Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hp 15w sau eminence kappa 15a (eminence gamma 15a)

matzah

Postări Recomandate

Vizitator donpetru

Pai cred ca nu ai inteles ce am spus eu mai sus....REPET, am spus min 100VA pt bobinele de 4 inch (apropo de exemplu tau). Asta nu inseamna ca nu poate sa aiba mai mult.

Difuzorul Plutonium GZPW 18SPL este intr-adevar extraodinar (din ce am vazut are doua bobine de 1OHmi). Astfel de difuzoare au bobina realizata din platbanda de circa 5mm patrati, asta deoarece bobina difuzorului are impedanta scazuta. Puterea aparenta a bobinei se calculeaza tinand cont intensitatea curentului nominal pt aceasta sectiune (peak aprox. 15-18A). Per 1x2 = 2Ohmi, vom avea o puterea aparenta: S=Ipatrat*Z=15patrat*2= 450VA.

CE AMPLIFICATOR IMI TREBUIE ?

Doua statii de amplificare auto cu convertor DC/DC, unde tensiunile de alimentare ale etajului final trebuie sa se situeze in plaja:

- min. +/-30VDC;

- max. +/-52VDC.

VEZI, puterea aparenta a unei bobine difuzor nu are legatura cu diametrul, asa cum credeai. Mentionez ca in memoriu tehnic de mai sus legat de difuzoarele KAPPA si GAMMA, am mentionat doar informativ puterele aparente raportate la diametru bobinei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

3

• adi_0106

3

• matzah

3

• radue

2

Top autori în acest subiect

Puterile sunt calculate dupa specificatiile constructive ale bobinei si magnetului difuzorului.

Sa ne spui de unde iei specificatiile.Normal ca nu are legatura numai cu diametrul.Bobina e ca si un radiator. Suprafata in contact cu aerul e importanta, si multe alte chestii pe care speram sa ni le spui, in loc sa tot faci tam tam cu algoritmi stufosi de calculare a puterii suportate in functie cu diametrul si apoi sa ne spui "VEZI, puterea aparenta a unei bobine difuzor nu are legatura cu diametrul"Incearca sa discuti mai concret. Nu vrem sa facem brain-storming si apoi cineva sa alega doar ideile relevante.
Link spre comentariu
Vizitator donpetru

calculul puterii aparente aunei bobine difuzor este asemanator intr-o oarecare masura cu calculul puterii aparente a unui transformator, unde ca si acolo ridicam la patrat o sectiune. In mare cam asa sta treaba si cu bobina difuzoarelor numai ca conteaza cum alegem sectiunea miezului magnetului pe care este bobinat inductanta difuzorului. Aici, in calcul mai intra si intrefierul, grosimea magnetului, inductia etc. De exemplu am observat ca difuzoarele Eurotec au dimensionata la max bobina din punt de vedere a gradului de incarcare pe numar de spira la fel cum sunt facute si transformatoarele de provenienta "China Town" - "se incalzesc in gol de rup".

Totusi, un memoriu de calcul in aceasta privinta.... :king: :king: :king: nu stiu....sa vad.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări