Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV din Romania in Germania

Vizitator kyo

Postări Recomandate

Buna, in prezent sunt in Germania si doresc sa prind posturile din Romania la o calitate HD. Cea mai simpla solutie este satelitul dar problema este ca proprietarul nu imi da voie sa montez "farfuria'' pe casa. O alta solutie la nivel de idee ar fi conexiunea din Germania in Romania prin internet direct in casa mea si sa accesez posturile TV. Problema este ca nu stiu daca este posibil si ce programe/echipamente trebuie folosite. Ideea este sa ma conectez in calculatorul din Romania prin VPN si sa pot vedea posturile TV la o calitate HD. Daca nu se poate HD atunci renunt la idee. Sper sa fi fost destul de clar in exprimare, daca nu intrebati si raspund. Daca aveti cunostiinte cum pot sa realizez asa ceva sau ati facut ceva de genul va rog sa ma ajutati. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dany_cta

7

• loleksibolek

2

• traianpop

1

• bentanioan

1

Si prin posturile din Romania intelegeti posturile romanesti sau si cele transmise de obicei pe cablu si subtitrate?Ca alea romanesti sunt hd putine,pro tv,tvr,parca acasa tv...

Link spre comentariu
Vizitator kyo

Prin posturile romanesti inteleg cele transmise pe cablu si subtitrate de la Digi ori Telekom. Pana acum am avut abonament de la Digi, dar nu exclud nici Telekom. Dar ma intereseaza in primul rand daca este posibil, apoi ma voi decide daca Digi sau Telekom.

Link spre comentariu

Eu am facut "digitalizarea" hbo-ului acum multi ani cu o placa de captura si un software de stream (vlc). In felul asta nu ai nevoie de vpn, te conectezi direct la stream de la tine.

In cazul tau daca schimbi postul tv din modulator o sa trebuiasca sa gasesti o modalitate sa comunici cu el.

Digi parca deja oferea tv online fullhd, am vazut o reclama acum ceva timp dar nu eu nu ma uit la tv, nu pot sa iti dau detalii.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Vizitator kyo

Deci solutia este sa conectez cablul de TV in calculator prin TV-Tuner si sa fac stream? Daca fac asa calitatea video-ului depinde de Tv tuner si de viteza de upload? Si daca voi vrea sa schimb canalele tot va trebui sa ma conectez printr-un program de ''virtual private network'' direct in calculatorul din Romania nu? Am cautat pe net dar nu am gasit niciun program oferit de Digi sau altcineva sa transmita posturi HD. Problema nu sunt banii ci solutia la situatia mea. As fi dispus sa platesc pentru un program care transmite multiple posturi din Romania la calitate HD dar nu sunt sau nu le stiu eu. Ma intereseaza in principal posturi de sport, competitii motorizate, canale precum Discovery, National Geographic etc. Multumesc pentru raspunsuri

Link spre comentariu

As fi dispus sa platesc pentru un program care transmite multiple posturi din Romania la calitate HD dar nu sunt sau nu le stiu eu. Ma intereseaza in principal posturi de sport, competitii motorizate, canale precum Discovery, National Geographic etc. Multumesc pentru raspunsuri

Daca incerci sa faci stream la mai multe simultan o sa ai nevoie de mai multe decodoare (abonamente digi) fiecare pe un canal, si pentru fiecare cate o placa de captura. Un calculator solid, si poti sa codezi si sa faci stream la 3-4 lejer, pe fiberlink-ul de 1000 o sa poti sa trimiti fara probleme, cred ca ai peste 40mb upload, ori un fullhd la 24fps cred ca il scoti la 10-12mbps.

Link spre comentariu
Vizitator kyo

Am studiat azi destul de mult optiunea cu slingbox care mi se pare foarte buna. Problema este din cate am observat ca este destinat in principal pentru companiile de cablu din America. Prin acest slinngbox pot controla decodorul dar aici apare problema. Slingbox are toate telecomenzile oferite de companiile americane de cablu in memorie si cand vrei sa schimbi canalul iti apare pe ecran o telecomanda care corespunde cu cea a decodorului. In Romania eu am un decodor Amiko mini combo HD care decodeaza toate posturile criptate de pe grila Digi. Cred ca se poate adauga un fisier .bin care sa adauge setarile telecomenzii in memoria slingbox insa din cate am citit asta nu se poate pentru modelul slingbox 500. O alta problema poate fi faptul ca nu prea gasesti de vanzare in Europa, probabil cea mai sigura solutie fiind comandarea uneia direct din America.

Legat de sugestia lui dany_cta, ideea suna bine dar pe mine ma intereseaza sa pot schimba canalele. Aveti idee cum as putea sa o fac? 

Link spre comentariu

Legat de sugestia lui dany_cta, ideea suna bine dar pe mine ma intereseaza sa pot schimba canalele. Aveti idee cum as putea sa o fac? 

Cred ca telecomanda este infrared, deci cu un receptor si un led infrared poti sa inregistrezi semnalul de pe telecomanda si apoi il emiti tu. Am facut asta cu un palm si un softulet simplu, daca studiezi putin nu cred sa fie prea greu sa faci asa ceva din calculator. Chiar aveam un prieten care mi-a facut o cutiuta simpla IR pentru cativa lei, care ar fi putut sa faca treaba asta lejer, dar nu am mai apucat sa ma joc cu ea.

Ia totusi in calcul ca schimbarea canalului nu se face instant folosind un stream, dureaza 10-15secunde la fullhd pana se reumplu bufferele.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu
Vizitator kyo

Nu este nici o problema intarzierea de 10-15 sec intre schimbul de canale, nu vreau acum sa zapez printre canale instantaneu. Ma intereseaza sa il pot schimba cand vreau sa vad alt meci sau vreau sa pun pe Moto Gp, Discovery, in prealabil ma informez ce ruleaza pe post. Acum nu sunt sigur ce placa de captura s-ar potrivi, am vazut preturi intre 200 si 4000 euro. Si nu stiu nici ce calculator ar fi potrivit pentru asa ceva, ma gandesc ca cel putin un quad core si o placa video decenta plus placa de internet bunicica. Daca ar fi sa merg pe solutia asta ma gandesc si la un fel de server in care pot eu sa downloadez filme sau tot felul de torrente. In Germania am inteles ca e ilegal si nu vreau sa ma trezesc cu o citatie sau eu stiu ce. Doar prin acestream am mai vizionat filme de pe filelist si pana acum este totul in regula. Deci daca ma-ti putea indruma in ce directie sa o iau si cam la ce costuri/echipamente sa ma astept as fi foarte recunoscator. Multumesc.

Link spre comentariu

Nu ar fi cel mai simplu sa folosesti o antena satelit minuscula de Camping de 0,40 cu ventuza ?

Fara batai de cap si bani multi aruncati pe fereastra si apropo, daca decizi sa folosesti satelitul orienteaza-te catre Focus Sat.

Oricum observ ca nu prea arunci cu banii pe fereastra atata timp cat spui ca folosesti un receptor care iti decodeaza "ilegal" canalele transmise de Digi "Asta doar intre noi fie vorba" :rade:

De aici poti cumpara antena Link

Editat de kotzo79
Link spre comentariu
Vizitator kyo

Asta cu IPTV-ul stiam doar de Telekom, acum de la tine am aflat ca si Digi ofera acest serviciu. Si daca as avea prin modem IPTV prin ce metoda/mod as putea sa transmit/receptionez in Germania?De aruncat cu banii pe geam normal ca nu arunc, nu stiu de ce as face asta. Sunt insa interesat sa setez un calculator in Romania care poate avea mai multe scopuri. Si as fi dispus sa investesc intr-un calculator/echipament ce permite transmiterea FHD a posturilor in Germania si daca tot pun asa ceva la cale atunci si un media center pe care pot downloada torrente. Toate astea cred ca sunt posibile pe un singur calculator. Si de aici din Germania sa pot controla pe deplin acel calculator cu un program gen Team-Viewer din care imi pot lua fisiere/filme etc, si pot schimba intre canale. Chestia cu satelitul cade pentru ca propietarul la care sunt in chirie nu ma lasa sa pun "farfuria" pe casa sau pe balcon, de ce nu stiu, nu a oferit detalii. Deci ceea ce as face si as investi ar fi pe termen lung, si de ce nu as putea lasa mai multe persoane sa urmareasca stream-ul, daca ar fi destul viteza de upload. Sunt deschis la tot felul de solutii. Receptorul care decodeza ilegal l-am luat din mai multe motive si am dat intamplator peste el. Unul din motive a fost claritatea, din ceea ce am inteles pe anumite forumuri decodorul oferit de Digi lasa de dorit si in cautarea unuia mai bun am dat peste el si am fost foarte multumit. Normal, cand am aflat ca decodeaaza posturile criptate am fost super entuziasmat. Va multumesc pentru toate raspunsuri si informatile pretioase

Editat de kyo
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări