Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Royal fara culori

Vizitator mcdevil

Postări Recomandate

Vizitator mcdevil

Salutare Elforum!

Ma confrunt si eu cu o problema. Am reparat linia V la un tv sasiu RC4020 si acum nu are culori deloc. Si pe SCART e la fel fara culori. In rest totul e ok, si ods-ul e ok.

Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

5

• ANDRASONI LUCIAN

3

• adydep

3

• iuliantv

2

Vizitator mcdevil

Sursa e ok la tvul ala?

am schimbat toti electrolitici din sursa.

la iesire din scart se vede color, am pus semnalul la alt televizor.

...daca este setata norma corect din meniu, verificati (inlocuiti) quartul....

nu am telecomanda originala. oricum aceste tv nu cred ca au meniu de selectare norma pal/secam.

Link spre comentariu
Vizitator mcdevil

Banuiesc ca e cel clasic cu PCA sau CTV.Nu prea are logica pe scart sa scoata color si pe ecran nu.Vezi si stabul de 10V.

Da e cel cu PCA, stiu si mie mi se pare ciudat. Stabilizatorul de 10V LM7805?

Link spre comentariu

Ce-i ăla burst :scarpin. ...:rade: 7805 scoate 10V :scarpin. oaaaauu ce minuni Stabul de 10V se găsește pe lângă finalul audio,și e format din 3 piese:o rezistență,o diodă zenner și un tranzistor.Primește alimentarea direct din sursă prin 2 sârme care traversează șasiul.Burst-ul e semnanul de sincronizare a culorii în PAL.

Link spre comentariu
Vizitator mcdevil

Ce-i ăla burst :scarpin. ... :rade:7805 scoate 10V :scarpin. oaaaauu ce minuni

Scuze nu am avut schema in fata, Oricum multumesc de informatii, e mai usor sa depistez cand ajung acasa.

Link spre comentariu

Dupa cum va exprimati referitor la subiect ("ce-i ala burst?" ,"7805  scoate 10V") cred ca sunteti , cam pe langa domeniu ,fara suparare... si pt colegul cu "norma" : la Royal 4020 n-are nici o treaba  "norma" cu culoarea si cred ca putin probabil quartz-ul.

Link spre comentariu
Vizitator mcdevil

Dupa cum va exprimati referitor la subiect ("ce-i ala burst?" ,"7805  scoate 10V") cred ca sunteti , cam pe langa domeniu ,fara suparare... si pt colegul cu "norma" : la Royal 4020 n-are nici o treaba  "norma" cu culoarea si cred ca putin probabil quartz-ul.

Daca va uitati atent nu a intrebat nimeni ce e ala burst.

Stabilizatorul de 10V e ok. Poate e de la TDA 3505.

Link spre comentariu

parca la aceste tv roial erau ceva trimere si semireglabili in partea din fata a chasiului,daca tensiunile sant ok ,dati putin stanga dreapta din aceste reglaje,poate o fi vre-o unul putin zapacit,verificati pinul 6 procesor pca in acest pin ar trebui sa fie o tensiune variabila 0-5v in functie de nivelul de culoare dat din meniul tv-ului,daca este prezent urmariti traseul din pin 6 procesor sa nu fie vre-o buba pana in matricea rgb,oricum dupa cum au zis colegii trebuie vazut tensiunea de 10v este destul de des intalnita marita ce duce la distrugerea altor componente 

http://www.magearu.ro/Ftp/Scheme_Tv/RoYal/

Editat de iuliantv
Link spre comentariu
Vizitator mcdevil

parca la aceste tv roial erau ceva trimere si semireglabili in partea din fata a chasiului,daca tensiunile sant ok ,dati putin stanga dreapta din aceste reglaje,poate o fi vre-o unul putin zapacit,verificati pinul 6 procesor pca in acest pin ar trebui sa fie o tensiune variabila 0-5v in functie de nivelul de culoare dat din meniul tv-ului,daca este prezent urmariti traseul din pin 6 procesor sa nu fie vre-o buba pana in matricea rgb,oricum dupa cum au zis colegii trebuie vazut tensiunea de 10v este destul de des intalnita marita ce duce la distrugerea altor componente 

http://www.magearu.ro/Ftp/Scheme_Tv/RoYal/

Multumesc de informatii.

Pe piciorul 6 al PCA este nuanta care duce la pin 17 TDA4650 iar pe 4 saturatia care duce la pin 16 TDA3505. Amandoua raspund la nivelul 0-5v normal. Pe stabilizatorul de 10V am 10,7V.

Editat de mcdevil
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări