eu lucrez cu midrange PIC16F690 ... si asemenatoare . Va multumesc anticipat . 

Link spre comentariu

Desi nu sunt domnul Orgasmo, imi dau si eu cu parerea.

Daca ai sa citesti o specificatie de programare, ai sa vezi ca nu conteaza ce programator folosesti - programarea efectiva o face PIC-ul singur.

Citat din specificatia din link, pentru 16F87xA:

The normal sequence for programming eight program
memory words at a time is as follows:
1. Load a word at the current program memory address using the ‘Load Data’ command.
2. Issue an ‘Increment Address’ command.
3. Load a word at the current program memory address using the ‘Load Data’ command.
4. Repeat Step 2 and Step 3 six times.
5. Issue a ‘Begin Programming’ command to begin programming.
6. Wait tprog (about 1 ms).
7. Issue an ‘End Programming’ command.
8. Increment to the next address.
9. Repeat this sequence as required to write program and configuration memory.

Singura diferenta ar putea fi in partea de alimentare, la generarea tensiunii de programare (VPP). In cazul in care programezi la tensiune joasa (LVP), chiar nu vad de ce ar fi diferente intre originale si clone.

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări