Vizitator Cristian Sae Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Am realizat un circuit ce semnalizeaza trecerea prin 0 a curentului . Acesta este atasat mai jos .Dupa masurarea cu osciloscopul reiese un semnal in dreptul trecerii prin 0 si pe partea pozitiva si pe partea negativa . Eu am nevoie sa redresez acest semnal de 5V doar pe pozitiv. Cu ce as putea face asta? Cum as putea sa il conectez in circuit? Gasesc sa cumpar asa ceva? Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 (editat) Pune o poza sau mai multe cu ce vezi pe osciloscop. La trecerea prin zero ledul din optocuplor nu mai emite,fototranzistorul blocat , deci in colectorul tranzistorului vor fi pulsuri pozitive.dar pina nu vedem poze cu forma de semnal .... Editat Aprilie 11, 2016 de NOSTALGIC Link spre comentariu
em2006 Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Te poti inspira de aici: http://www.emil.matei.ro/upcnx.php (Conex Club nr.6 din 2001) Link spre comentariu
Vizitator Cristian Sae Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 momentan nu mai acces la osciloscop. semnalul arata cam asa : Iar eu trebuie sa il redresez in asa fel incat ce este pe negativ sa treaca pe pozitiv . am nevoie de ceva redresor cu o cadere de tensiune cat mai mica tinand cont ca am 5V care imi ies din circuit si am nevoie de cat mai mult din cei 5 V redresati . Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Unde ai vizualizat semnalul care arata ca in desen? Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Săgeţile alea nu fac parte din forma de undă a semnalului, voia să indice că impulsurile negative trebuie redresate... Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Ai nevoie de impulsuri sau de tensiune continua? pentru nivel mai mare poti alimenta cu tensiune mai mare de 5v (10-15).Daca este necesar tensiune continua, cu o dioda care sa incarce un electrolitic numai cu pulsurile pozitive. Sau proiectat un circuit special care numai in prezenta impulsurilor (nu conteaza polaritatea) sa deschida calea de 5 volti. Editat Aprilie 12, 2016 de NOSTALGIC Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Unde ai vizualizat semnalul care arata ca in desen? Intreb pt ca folosind schema din postul 1 nu ai cum sa vezi impulsuri negative. Link spre comentariu
Vizitator Cristian Sae Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Am vizualizat acest semnal pe un osciloscop didactic la facultate. Aceste impulsuri reprezinta momentul in care se face trecerea prin zero iar eu trebuie sa trec impusurile de pe frontul negativ pe cel pozitv. De aceea am facut acele sageti. Link spre comentariu
sesebe Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 Da domnu' dar avind numai alimentare pozitiva nu ai cum sa vezi si impulsuri negative. Pune schema exacta pe care ai vazut acele impulsuri sau mai gindeste-te inca o data daca acele impulsuri erau negative. Link spre comentariu
Nostalgic Postat Aprilie 12, 2016 Partajează Postat Aprilie 12, 2016 (editat) Am vizualizat acest semnal pe un osciloscop didactic la facultate. Aceste impulsuri reprezinta momentul in care se face trecerea prin zero iar eu trebuie sa trec impusurile de pe frontul negativ pe cel pozitv. De aceea am facut acele sageti. La schema postata in postul 1 (sau nu e schema reala executata de dumneata) , nu se poate sa vizualizezi si impulsuri negative. am spus mai sus asta( in postul 2).tensiunea din colectorul tranzistorului din optocuplor nu are cum sa coboare mai jos de zero volti, deci de unde ai vazut impulsuri negative? Acolo ai impulsuri pozitive cu o latime de cca. 0,25ms distantate la 20 ms. Ti s-a propus sa te inspiri din postarea stimatului nostru coleg , Emil Matei, acolo trecerea prin zero pe front pozitiv sau negativ , impulsurile vor fi numai pozitive distantate la 10 ms. Editat Aprilie 12, 2016 de NOSTALGIC Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum