Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare plită de 110V la 230V

Vizitator Ihate Pink

Postări Recomandate

Vizitator Ihate Pink

Salaut baieti am si eu o problema matusa mea din america mi-a trimis o plita pentru service gsm care lucreaza pe 110V desigur dar vreau sa va intreb ce fel de transformator imi trebuie pe el scrie imput 110-120V ,800w intrebarea mea este de care  transformator trebuie de cati Wati MUltumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• Mircea

2

• validae

2

• Ali G

2

Top autori în acest subiect

Mai ieftin ai ieşi cu un variator de tensiune de 1000W reglat să dea 110V. Un transformator separator bun de puterea aceea e mult mai scump, cel mai practic ar fi un autotransformator acolo. Plita are termostat mecanic sau electronic ?  

Link spre comentariu

Cu mai putin de 160 de lei iti faci un autotransformator si ai randament mult mai mare decat chinezaria de la mivarom, aia are 50%, adica se incalzeste la fel ca plita in sine.

Link spre comentariu

50% randamentul la putere maxima, in cazul de fata s-ar consuma sub 50% din pmax. Apoi la modul la care a postat OP intrebarea, ce anume iti lasa impresia ca autotraf construit ar fi o alternativa? Adica cine sa-l contruiasca?...

Link spre comentariu

Se gasesc mai mereu prin targul de vechituri la tigani trafuri vechi la pret de nimic, se poate modifica unul din ele. Acum evident ca trebuie si pricepere in asa ceva.

Editat de modoran
Link spre comentariu

Porcăriile alea de trafuri de la mivarom nu le recomand nici dacă le primeşte gratis, sunt pericole reale de incendiu....

O poză cu plita respectivă se poate ?  Reiau întrebarea, este cu termostat mecanic sau electronic ? Fiindcă dacă este mecanic, cel mai simplu e să pună un variator cu triac reglat să dea cei 110V......am folosit asta mai demult şi la un aspirator canadian de 1400W şi mergea ca uns.

Link spre comentariu

Asta este soluția cea mai bună,pe care am folosit-o și eu cu diverse ocazii:variator cu triac,recuperat dintr-un aspirator de 1500-2000W.Singura grijă este-după reglarea tensiunii la 110-120V- să înlocuim potențiometrul cu o rezistență fixă.

Link spre comentariu

Daca are ceva electronica ... sigur n - o sa  - i placa ! Oricum e o chestiune cunoscuta ... variatoarele cu triac sant pentru sarcini "simple " , mai ales rezistive .

Editat de gauss
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări