Vizitator dascalescu Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Va salut! Am o pereche de boxe pe 3 cai ce erau echipate cu tweetere Vifa D25 TG1 de 6ohmi. Acestea au cedat candva si au fost rebobinate prost astfel ca eu am fost nevoit sa le schimb cand am luat boxele. Am luat o pereche de tweetere de pe boxe Tannoy revolution R1 , difuzoare pe care le consider foarte bune, insa la masurare au 4,4ohmi.Urmarea este ca inaltele acum se aud putin prea tare, nu am facut nicio modificare la filtru si nici nu as vrea sa intervin acolo. Intrebarea este, daca pot creste cumva impedanta tweeterelor sau daca este ok sa inseriez o rezistenta pe ele pentru a le mai domoli putin. Ele suna bine ca frecventa, deci la acest capitol sunt multumit. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Dacă ai măsurat bine şi aparatul indică de la zero, nu de la 0,5 Ohmi, cam aia e rezistenţa unei bobine de difuzor de 6 Ohmi impedanţă. Unul de 8 Ohmi era rez bobinei între 5...7 Ohmi, unul de 4 Ohmi între 2,5...3,5 Ohmi şi tot aşa, astea sînt aproximative. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 ce intreaba el si de ce te legi tu (ZAL)?! e clar ca omul a masurat rezistenta bobinei,dar asta e irelevant,pt ca el are nevoie sa atenueze spl-ul . @dascalescu,poti pune schema filtrului pe inalte cu valorile la piesele care sunt inscriptionate? nu ai cum sa nu umblii la filtru,pt ca este posibil sa ai deja rezistenta pe acolo pe care o poti modifica.Rezistentele nu se adauga asa in aer pe fire... impedanta difuzorului nu o poti schimba,dar poti schimba impedanta difuzor+filtru 'vazuta' de amplificator,de fapt asta si conteaza Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Nu ştiam că i-am făcut un rău. Nu m-am referit la atenuare ptr că e mai complicat. Am observat doar că fostele şi actualele difuri au aproximativ aceeaşi impedanţă. Link spre comentariu
Vizitator dascalescu Postat Aprilie 13, 2016 Partajează Postat Aprilie 13, 2016 Am sa scot filtrul din boxa , ii fac cateva fotografii si le postez. Deocamdata multumesc pt promtitudine. O seara buna! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum