claw Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 Felicitări @Marian. Ai făcut o treaba excelentă cu ampliful acesta. De asemenea, mulțumiri și celor ce au participat sau contribuit cu soluții tehnice, idei, inovații... Acest amplificator contribuie la zestrea forumului și asta e de bine pentru ca în urma discuțiilor de pana acum doar asta mai rămâne. Link spre comentariu
Marian Postat August 29, 2018 Autor Partajează Postat August 29, 2018 Multumesc. Link spre comentariu
gauss Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 (editat) N - am treaba cu audio ( pe forum ) , si nu postez aici . Am facut - o mai de mult , de cateva ori ... si din cauza injuraturilor ( la propriu ) institutionale obisnuite ale unui " guru " din nucleul dur , m - am retras . Nu - mi voi face un obicei ... actuala postare este numai datorita faptului ca doresc sa adresez felicitarile mele d - lui Marian , am urmarit topicul ( cat inteleg eu din el ... ) , evolutia proiectului si solutiile tehnice adoptate . E un exemplu ( zic eu ) , macar de ambitie si tenacitate , cand au fost probleme ( inerente ) care au fost depasite ... , nu ca proiectul n - ar avea substanta ( cu prisosinta ) . Repet , cat ma pricep eu ( foarte putin ) . Inca o data felicitari , si cam atat ... nu stiu cand va fi urmatoarea postare ( daca va fi ) ! Bineinteles , succes in continuare ... , n - ar fi o noutate ! Editat August 29, 2018 de gauss Link spre comentariu
Marian Postat August 29, 2018 Autor Partajează Postat August 29, 2018 (editat) Multumesc mult. PS: As prefera sa fiu tutuit. Editat August 29, 2018 de Marian Link spre comentariu
flomar60 Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 Marian daca ar avea un munte langa el...l-ar rasturna imediat! Chiar daca fraza anterioara suna a gluma sa stiti ca este si o parte de adevar in ea! Felicitari si astept poze cu realizarea finala! Spor! Link spre comentariu
franzm Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 (editat) On 8/26/2018 at 8:57 PM, Marian said: Revenind la subiect, am pus in simulator si acele 2 diode de care zici in colectorul diferentialelor: Intr-adevar fix 2 diode sunt necesare pentru antisaturatie. Am testat doar psf-ul si ar fi 2 chestiuni de remarcat:.................... Diodele, eventual multiplicator UBE, ca-i ajustabil, se pot pune si pe linia verticala ce uneste CQ23+BQ24 cu C11+KD5+colectoare diferential (notatiile din Schema32). Eventual se pune o dioda ca în figura de mai sus si una dupa recomandarea de fata. Care varianta va suna mai bine, asta va arata auditia. Editat August 29, 2018 de franzm Link spre comentariu
hpavictor Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 (editat) Ideea este sa ridice potentialul mai sus decat interventia etajului Baker Clamp ( e necesara o tensiune 0.65 V cu care trebuie compensata caderea pe dioda Baker Clamp + 0,65 V zona de softclipping ) . Pentru cazurile de supramodulatie puternica ( gen subwoofer sau aplicatii sonorizare ) am recomandat ca in locul celor doua diode sa se monteze un LED rosu , astfel zona de softclipping se mareste la probabil +10 dB pe intrare . Ca dezavantaj la metoda cu doua diode , mentionez ca se micsoreaza excursia la iesirea etajului VAS cu 0,65 V . Pentru cea mai mare majoritate nu conteaza pierderea a 5 W din 400 W ( este un simplu exemplu numeric ) . Editat August 29, 2018 de Victor corectie Link spre comentariu
gica70 Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 (editat) Acum 4 ore, flomar60 a spus: Marian daca ar avea un munte langa el...l-ar rasturna imediat! Chiar daca fraza anterioara suna a gluma sa stiti ca este si o parte de adevar in ea! Felicitari si astept poze cu realizarea finala! Spor! Asta daca ii sta in cale! "“Ceea ce e corect rămâne după ce faci tot ce este greşit!” Robin Wiliams". Felicitari Mariane! Editat August 29, 2018 de gica70 Link spre comentariu
Marian Postat August 29, 2018 Autor Partajează Postat August 29, 2018 Va multumesc D-le Marcu si Gica70. Va multumesc pentru sugestie D-le Franzm, o voi testa cand am timp. Link spre comentariu
maxente Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 On 8/28/2018 at 4:30 PM, Marian said: aici inca nu sunt 100% sigur dar tind catre varianta cu traf de retea, nu mi-as mai bate capul cu o sursa in comutatie, dar vedem... Eh na ! Daca ar fi fost vreunu care n-a avut de a face cu surse in comutatie mai ziceam, dar tocmai tu sa nu iti bati capul cu asa ceva ? Uita-te la @Cilibiu ca nu a facut surse in comutatie, si totusi isi bate capul cu una Link spre comentariu
MVS Postat August 29, 2018 Partajează Postat August 29, 2018 Ai dreptate @maxente. Daca @Marian va alege toroidal, o sa-l coste mai mult carcasa Link spre comentariu
Sharky Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 https://www.elforum.info/topic/133822-alimentare-mosfet400-full-simetric/ Hai sa discutam aici despre alimentare. Deja deviem de la proiect. Voi muta in mai multe subiecte si rog moderatorul sectiunii respective sa le uneasca. Link spre comentariu
Marian Postat August 31, 2018 Autor Partajează Postat August 31, 2018 Am solicitat sa se lase discutia despre partea de alimentare aici pe topic dar eu am vorbit, si tot eu am auzit... Nu vreau sa imprastii proiectul pe cateva sectiuni, tot ce are legatura cu el ( module audio, protectii, alimentare, etc ) se discuta aici. O sa unesc topicurile alea scoase de tine dincolo dar schema SMPS preliminara tot aici am sa o pun. Link spre comentariu
Sharky Postat August 31, 2018 Partajează Postat August 31, 2018 Eu nu sunt pentru aici ca iese amalgam, ce are alimentarea cu amplificatorul? E un proiect total separat. Aici despre stabilitate, etaje finale, cascode si alte traznai, dincolo despre toruri, zgomote, etc. pot pune si in primul post link catre sursa ca sa avem o legatura. Link spre comentariu
Marian Postat August 31, 2018 Autor Partajează Postat August 31, 2018 (editat) Ok @Sharky, este bine si cu link la prima postare. Pune-l te rog acolo pe asta de mai jos ca si trimitere la discutia legata de alimentare: https://www.elforum.info/topic/133831-proiect-public-mosfet400-sursa-de-alimentare/ Editat Septembrie 1, 2018 de Marian Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum