Vizitator Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 in functie de nr de elemente inclazitoare se poate face cea mai ieftina modificare :daca sunt nr par se inseriaza cate 2 ,se inlocuieste transformatorul de alimentare al electronicii si se inlocuieste elementul de comanda al rezistentelor. daca are doar una atunci e mult de discutat ,pentru a evifa transformatorul scump. dar cred ca si in acest caz poate fi mai ieftin prin inlocuirea elementului incalzitor la 220V ,evident cu unul de aceeasi constructie. in lipsa detaliilor doar fabulam. Link spre comentariu
NICA Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Se poate folosi un autotraf comunist de 8A exemplu: http://www.99poze.ro/autotraf_671523608/ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Daca`i o plita "chioara" si are ceva termostat "mecanic" pune`i in serie o dioda de vreo 10 A/1000V si gata. Grig Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Sa nu uitam ca avem cabluri de 125 sau 150V izolatie in interiorul cutiei. Treaba cu dioda poate crea probleme de izolatie.Cata vreme OP nu da detalii, cel mai sfant e un traf. Cu costul aferent. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Inclin sa cred ca totusi o izolatie americana de 110Ac este peste una chinezeasca de 230Vac facuta pentru Romania. Asta ar fi chiar ultima mea problema sa mi`o pun. As face totusi un simplu calcul , o semialternanta de 230Vac este aprox 300Vpp, ca de aia`i dioda! Tensiunea virf la virf la 110Vac este cam de 330Vpp, deci nu`i nici o problema , doar mina a fost mai rapida decit neuronul. Grig Editat Aprilie 12, 2016 de Ion_Bumbu Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Cata vreme OP nu da detalii, cel mai sfant e un traf... Asa ar fi, daca s-ar impune separare galvanica, ceea ce aici eu nu cred ca e cazul. Un autotransformator, care se poate comanda la orice atelier de bobinaj, rezolva problema cu costuri mai mici. In plus, gabaritul si masa sunt mai reduse. Automat si costul. Nu vorbesc de ATR reglabil, cu care majoritatea sunt mai familiarizati pentru ca au o larga raspandire (e riscant pt amatori, caci poate livra la iesire tensiune mai mare decat cea necesara), ci de unul fix, construit la fel cu transformatoarele uzuale, doar ca au o singura infasurare cu priza intermediara. Solutia cu variator reglat la unghiul de conductie necesar nu o agreez, intrucat in afara dezavantajului semnalat la ATR reglabil, mai apare si cel legat de compatibilitaea electromagnetica, poluare la greu datorita unghiului de comanda a elementului comutator (triac, tiristoare). Decat asa, mult mai bine si mai simplu, o dioda cum zice Grig, face exact acelasi lucru fara reglaje ori alte inginerii. Nu stiu de ce apare post dublu, postarea merge foarte greu. Probabil e timpul sa-mi schimb calculatorul. Scuze! Mai voiam sa scriu despre izolatie, dar vad ca Grig mi-a luat-o inainte, si a scris ce am gandit si eu. Asta nu inseamna ca, in principiu, nu sunt de acord cu remarca lui thunderer, chiar cand e mai catolic decat Papa. Probabil, deformatie profesionala... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum