Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

hp 15w sau eminence kappa 15a (eminence gamma 15a)

matzah

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

3

• adi_0106

3

• matzah

3

• radue

2

Top autori în acest subiect

Daca ai acces la alte difuzoare PA iti recomand WN-15S/WN-15R...e super bun la banii lui.Daca folosesti boxele in aer liber nu iti recomand hp-15w...Din ce am mai auzit fullrangeruile cu Kappa15 suna in general foarte bine...dar nu am ascultat deci nu stiu ce sa-ti recomand.

Link spre comentariu

Preturile sunt indicate la acele linkuri. Nu sunt limitat doar de modelele astea. Intentia mea e ca usor usor sa incep sa cumpar mai cate un difuzor, mai o pereche de finali la statie mai una alta pana fac o mica linie. Pentru inceput si sonorizari micute mi-as construi 2 fullrange-uri cu difuzoarele acelea. Ulterior cand nevoiele si banii permit voi adauga un subwoofer separat sau ceva de genu.Nu cred ca se pune problema de sonorizari in exterior deci nu scot din calcule hp 15w. Mi-ar place sa ies intr-un pret rezonabil dar totusi nu vreau sa fac rabat de calitate. N-am auzit un hp15w asa cum n-am avut pana acu treaba cu toate difuzoarele p audio. Am avut insa eminence delta 15a de care am fost foarte multumit.

Link spre comentariu

scuze..nu stiu unde imi era capul.trebuia sa ma uit la pret.Kappa15 nu-i bun.E prea scump pt cate stie sa faca. ASculta sfatul lui snake. Ia wn15s, super difuzor!Nu te incurca cu hp15W. Incepe cu minim hp15s sau cu e15 daca vrei medii mai bune. Diferenta de pret e mica si merita platita.Daca ai bani mai multi de dat iei wn15 si faci fata cu el la ce chef vrei tu.

Link spre comentariu

Wn15 cred ca ramane si alegerea mea. Coboara si mai jos in frecventa decat kappa avand si un spl bun. Kappa nu e asa greu precum spun aia in link. Nu stiu cum "calculeaza" ei greutatea magnetului sau a difuzorului. Alfa-ul care l-am cumparat de la ei avea tehnic vorbind 14 kile ca magnet insa el cu totul in practica avea 12kile..

Link spre comentariu

Daca te uiti atent, la kappa15a o sa vezi ca are spl de 103 dB la 1 w/1m, cand defapt are spl-ul in jur de 96-97 dB...si puterea rms e cam puterea program a lui defapt...deci sunt cam trase de par specificatiile... :smt001

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

KAPPA15A 15"Difuzor 450W/8ohmi 30Hz-2.5KHz 103dB

Puterea aparenta a bobinei difuzorului: 90VA, 3inch

Puterea muzicala in regim intermitent de lunga durata: aprox. 150W;

Puterea program: 450W

Puterea acustica iradiata cu difuzorul intr-o incinta:

- inchisa: aprox. 0.5 W, SPL max. atins 97dB;

- bass reflex, aprox. 0.62 W, SPL max atins 100dB.

CE AMPLIFICATOR IMI TREBUIE pentru difuzorul de mai sus?

1. Domeniu tensiunilor de alimentare a mplificatorului (recomandat):

- min. +/- 26VCC;

- max. +/- 80VCC.

2. Topolgia de amplificator recomandata:

- intrare diferentiala cu generator de curent constant (pt tens de alim. mai mici +/- 50VDC) cu conditia utilizarii cel mult a trei perechi de tranzistoare finale in configuratie Complemetary FeedBack Pair - se obtine un coef THD de 0,01% per 8 Ohmi

- intrare diferentiala cu etaj de iesire Quasi-Complementary - se obtine un coef THD de 0,05% per 8 Ohmi pt. tensiuni de alimentare mai mari de +/-50VCC (min. 4 perechi de tranzistoare in etajul final)

GAMMA15A 15" Difuzor 300W/8ohmi 40Hz-4KHz 100dB

Puterea aparenta a bobinei difuzorului: 60VA, 2inch

Puterea muzicala in regim intermitent de lunga durata: aprox. 100W;

Puterea program: 300W

Puterea acustica iradiata cu difuzorul intr-o incinta:

- inchisa: aprox. 0.38 W, SPL max. atins 93dB;

- bass reflex, aprox. 0.52 W, SPL max atins 97dB.

CE AMPLIFICATOR IMI TREBUIE pentru difuzorul de mai sus?

1. Domeniu tensiunilor de alimentare a mplificatorului (recomandat):

- min. +/- 21VCC;

- max. +/- 65VCC.

2. Topolgia de amplificator recomandata:

- intrare diferentiala cu generator de curent constant (pt tens de alim. mai mici +/- 50VDC) cu conditia utilizarii cel mult a doua perechi de tranzistoare finale in configuratie Complemetary FeedBack Pair - se obtine un coef THD de 0,01% per 8 Ohmi

- intrare diferentiala cu etaj de iesire Quasi-Complementary (se vor utiliza un min. de 3 perechi de tranzistoare finale) - se obtine un coef THD de 0,05% per 8 Ohmi pt. tensiuni de alimentare mai mari de +/-50VCC

OBS! Se poate utiliza in ambele variante amplificatoare audio cu iesire Power FET avand tensiuni de alimentare de pana in +/- 80VDC pentru difuzorul KAPPA15A 15" si max. +/- 70VDC pentru difuzorul GAMMA15A 15".

P.S. Puterea acustica iradiata de un difuzor este proportionala cu volumul incaperii sau cu lungimea medie a unei axe avand ca origine difuzorul plasat intr-o incinta oarecare si aflat in spatiu liber.

Exemplificare: Pt. puteri acustice de circa 0,1W se pot sonoriza incaperii de 1000m cubi.

NUMAI BINE

Link spre comentariu
Vizitator donpetru

Depinde de mai multi factori, ca spre exemplu: cate bobine sunt plasate pe aceaasi structura de magnet, grosimea magnetului, sectiunea intrefierului, sectiunea conductorului utilizat la realizarea bobinei difuzorului etc.

In general, o bobina de 4 inch are cel putin 100VA, iar puterea acustica radiata in spatiu depinde si de diametrul membranei difuzorului.

Exemplu:

Vezi difuzoarele: SAL: PA30100, PA40100 si PA50100. Fiecare au bobine de 100VA dar puterea acustica radiata de difuzor in spatiu, dupa un test efectuat in conditiile plasarii difuzoarelor in boxe bass reflex, au rezultat (coef de eroare de max +/-3%):

PA30100: Pacustic=0,15W, SPL max 96,7dB;

PA40100: Pacustic= aprox. 0,22W, SPL max. 97,2dB;

PA50100: Pacustic=aprox. 0,34W, SPL max 97,82dB.

OBS! Cand alegem un difuzor pentru un amplificator, il adoptam tinand cont de urmatoarele:

1. puterea aparenta a bobinei;

2. domeniul de utilizare (profesional, semipro sau Home)

3. puterea muzicala in regim permanent

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări