Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Marian

Postări Recomandate

Am completat schema cu valori si o pun aici:

post-176915-0-68148200-1461651196_thumb.png

Initial ma gandisem sa merg pe SMD si la tranzistorii din fata insa nu mi-a placut oferta TME la PNP-uri smd, si comanda in afara nu fac, apoi in simulator am aceste modele deja, deci cel putin pana la simulari cam astea ar fi tranzistoarele.

Nu sunt foarte convins in privinta superdiodei si din acest motiv am si lasat-o asa momentan, probabil voi testa cu asta in simulator si apoi mai cercetez.

Lipseste protectia, o voi adauga ulterior, am ceva idei dar n-am avut timp sa le elaborez, si as prefera sa fac asta direct in simulator.

Daca sesizati ceva erori, nu ezitati sa le semnalati ( e posibil sa-mi fi scapat ceva ), daca aveti sugestii/observatii iarasi nu ezitati.

Numai bine.

Link spre comentariu

Mouser au micsorat si ei suma minima de comanda pentru care ies din discutie "taxele de transport", inainte era comanda de minim 140 euro ca sa fie gratuit transportul, acum comanzi de minim 50 euro si este gratuit transportul.

Link spre comentariu

Da, adica vreo 60 de euro cade comanda minima cu tot cu TVA

@marian, si eu zic sa iei de la mouser tranzistorii de semnal mic. Pune acolo in fata 2SC3324 - 2SA1312 

Asa am folosit si eu la cateva module mici de 100W, am facut un group buy cu @dudikoff si le-am luat de la mouser

Link spre comentariu

60 de euroi nu cred ca este un plafon mare avand in vedere complexitatea schemei ( depinde si diferenta de preturi, adica ce poti lua cu aia 60e ), deci la prima vedere pare tentant sa nu mai platesti livrarea, o sa verific si eu ce si cum, oricum ideea este sa folosesc componente pentru care sa am modele in lt spice, ca astfel simularile sa fie cat mai aproape de realitate ( ignorand cablajul fireste ).

Multumiri tuturor :)

Link spre comentariu

Nu stiu in ce masura ajuta ..... Posted Image cateva idei  .Poate, ma apuc de un cablaj ,dar trebuie specificat watajul rezistoarelor , cuplajul termic al tranzistorilor . In fata as merge la intrare pe BC550C si BC560C, au NF mai mic ,parca 2dB .In rest schema arata promitator .Hai sa-l finalizam , nu ca alte proiecte uitate .

Numai bine ,Alex

Editat de alex mm
Link spre comentariu

Ai uitat de niște valori în zona superdiodei... Diodele de pe alimentare adăugate de Alex ar putea proteja ampliful la alimentare inversa și cam atât. De altfel IRFP-urile au deja în construcția lor internă niște diode rapide(D-S)...

Link spre comentariu

Da, dar mosurile cedeaza instant daca le alimentezi invers.

Dioda care este acolo nu este o dioda "inclusa" peste tranzistor.

Ca sa lucreze diodele de pe alimentare, trebuie sa aibe o tensiune Vfav mai mica decit cea a mosurilor, daca nu folosesti schottky, e posibil sa plingi dupa mosuri la o alimentare inversa, deci atentie!

Link spre comentariu

@Alex mm multumesc pentru interes. Referitor la sugestii:

-Conzii adaugati serie cu rezistenta dintre colectoarele diferentialelor ar mai impune inca o rezistenta adaugata in locul celei intrerupte de condensatori, pentru ca am pus acea rezistenta cu scopul de a contribui la echilibrarea asigurata de oglinda de curent, este o sarcina diferentiala care poate fi la o valoare cu atat mai mare cu cat imperecherea de la oglinzi este mai buna. Victor imi sugerase deja in privat un RC in paralel pe acea rezistenta, adica in principiu aceeasi idee cu sugestia Dvs...

-Compensarile nu-s batute in cuie, am specificat deja ca cel putin in simulator as dori sa testez macar TPC dupa ce voi fi optimizat schema in jurul compensarii miller simple. As prefera insa sa evit pe cat posibil C in paralel pe rezistenta de la reactie ( adica c-ul de la iesire in inversoare ).

-Nu sunt convins in ce conditii tensiunea pe condul din reactie poate creste la cote semnificative, iar simbolul din schema este pentru unul bipolar, oricum diodele alea nu cred ca ar putea strica, deci sunt ambivalent.

-Probabil n-ar strica si o protectie a portilor mosfetilor, eu ma gandisem la niste zenere direct GS la fiecare mosfet, dar asa e mai simplu.

-Presupun ca diodele de pe alimentari sunt pentru protectia la alimentare inversa, situatie in care isi au rostul doar combinate cu niste sigurante inaintea lor, am de gand sa pun si sigurante insa nu m-am decis inca foarte clar de pozitionarea lor, am lasat asta pentru momentul trasarii cablajului, si de asta nu le-am pus in schema, mai este insa pana la cablaj, vreau intai sa testez si eventual sa optimizez in simulator schema, si asta dureaza pentru ca cel putin zilele astea, timpul imi este limitat de chestiuni care n-au legatura cu electronica. 

-Diferentiale cu BC-uri la alimentarile alea?

@Claudiu_XD am si zis ca nu sunt convins asupra superdiodei, si ca deci ramane asa cum este ( adica fara valori, astea pot fi puse in simulator ), nu m-am hotarat foarte clar ce as prefera ( nici n-am avut timp sa cercetez ).

Link spre comentariu

La Mouser platesti in avans sau la livrare? N-am mai luat de la ei.

Da, in avans

Am platit eu vreo doua comenzi din card visa cand am facut comanda cu @dudikoff

Nu mai tin minte daca accepta plata si din cont paypal, poate ne confirma cineva care a mai luat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări