Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

electromotion amplification

medone

Postări Recomandate

Da aveti perfecta dreptate iar amplificatorul construit in 2013 chiar asa are 25W la sub1% distorsiuni.

Am urmarit sa nu fortez tuburile si sa obtin un semnal cit mai curat si pentru urechile mele tonalitatea care le place.

Cind fac testele folosesc si aparatura dar si urechile, urechi ale mele si ale altora. Fara test de cum se aude nu pleaca nici unul.

Cu aparatura de test analizor audio, osciloscop, generator de functii si watmetru il aduci sa arate bine semnalul iar dupa ureche sa sune bine semnalul.

Cam asta este in mare technica noastra.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 86
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• medone

38

• zal

7

• THOMAS

6

• adigh

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In circuitul Baxandall activ adica cuplat in reactie negativa se folosesc numai potentiometri liniari, iar in cel pasiv adica cu ramura dinspre iesire la masa se folosesc numai potentiometri logaritmici

Acest corector are urmatoarele caracteristici:

+- 18dB pentru bass in banda de 32Hz - 320Hz si scade in amplificare  unitara la 1KHz-2,2KHz

+- 18 dB pentru inalte in banda 2,2 KHz - 22KHz

Tot ce spun sunt valori masurate, nu calculate su simulate, daca vreti va dau si calcule

Link spre comentariu

Eu prefer doar o usoara corectie de la 0dB la +6dB adica un reglaj doar prin accentuare si la acest tip de corector este foarte usor de facut acest lucru prin modificarea  valorii potentiometrelor dar gusturile difera , in plus depinde  si de incintele acustice evident si de client...

Link spre comentariu

In circuitul Baxandall activ adica cuplat in reactie negativa se folosesc numai potentiometri liniari, iar in cel pasiv adica cu ramura dinspre iesire la masa se folosesc numai potentiometri logaritmici

Acest corector are urmatoarele caracteristici:

+- 18dB pentru bass in banda de 32Hz - 320Hz si scade in amplificare  unitara la 1KHz-2,2KHz

+- 18 dB pentru inalte in banda 2,2 KHz - 22KHz

mai potrivit textual cred că trebuia să specificaţi aproximativ aşa:

-eficienţa corecţiei de ton(maxim/minim) pentru bass 32Hz/+_18dB , 320Hz/+_3dB (amplificare unitara 1KHz)

-eficienţa corecţiei de ton(maxim/minim) pentru înalte 22KHz/+_18dB , 2,2KHz/+_3dB (amplificare unitara 1KHz)

cand scrieti "+- 18dB pentru bass in banda de 32Hz - 320Hz"   se poate înţelege greşit că toată banda precizată inclusiv capetele benzi beneficiează de +_18dB

dau o mică schiţă(reprezentare eficienţă corecţie) pentru joase ca să justific oarecum 320Hz/+_3dB,  ăia +_18dB/32Hz nu mai trebuiesc justificaţi fiind declaraţi (măsuraţi).Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

@valderama, ai uitat sa intrebi ce fel de ''dB'' sunt aia...dBm, dBV, dBu sau dBS....

Cred ca @medone s-a exprimat destul de corect si nu mai era nevoie sa desenezi in ''paint''.

Link spre comentariu

dau o mică schiţă(reprezentare eficienţă corecţie) pentru joase ca să justific oarecum 320Hz/+_3dB,  ăia +_18dB/32Hz nu mai trebuiesc justificaţi fiind declaraţi (măsuraţi).

Dragi confrati,

Cel putin ca suntem romani

Pe orice forum trebuie sa existe oameni mai bine pregatiti si oameni mai putin pregatiti, din toate punctele de vedere practic si teoretic

Strict technic @valderama are dreptate, exprimarea mea nu a fost la inaltimea cerintelor, dar moral nu are dreptate datorita faptului ca oamenii nu sunt toti la fel si se pot exprima oricum

Daca se doreste un forum cu o strictete technica ridicata atunci ce facem cu cei care doresc sa invete, sa creasca. Veti spune ca nu trebuie sa invete eronat. De acord, dar in acelsi timp cred ca pe un forum trebuie sa-ti spui parerea buna sau proasta. Imi cer scuze daca nu s-a inteles din ce am vrut sa spun. Probabil ma gindeam la alt ceva in acel moment.

@valderama imi aduce aminte de profesorul meu de "mutatoare" cum se numea pe atunci cursul de electronica de puere, care m-a terorizat un an de zile cu acel  "snubber" frcvent utilizat in comutatiea tranzistoarelor bipolare sau thyristoare., cicalealaaaa...

Graficul si ceea ce spuneti este corect.... multumit!

Cred ca saptamina viitoare voi fi capabil sa postez si ceva scheme

Link spre comentariu

Cred ca curbele prezentate de @valdeama sunt un pic cam fortate.

Cam asa ar arata in realitate aceste curbe pentru joase si inalte

Circuitul fiind simetric si curbele generate ar trebuii sa urmareasca aceiasi evolutie. Zic si eu!

curbele de jos reprezinta de fapt cum variaza impedanta circuitului

post-245209-0-21285200-1460646071_thumb.jpg

Link spre comentariu

unde sunt ăia +_18db precizaţi aici ?

văd pe la joase (32Hz) un maxim de câştig +13dB respectiv atenuare(32Hz) -15dB...,de ce ai precizat +_18dB  ?!

în care realitate arată aşa în realitatea de +_18db ?! (puteaţi măcar să scalaţi corespunzător în dB astfel încât să nu contravină afirmaţiei anterioare +_18dB)

cât ai domnule la 32Hz câştig-maxim/atenuare-maximă în graficu ăsta desprins din realitate.

eventual pune în acord acest grafic cu exprimarea textuală de +_18dB/32Hz , după care revezi ce am forţat (am ţinut cont de precizarea dumneata +_18dB/32Hz) pricepi au ba ?! ,acum se poate remarca uşor cum nu ştii ce prezinţi.

:Posted Image

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări