Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema incarcare tableta!

Duban Mihai

Postări Recomandate

In primul rand    , fiind primul meu subiect aici vreau sa va salut!

Problema mea:

Am o tableta ( http://www.njoy.ro/ro/tablete/pontus-7#specificatii )   care este utilizata non-stop la taxi ( eu sunt taximetrist si pasiunea mea este electronica ,nu manelele cum v-ati fi gandit) .

Tableta asta se descarca fiind conectata la incarcator ! Sa nu va ganditi ca nu am incercat pana acum 11000000000 de incarcatoare si cabluri de date .

Intr-un final am instalat o aplicatie din Play Store care masoara curentul de incarcare si am facut o comparatie cu o alta tableta (in acelasi incarcator )

Tableta cealalta ajunge pe la 1300mA , asta nu sare de 800-900...... 

Si am mai observat ca fluctueaza foarte mult valoarea la tableta cu probleme!

Ce sa fie , ce sa fie? :84

Daca nu am explicat ceva corect intrebati-ma! Precizez ca tableta este in garantie , dar , daca incarca in regim normal cred ca nu am sanse sa o trimit la garantie!

Completez ; si curentul de incarcare este mai mic ...Nu mai stiu valorile dar le pun cand am timp de probe!

Editat de Duban Mihai
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Duban Mihai

18

• validae

10

• Florinel TV

4

• ovy83

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

comparatia trebuie facuta cu acelasi incarcator ,altfel nu exista comparatia.

verificati daca la incarcatorul dvs aveti D+ si D- legate in scurt si la masa ( - ).

Cu acelasi incarcator am facut bineinteles!

deci bornele din mijloc trebuiesc legate si la - ? In scurt sunt legate !

vedeti ca incarcatoarele auto sunt marea majoritate trompete.pot afecta incarcarea tabletei.da cu un incarcator "de casa" a-ti incercat?

Am cumparat incarcator bun ! 

Bineinteles ca am incercat si cu ala de casa!

Si TREBUIE SA VA SPUN CA ESTE SI CAM PRETENTIOASA LA CABLURI ! Adica nu prea vrea sa se incarce in orice port USB sau cu orice cablu!

Link spre comentariu

Luaţi o mufă USB  şi una MicroUSB şi un cablu cu 4 fire serios (secţiune minim 0,5-1mm2) şi faceţi-vă un cablu bun, legăturile se găsesc uşor pe net. Cablurile uzuale au secţiuni firave şi se rup uşor, mufele astea MicroUSB mi se par nişte porcării, cele mai robuste erau cele MiniUSB.... E posibil să aveţi probleme şi la mufa mamă a tabletei, se dezlipesc frecvent de pe placă atunci când sunt bruscate sau cade tableta cu mufa introdusă în ea.

Link spre comentariu

Am incercat cu cabluri foarte serioase , dupa cum v-am spus cablurile sunt excluse din problema!

Pana la urma acel ”fast charge” cum se obtine ? Ca am auzit mai multe variante 

Link spre comentariu

Verifcaţi să nu aveţi cumva mufa oxidată la tabletă, sau chiar dezlipită parţial de pe placa de bază. Am avut de-a face cu destule din astea şi nu repar toată ziua telefoane şi tablete. Apoi acolo intervine şi circuitul de încărcare intern al tabletei, fiindcă şi el limitează curentul maxim de încărcare. Poate aţi nimerit şi o baterie mai proastă, din păcate este cam greu de schimbat, fiind lipită cu bandă dublu adezivă de placa de bază. Tensiunea dată de încărcătoare se menţine la 5V în sarcină ?

Link spre comentariu

Faceţi un cablu ,,de teste,, care să aibă posibilitatea de a măsura tensiunea chiar lângă mufa MicroUSB şi vedeţi ce tensiune aveţi în timpul încărcării. Dacă scade sub 5V, atunci fie cablurile, fie încărcătoarele ,,nu ţin,, tensiunea în sarcină. Dacă aveţi fix 5V în timpul încărcării şi totuşi tableta se încarcă greu, aveţi probleme în tabletă, fie circuitul intern de încărcare, fie chiar bateria....

Link spre comentariu

Cred că o să vă spună că atâta timp cât tableta funcționează și se încarcă, nu au motiv s-o trimită la service....iar dacă totuși o s-o facă, după vreo săptămână va veni înapoi fără nicio intervenție.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări