Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plasma Samsung 50

virgil75

Postări Recomandate

Buna ziua,am o plasma Samsung model PS50a410c1 cu modul z LJ4105987a logic board LJ41-05309A Main board Bn41-00982b cu urmatoarea problema am gasit modul z ars,l-am inlocuit cu unul din dezmenbrari,dupa 2 ore de functionare l-a ars si pe acesta,am pus alt modul tot din dezmenbrari,problema este ca plasma functioneaza normal dar   modulul z se incinge foarte tare dupa scurt timp, toate tensiunile sunt ok.O idee ce as putea sa mai verific eventual sa inlocuiesc?Mentionez ca nu am osciloscop.Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• virgil75

6

• orgasmo

2

• crmn1

1

• winstyle

1

Top autori în acest subiect

foarte rar dar plauzibil este defect display. de asemenea din experienta am observat ca la samsung spre deosebire de lg z se defecteaza din cauza y. daca ai un y te sfatuiesc sa-l schimbi si sa observi daca este la fel .daca se incinge la fel display defect clar.

Link spre comentariu

Culmea este că TV-ul functionează ( inteleg ca imaginea este normală ) până se arde Z-ul . Nu este exclus să fie display-ul , dar de ce afisează bine imaginea dacă este defect ?! Au  niste defecte ciudate TV-urile astea cu plasmă ...Tensiunile corespund cu valorile scrise pe sasiul televizorului ?

Link spre comentariu

Culmea este că TV-ul functionează ( inteleg ca imaginea este normală ) până se arde Z-ul . Nu este exclus să fie display-ul , dar de ce afisează bine imaginea dacă este defect ?! Au  niste defecte ciudate TV-urile astea cu plasmă ...Tensiunile corespund cu valorile scrise pe sasiul televizorului ?

tensiunile sunt toate ok imaginea este impecabila dar mai mult de 5 minute nu pot sa il las ca prajesti oua pe z,modulul y se mentine caldut (normal),nu cred ca ar putea sa fie display-ul.

ce am observat in service mode la calibrare in loc de ok i-mi scrie fail

Link spre comentariu

este un lucru intalnit destul de rar, dar poate sa fie din display, la modul ca "trage" foarte mult. varianta asta nu am intalnit-o, am intalnit ecran defect care ardea y, nu z. 

incearca totusi si cu alt y daca ai de unde sa iei, macar elimini o posibilitate. esti sigur ca imaginea este impecabila? la luminozitate cum sta? pe test de culoare arata bine fara defecte?

Editat de dj01fad
Link spre comentariu

ce test as putea sa fac sa ma lamuresc daca este panelul sau nu?Imaginea este clara complecta fara pixeli morti contrastata fara distorsiuni pe ecran.

Link spre comentariu

am ilocuit placa de baza si modulul logic si nici o schimbare,tensiunea de 15v care vine din y este fixa 14,8v,cum as putea sa separ dispalyul de modul z sa vad daca se mai incinge?

Link spre comentariu

Puneti din meniu setari imagine iluminare celula la nivel mic, sub 5. Modulul daca nu are sarcina  nu se incalzeste si poate pune aparatul in protectie, la fel daca  semnale de comanda din logic main sunt necorespunzatoare se poate chiar defecta modulul instantaneu. Curatati conexiunea panglica dintre modul logic main si X-main. Inlaturati materialul termoconductor de pe partea dorsala a modulul X- main si curatati suprafata. Tensiunea Ve este ca cea inscriptionata pe eticheta de pe display ? Modulele X-main folosite au tranzistori IGBT inlocuiti ?

Link spre comentariu

Puneti din meniu setari imagine iluminare celula la nivel mic, sub 5. Modulul daca nu are sarcina  nu se incalzeste si poate pune aparatul in protectie, la fel daca  semnale de comanda din logic main sunt necorespunzatoare se poate chiar defecta modulul instantaneu. Curatati conexiunea panglica dintre modul logic main si X-main. Inlaturati materialul termoconductor de pe partea dorsala a modulul X- main si curatati suprafata. Tensiunea Ve este ca cea inscriptionata pe eticheta de pe display ? Modulele X-main folosite au tranzistori IGBT inlocuiti ?

am redus lumina si z-tul se incalzeste mai putin lasat o ora functioneaza cu imagine normala fara distorsiuni ,inca nu s-a ars nimic toate tensiunile corespund cu ce scrie pe display

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări