Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electromotion amplification

medone

Postări Recomandate

Prima trioda din amplificator este cuplata galvanic cu defazorul.

Dar ce faceti, imi dati teste. okay! continuati.

unde sunt ăia +_18db precizaţi aici ?

văd pe la joase (32Hz) un maxim de câştig +13dB respectiv atenuare(32Hz) -15dB...,de ce ai precizat +_18dB  ?!

în care realitate arată aşa în realitatea de +_18db ?! (puteaţi măcar să scalaţi corespunzător în dB astfel încât să nu contravină afirmaţiei anterioare +_18dB)

cât ai domnule la 32Hz câştig-maxim/atenuare-maximă în graficu ăsta desprins din realitate.

eventual pune în acord acest grafic cu exprimarea textuală de +_18dB/32Hz , după care revezi ce am forţat (am ţinut cont de precizarea dumneata +_18dB/32Hz) pricepi au ba ?! ,acum se poate remarca uşor cum nu ştii ce prezinţi.

:Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• medone

38

• zal

7

• THOMAS

6

• adigh

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

D-le @valderama eu nu am postat cu acuratete acest grafic ci a fost numai o idee de cum ar fi ungrafic de acest fel

Fiind 3 ani de cind am finalizat amplificatorul probabil ca datele si curbele nu corespund, ce sa fac acum, imi luati capul pentru asta.

Eu am inteles foarte repede ca sunteti "calaul" acestui forum. Eu nu vreau sa va fac jocul si tot ce voi spune o voi face la nivelul de idee fiind atent sa nu introducem haosul pe acest forum.

Totul la nivelul bunului simt. Nu vreau sa mai vad expresii de felul " nu stii ca prezinti ". Nu face cinste nimanui si pe urma o spui unui prieten, nu oricui. Daca banuiesti ca vom fi prieteni, ma bucur.

Deci pentru mine forum inseamna un loc in care sa se destinda oamenii, un loc in care sa-si  expuna ideile, atunci cind le au, fara vreun  efort din partea nimanui

Link spre comentariu

Acest corector are urmatoarele caracteristici:

+- 18dB pentru bass in banda de 32Hz - 320Hz si scade in amplificare  unitara la 1KHz-2,2KHz

+- 18 dB pentru inalte in banda 2,2 KHz - 22KHz

Tot ce spun sunt valori masurate, nu calculate su simulate, daca vreti va dau si calcule

arată dumneata  pe graficul prezentat +-18dB

+- 18dB pentru bass in banda de 32Hz - 320Hz

dacă nu poţi să arăţi de ce defineşti ca forţare această situaţie(unde se pot vedea cu uşurinţă +-18dB/32Hz) , în ce constă forţarea domnule ?!

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Întrebăm pur și simplu,exista topologii de scheme cu ambele tipuri de cuplaj.Sorry pentru deranj.

Eu cer scuze daca am fost prea acru. Orice intrebare ma bucura

arată dumneata  pe graficul prezentat +-18dB

+- 18dB pentru bass in banda de 32Hz - 320Hz

Nu te mai lega de chichite, am recunoscut ca valorile si grafivil nu se pupa. A fost numai ca idee.

Graficul dumitale este bun , cam cocosat, dar merge, ca idee

valorile sunt masurate la acea vreme dar graficul original nu-l mai am. Sa fac altul, nu cred, am luat si eu ceva asemanator

Link spre comentariu

cocoşat pentru că ai şi cuplaje capacitive(evident) în corector

deloc forţat, reflectă +-18dB/32Hz(ăia stipulaţi textual de dumneata).

cum vrei să arate +-18dB/32Hz ca şi +13dB/-15dB/32Hz ?!(uimitoare pretenţii)

(să lăsăm forţarea pentru neştiutori)

PS domnule eu nu "împrumut" din NET(postez pe NET) pentru exemplificare.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

cocoşat pentru că ai şi cuplaje capacitive(evident) în corector

deloc forţat, reflectă +-18dB/32Hz(ăia stipulaţi textual de dumneata).

PS domnule eu nu "împrumut" din NET(postez pe NET) pentru exemplificare.

Ma bucur pentru dumneata.

Link spre comentariu

@valderama, app de dB, ne arati si noua cu ce ''mandretze'' de aparat ii masori real ?

Vad ca faci atata caz pt 2dB. Sper sa nu fie tot vreo ''metoda debara'' ca aia de imperecheat tuburile.

Link spre comentariu

doctore agiţi apele fără temei(altceva nu prea ştii)

poftim pentru asta fac caz

Cred ca curbele prezentate de @valdeama sunt un pic cam fortate.

Cam asa ar arata in realitate aceste curbe pentru joase si inalte

fac caz pentru 5dB(chiar 12dB, o să vedem mai jos), sunt diferenţe mari de câştig între +18dB şi +13dB (8X>4,47X) pentru 32Hz

cine ştie cât înseamnă +_18db/32Hz  măsoară cu ce deţine.

eventual să revedem aici un maximum de accentuare pentru 20.000Hz adică uşor peste +6dB (văd o diferenţă semnificativă între +18dB şi respectiv aprox. +6dB)

dacă aşa se reprezintă realitatea în raport cu precizarea textuală(+-18dB) mă surprinde prezentarea unei realităţi decalate ca si cum "asa ar arata in realitate".

PS apriori consider că medone ştie şi poate fi mai precis de atât(nu pot respecta un copy/paste dat la întâmplare haotic).

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Dintr-o simulare au rezultat imaginile de mai jos.

Am mers pe mai multe grafice tocmai pentru o acuratele mai buna a acestor grafice,iar potentiometri fiind cu o variatie liniara si variatia graficelor va fi liniara.

Prezentand cateva grafice cu pozitiile potentiometrilor la: 1/2 din cursa si respectiv la maxim si minim joase/inalte,putem analiza mai precis aceste grafice.

Ar fi infantil si chiar rautacios sa credem ca o analiza Spice nu poate fi precisa in cazul unei banale punte Baxandall in care mi-am permis sa aleg clasa de precizie a elementelor pasive la 0.5%,iar modelul pentru tranzistorul LND150 este oferit de LtSpice.

Am convingerea ca oricine va masura si in realitate nu vor exista diferente comparativ cu ce ne ofera aparatul matematic din Spice.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

când/dacă aveţi timp LMOlimpiu verificaţi/simulaţi vă rog şi acest baxadall(vechi de peste 50-ani) cu următoarele amendamente dispare definitiv R15/1MΩ din schema dată(mai sus) se decuplează R16/330Ω cu 100μF, măriţi/strângeţi cuplajul C1/0,1μF  la 1μF(mă rog nu strică şi un repetor pe intrare mai capabil).

devine interesantă o comparaţie(cred).

Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

când/dacă aveţi timp LMOlimpiu verificaţi/simulaţi vă rog şi acest baxadall(vechi de peste 50-ani) cu următoarele amendamente dispare definitiv R15/1MΩ din schema dată(mai sus) se decuplează R16/330Ω cu 100μF, măriţi/strângeţi cuplajul C1/0,1μF  la 1μF(mă rog nu strică şi un repetor pe intrare mai capabil).

Dl.Vali! cred ca pana la urma nu-i rostul nostru sa corectam unele scheme,trebuiesc luate ca atare (sub cuvant de onoare !) si asa cum procedam pe vremurile revistelor RACHETA CUTEZATORILOR,MINITEHNICUS sau alte reviste de acest gen,incercam o schema,uneori mergea mai mult sau mai putin corect pentru ca nu aveam de unde sa stim iar uneori ardeam o "caruta" de piese,injuram pe te miri cine dar NIMENI nu ne invata sau corecta acele scheme,deci eu ma retrag din a face analiza schemelor de acest gen si ma voi limita doar la schemele conepute de mine,in topicul meu si-mi asum toate greselile si bineinteles injuraturile.

Mult succes colegilor!

Link spre comentariu

.............................................................................................................................................................................................................................................................................................

Deci pentru mine forum inseamna un loc in care sa se destinda oamenii, un loc in care sa-si  expuna ideile, atunci cind le au, fara vreun  efort din partea nimanui

Va spun ca si prieten : ati gresit forumul sau in cel mai fericit caz sectiunea........  :rade:

Editat de TON
Link spre comentariu

Intradevar rezistentele R5 si R6 pot fi eliminate fara a afecta lunctionalitatea baxandall-ului.

In realitate condensatorul C1 are valoarea de 0.47uF/400V.

Toate condesatoarele din calea de semnal nu sunt polarizate.

Cele din filtraj sunt polarizate

Rezistenta R15/1M ajuta la stabilire impadantei de intrare a etajului respectiv, nimic mai mult. Unii nu o pun se bazeaza pe Mosfet, ramasite de la tuburi.

Rezistenta de 330ohmi nu a fost suntata de un condesator electrolitic din mai mute motive, unul din motive este ca nu aveam nevoie de amplificare asa de mare.

Asa cum arata circuitul si cu adaugirile necesare, el functioneaza chiar foarte bine.

Nu stiu de ce trebuie sa fiu linsat.

NU VAD LEGATURA. PORENTIOMETRE LINIARE CU PRIZA MEDIANA SE GASESC MAI GREU. POTI SA SIMULEZI CEVA PUNIND DOUA REZISTENTE EGALE IN LA AMBELE CAPETE ALE POTENTIOMETRULUI SI CAPETELE RAMASE LIBERE LA MASA.

Posted Image

Va spun ca si prieten : ati gresit forumul sau in cel mai fericit caz sectiunea........  :rade:

Va multumesc mult, chiar ca un adevarat prieten

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări