Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tub cinescop

neluelectron

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• neluelectron

3

• Toni Marginean

2

• GEO 53 BN

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Toni Marginean

Pun o intrebare  dupa mine destul de idioata  ,vreau sa intreb un ecran de monitor crt ar merge la tv-uri ..

Da dar depinde cat de bine stiti sa-l adaptati. Multe gunoaie de tv-uri crt scoase pe ultima linie la vanzare au fost echipate cu tuburi de monitoare.

Link spre comentariu

Teoretic ar trebui sa mearga. Pentru asta trebuie identificate terminalele tubului: filament, catod,grila de accelerare, grila de focalizare si cu putin noroc poate,poate merge,daca se ''potrivesc'' impedantele bobinelor  de deflexie verticala si orizontala. Oricum cred ca o sa fie ceva de lucru.

Link spre comentariu

Merge perfect,și să vezi ce definiție are !La soclu nu sunt probleme,se fac legăturile de la finalul video al tv-ului respectiv.Dacă pot.de focalizare nu e suficient,se atârnă la "fundul" tubului un pot. rusesc de 68-100mOhm.Pentru bobina de cadre nu trebuiesc modificări,se pacălește din reglaje.La bobina de linii apar problemele.Se ia un miez de ferită de la un trafo.chopper uzual(exemplu Samsung cu SMR)pe care se bobinează circa 200spire CuEm de 0,35 cu priza la jumătate.Cu acest "autotrafo"se adaptează bobina tubului de monitor la trafo.linii,conectând-o la punctul median(chinezul scoate prize pe respectivul traf la fiecare 25 de spire să regleze dimensiunea orizontală)In privința corecției pe E/W nu vă faceți probleme,că nici chinezul nu și-a făcut;l-a vândut "cu pernă" :rade:La demagnetizare rămâne la fel.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

ok inseamna ca intrebarea mea nu a fost idioata   ,ar cam merge  ,nu ma apun eu acum sa fac asemenea modificari ,am pus aceasta intrebare  datorita faptului ca mi-a dat cineva doua monitoare pentru desmembrare si uitinduma pe la tub mia venit ideia sa intreb daca ar merge   multumesc pentru imformatii...

Link spre comentariu

Daca tin eu minte bine,acum cati-va ani buni..poate sa fie 12-13 ani, daca nu si mai bine..am facut si noi asa ceva.adica am pus un tub de la un monitor la un tv..daca nu ma insel eu cred ca era vb..despre un tv-u VIDEOTON model TS 2623 SP . :reytre

Poza o gasiti pe net cu tv-ul. Va doresc o zi superba !!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Intervin si eu in acest subiect.Asemenea jonglerii am facut personal demult adica mai bine de 10 ani...asa ca divertisment.Daca ne mai documentam putin nu e chiar asa,tubul CRT folosit in monitoarele de calculator are dot pitchu cu mult mai mic fata de cel de la CRT-urile standard folosite in tv-uri.Deci implicit si imaginea va avea de suferit,in chinezariile care au folosit aceasta gaselnita de prost gust s-au folosit niste artificii tehnice asupra imaginii,nu ma refer la geometrie...ci la procesarea semnalului.Cine a studiat si depanat asemenea stifturi de tv-uri au observat o modulate pe linii cu scopul de a compensa partial lipsa autentica a culorilor.Erau cam denaturate.Una e frecventa BO in tv-urile standard...si alta e frecventa BO in monitoarele CRT.

Editat de nationalistu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări