Vizitator lukas34 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 (editat) Salut,vreau sa pun cele 8 panouri pe casa,dar as dori sa le pun sa se roteasca dupa soare iar daca bate vantul peste o limita prestabilita sa se coboare pe acoperis,cine m-a poate sfatui cum sa procedez.Multumesc anticipat. Editat Aprilie 14, 2016 de lukas34 Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 (editat) Uita de solutia asta.Cat te costa trackerul(nu truckerul) cu toate sistemele de comanda si automatizari, mai cumperi cel putin 4 panouri. PS Trackerul se monteaza pe un stalp la sol, nu pe casa. Editat Aprilie 14, 2016 de rinaldoparaipan Link spre comentariu
Vizitator lukas34 Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Nu am spatiu la sol dar pe casa am o terasa de 20mp pe care pot amplasa o confectie metalica pe care sa montez ansamblul rotitor cu cele 8 panouriMai am o problema cu grindina dar trebuie sa-mi fete mintea ceva pentru protejarea lor,Scuze pentru gresela de ortografie nu suntem toti perfecti Link spre comentariu
ionpat Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 un traker anologic am si eu ,dar acum sunt pe macanica, nu-i deloc usor, Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Aprilie 14, 2016 Partajează Postat Aprilie 14, 2016 Daca terasa e orizontala,(ca la blocuri) UITA de tracker.Trebuie sa spargi hidroizolatia ca sa prinzi stalpul in planseul de beton. In 20mp poti sa le pui pe sistem fix. Nu grindina e problema , ci vantul. In mod normal, panourile sunt garantate pt grindina de 2,5cm la viteza de 80km/h. Vantul e mult mai periculos. Link spre comentariu
Vizitator lukas34 Postat Aprilie 15, 2016 Partajează Postat Aprilie 15, 2016 Terasa e pe casa si nu e problema cu izolatiaIonpat cum ai facut pe macanic cu programator? Nu a mai functionat analogic sa ce probleme ai avut? Link spre comentariu
ionpat Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 traker-ul este analogic, partea mecanica,(reductorul), transmisia de la motor la axul panourilor, am crezut ca motorul de stergator de parbriz, cu tot cu reductor,este ok,dar nu a fost,mai trebuia demultiplicata turatia,si dupa incepe: fulii sau roti dintate,strungari,care incep prin ,,nu-i bine asa,trebui ...." suportul ,carcasa pt pinioane, calculat,gaurit, carcase pt rulmenti,,care a trebuit cumparati noi,si nu sunt ieftini, si sper sa-l si termin,si functional,pana de sarbatori, asta mai vedem, Link spre comentariu
Vizitator lukas34 Postat Aprilie 17, 2016 Partajează Postat Aprilie 17, 2016 ce varianta de traker ai folosit? Link spre comentariu
ionpat Postat Aprilie 18, 2016 Partajează Postat Aprilie 18, 2016 salut asta-http://www.elforum.info/topic/90270-sistem-de-urmarire-solara/page-8 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum