Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Royal fara culori

Vizitator mcdevil

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

5

• ANDRASONI LUCIAN

3

• adydep

3

• iuliantv

2

Vizitator mcdevil

Acelasi defect l-am avut la un Dinasty cu acelasi decodor si defectul s-a datorat condului care filtra tensiunea de alimentare a integratului decodor TDA4650.

Am verificat si condensatorii sunt ok. Aveam o speranta ca poate asta ar putea fi dar nu a fost. Multumesc oricum.

Am inteles ca poate fi si din cauza liniei de 115V, eu am 115,5V asa ca si asta este ok.

Link spre comentariu
Vizitator mcdevil

Verificati in pinul 27 la TDA8305 prezenta impulsurilor sandcastle (daca nu aveti osciloscop, trebuie sa aveti 1.35~1.5 volti).

Am masurat si prima valoare a fost 0.55V. Am tinut cam 2 minute si a urcat la 0.61V deci nici macar jumatate din valoarea care a-ti indicat-o.

Link spre comentariu

daca ave-ti un tda8305 ar trebui schimbat,in multe cazuri cand au fost probleme in sursa tensiunea de 10v sa marit si a afectat tda8305,ori scurt pe partea de alimentare,ori ecran negru si menu prezent,ori alte ciudatenii

Link spre comentariu

Linia de intarziere TDA4661?.Daca ati schimbat quartz-ul si nu ati pus un quartz absolut identic (si ca fabricant), atunci chiar este necesar sa puneti acel trimer semireglabil 15~27 pF (cel putin la 11AK30, asa este).

Link spre comentariu
Vizitator mcdevil

Am cam epuizat toate cautarile, ma gandesc ca e unul din integrate dar nu stiu exact care ar putea fi. Eu banuiesc 3505 dar ar putea fii si 4650 sau chiar 4661? Sa strang niste bani si poate le iau pe toate ca sa fiu sigur.

Link spre comentariu

3505 e matrice,și de obicei când se defectează nu deschide imaginea deloc.În lipsa osciloscopului,aplicați degetul umezit(metoda scuipinol :rade: ) pe la pinii quartz-ului de 4,43 de la 4650,și urmăriți pe ecran apariția culorilor-denaturate,dar măcar să coloreze ceva.Verificat să ajungă unde trebuie și tensiunea de reglaj culoare din PCA.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
Vizitator mcdevil

4650 are 2 cristale, unul de 8,86 si unul de 7,15. O sa incerc si metoda descrisa de d-voastra. PCA-ul trimite voltaj bun de la reglajele de culoare si nuanta.

Editat de mcdevil
Link spre comentariu

8,86 e pentru PAL(am făcut confuzie cu 4,43 care e la alte integrate,tot pentru PAL)7,15 e pentru NTSC,iar pentru SECAM circuitul acordat la pinii 7,8,8 și 10.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări