Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Senzor temperatura instalatie GPL

Duban Mihai

Postări Recomandate

Pe reductorul instalației gpl este un senzor se temperatura care sa cam rupt . Eu l-am meșterit cum am putut eu mai bine si l-am pus pe un furtun . Dar îmi cam face "figuri" . După mintea mea ala este doar un termistor ( am verificat eu mai demult ) .Ce măsurători trebuie să fac eu ca să identific ce trebuie sa cumpăr?Piesa originala nu prea se găsește și oricum chiar dacă o găsesc este super , mega , giga , terra scumpa . NU SUNT KAMIKAZE ! SI SUNT SIGUR CA NU EXISTA NICI UN RISC DE BOOM!Pe softpedia m-au făcut aia cu oua si cu oțet!Ala doar dictează când trebuie să treacă pe gpl .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Duban Mihai

11

• validae

7

• briobit

1

Nu prea mai am ce poza din el  :rade:

Dar maine imi fac un selfi cu el in mana

Am un DVD cu programe pentru multe instalatii GPL  (software pentru diagnoza care contine si scheme electronice) .

Daca vreti il pun undeva pentru download !

Numai sa imi spuneti unde...

Link spre comentariu

Dacă au rămas terminale cât să poți pune multimetrul pe ele, măsoară-i rezistența la temperatura de 25*C. Apoi la temperaturi mai mici și mai mari.Vezi astfel dacă este un termistor și ce fel de termistor este (NTC sau PTC).Cu alte cuvinte, dacă rezistența lui crește sau scade cu temperatura...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Deci la ntc scade rezistenta odata incalzit si la ptc creste....

Acum cred ca ar trebui sa masor rezistenta cu el pus pe undeva pe furtune cand ajunge apa la 90 grade...???!!!???

Link spre comentariu

Deci să înțeleg că toate termiatoarele se comporta la fel ? Adică dacă au la 25° C o anumită rezistenta la o altă temperatura, mai mare, toate au aceiași rezistenta (ntc mai mică , ptc mai mare) ?Până la urmă pot să încălzesc drăcia mea până pe la 50- 60 ° si vad cam ce rezistenta am si pun un rezistor cu valoarea aia si termin bâlciul :)

Link spre comentariu

Dacă dorești să treci ,,instant,, pe gaz, este posibil punând o rezistență de valoare convenabilă acolo. Adică cu valoarea avută de termistor la temperatura de 80-90*C. Dar e posibil (și foarte probabil) să apară jivrajul regulatorului de gaz la temperaturi negative, iarna.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări