Vizitator doco Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 Mi-am cumparat o belea din asta, si in "manualul de utilizare" scrie asa: Tensiunea maxima ?75V, sigurante de 6A dupa condensatoarele de filtraj (minim 4700uF/80V),rezistoare de sarcina pentru descarcarea condensatoarelor de filtraj, puntea de diode minim 10A. V. Modulul este livrat cu biasul reglat pentru tensiunea maxima de alimentare. Recomandam pentrualimentari mai mici o reglare a acestuia corespunzatoare. Tensiunea mea de alimentare e de ? 60. Cum reglez Biasul :|?Dak are cineva o schema mai amanuntita, in manualul de utilizare imi arata doar pozitionarea pieselor, fara a-mi da vre-o valuare.E normal sa friga tranzistorii finali cu boxele din poza puse in paralel (aprox 4 ohmi), cu alimentarea ata, si cu radiator 195x50x80? Si radiatorul de infierbanta deci nu e problema ca nu e prins kitul bine de radator.PLS help m-am saturat sa bag bani in cutia asta :( si nu vreau sa se mai arda nimik. Link spre comentariu
niq_ro Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 boxele sunt de 8 ohmi si in paralel dau 2 ohmi sau sunt de 4 si in paralel devine sarcina de 2? Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 Bias-ul se refera la tensiunea de pe montajul superdioda (vezi tranzistorul ala mic prins cu pamblica de radiatorul finalilor). Masoara tensiunea intre colector si emitor. Ca sa o micsorezi apeleaza la semireglabilul de pe placa (din cate stiu eu trebuie sa aiba) Nu e normal sa friga finali. APROPO, DUPA CE REGLEZI BIAS_UL CUM TI_AM SPUS MONTEAZA UN AMPERMETRU IN SERIE CU ALIMENTAREA V+ si vezi daca iti indica aprox. 50mA. Daca nu, regleaza iar bias-ul. :smt006 Link spre comentariu
zal Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 Scuze, am confundat 2 topicuri diferite :rolleyes: Corectez:Sint cam multi finali si ar trebui curentul de repaos calculat la maxim 50mA pentru o pereche de finali. Cred ca nu ar trebui sa depaseasca totusi 200mA in total. Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 Cel mai precis reglezi curentul de repaos masurind tensiunea B-E trz finali; nu trebuie sa depaseasca 0,6Vcc ca intri in clasa A si merg fierbinti in gol. Cel mai bine e sa nu depasesti 0,55Vcc corespunzator clasei AB.Reglajul se face fara semnal, de preferat cu intrarea la masa si diful conectat la iesire. La Irf-uri B,E ? :smt018 Link spre comentariu
lalihifi Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 Am impresia (din poza) ca partea din stanga al radiatorului cu finalii (ma refer la placa in forma de L cu finalii pe ea) nu e prinsa bine de radiatorul principal cel negru si crede-ma ca acest lucru conteaza foarte mult . Link spre comentariu
zal Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 Cum spunea si lalihifi cu prinsul de radiator, ar trebui sa dai un pic cu smirghel pe radiator si sa pui si vaselina siliconica intre el si cornierul cu trz finali. Link spre comentariu
Vizitator doco Postat Martie 26, 2007 Partajează Postat Martie 26, 2007 Mersi mult de sfaturi. am sa masor tranzistorul ala micu de pe radiator, si cu ampermetru - sa fie maxim 200 mA din cate am inteles.Boxele sunt de 8 ohmi. Am sa verific si sa strang mai tare kitul dar sincer nu cred sa fie acolo buba, ca radiatorul se incazeste si el f tare . Link spre comentariu
retrosong Postat Martie 27, 2007 Partajează Postat Martie 27, 2007 la 200 ma e cam normal sa se incalzeasca mai tare lasa-l pe la 60ma :smt006 Link spre comentariu
Vizitator doco Postat Martie 27, 2007 Partajează Postat Martie 27, 2007 ooke ... dar "Masoara tensiunea intre colector si emitor. Ca sa o micsorezi apeleaza la semireglabilul de pe placa (din cate stiu eu trebuie sa aiba)" - are semireglabil dar cat sa micsorez? sa fie la minim ? Link spre comentariu
zal Postat Martie 27, 2007 Partajează Postat Martie 27, 2007 La 4 finali pe ramura nu e mult 200mA, daca erau cite 10 finali? La citiva mA, nu sint deloc polarizati cum trebuie si o sa hîrîie. Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Martie 28, 2007 Partajează Postat Martie 28, 2007 Iti recomand minim 20mA/pereche de finali. Semireglabilul pentru inceput lasa-l pe pozitia mediana, adica pe mijloc si incepi sa-l rotesti usor spre stanga sau drepta (vezi si tu ce se intampla cu indicatia ampermetrului). Cand ajungi pe la 60 - max.80mA te opresti. Apropo, ai pus putina vasilina siliconica intre profilul L pe care sta finali si radiatorul "MASTER" de care l-ai prins kitul ??? Si asta conteaza...putin, dar conteaza.NUMAI BINE Link spre comentariu
Vizitator doco Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 In 2- 3 zile imi vine multimetru comandat (Multimetru 9205A), voi masura si voi poza ce se intampla. Deci, sa masor curentul si sa reglez biasul pun ampermetru in serie cu borna + de la alimentare. :DIntre Kit si radatorul master am pus pasta Titan pentru procesoare ( eu zic ca e bine).Din poza care am facuto la puntile redresoare are cineva idee dak au 10 Amperi? .Radiatorul master preia cadura f repede si eficinet dar ii este greu sa scape de ea :( am radiatoarele afara si asta e urat ca nu prea am cum sa fac o racire prea buna si m-am gandit sa pun 2 coolere afara prinse cu 2 placute de radiator sa faca treaba. Astept niste pareri de la voi in privinta aceasta.Basta Multa . Link spre comentariu
MARLANU Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 lasa biasul asa cum este reglat si incearca sa montezi tranzistorii direct pe radiator.si va fi totul ok,cauta si pune pasta siliconica este m-ai buna si schimba inzolatorii cu unii de mica :supz: Link spre comentariu
Vizitator doco Postat Martie 29, 2007 Partajează Postat Martie 29, 2007 nici nu mai stiu ce trebuie sa fac )). voi masura cum ati spus baieti, nu cred ca voi schimba tranzistorii pe radiatorul master, deaoarece sunt multumit de transferul de caldura. Toata problema e ca se incalzeste prea tare cu aceste 2 boxe, ceea ce nu mi se pare normal la acest kit de 400 W, in conditiile in care la mai mult de 150 nu ii dau.Aspet alte pareri. Ms pt tot.Bafta !!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum