Marian Postat Martie 6, 2020 Autor Partajează Postat Martie 6, 2020 (editat) M-am uitat din nou pe oscilograme si totul mi se pare in regula. Oricum am zis deja, faza de teste si optimizari s-a sfarsit o data cu ultimele rezultate postate aici si cu ultima varianta de schema. N-am stat sa finisez si cablajul pentru ca intai vreau sa fac ceva verificari pe cele 2 placi ramase neplantate ( rezistente DC ale unor trasee ), si n-am avut timp, lucrez la comanda lui Cilibiu. Si inca ma mai gandesc daca o sa las pe placa si structura necesara compensarii TMC, ca ampliful este stabil si cu ea ( ceva overshoot ) si este in schimb o compensare ce ridica mult banda si ajuta enorm reactia negativa la 15-20khz. Cred ca o sa o las pe placa la fel de optionala precum si alimentarea auxiliara pentru VAS+intrare. Editat Martie 6, 2020 de Marian Link spre comentariu
franzm Postat Martie 6, 2020 Partajează Postat Martie 6, 2020 La 16.02.2020 la 11:08, Marian a spus: Rezistentele mari nu-s acoperite propriu zis, au ceva tub termocontractabil pe ele, motivul este evident din poze deci nu-l reiterez. Cine doreste poate folosi acele bucsi de ceramica pentru distantare rezistente de placa, mie nu-mi plac, se pune stres mecanic pe lipituri, Mai simplu e sa îndoiti terminalele. Pentru asta am luat un cleste lat si am tras de-a curmezisul falcilor trei cordoane de sudura, doua pe o falca si unul pe cealalta, în asa fel încât, cu clestele închis, cele trei cordoane sa se îmbuce precum dantura la rotile dintate (a fost necesar si ceva zeama de pila). Se gaseste asa ceva si de cumparat (lead-forming pliers). Cu cât a fost mai mare VccAux decât Vcc? Daca mosii sunt dusi în regim ohmic s-a terminat cu PSRR si palierul poate deveni zgomotos. Si înca ceva: Pe forumul american, taica Nelson a povestit ceva despre comportarea necorespunzatoare a mosilor 9240 de la IRF. Atât cei de la Samsung cât si cei cu canal p de la Fairchild par sa nu fie afectati. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2020 Autor Partajează Postat Martie 6, 2020 Nu am folosit alimentare auxiliara la teste ( Vaux ) si nici in amplificatorul final nu voi avea asa ceva. Am pus-o pe schema si pcb pentru cei care ar fi tentati sa o foloseasca pentru a castiga ceva Vrms in plus pe iesire. IRFP-urile sunt de la Vishay ( si N si P ). Tocmai ei erau scopul primordial al proiectului asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum