Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

Ca sa vezi care-I treaba cu memoria, pune semnal dreptunghiular de 100Hz-1Khz si reglraza baza de timp la 1msec/div.

Seteaza masuratoare de rise time pt semnalul acesta si retine valoarea masurata.

Acum pune trigger-ul pe stop, poti opri si generatorul, si incepe sa desfasori baza de timp: 0.5msec/div -> 0.1msec/div -> etc.

Vezi pina la cit poti desface baza de timp si cum arata imaginea. Aceasta operatie este un fel de zoom si este una din chestiile pt care se merita cumparat un osciloscop digital pt ca nu prea poti face asa ceva pe un analogic.

Pt a reface masuratoarea de rise time, pune triggerul pe Run si seteaza baza de timp la 20usec/div. Vezi daca ai aceeasi valoare la masuratoarea de rise time.

Oricum felicitari si sa-l folosesti cit mai cu folos!

Link spre comentariu

Îți mai trebuie o rezistență de sarcina rezistivă ( pentru evaluarea performantelor la semnal mare și semnal mic  sau a sursei de alimentare  )  / reactivă ( pentru evaluarea SOA și pentru evaluarea performantelor la semnale tranzitorii )  și desigur un generator de semnale audio  cu SR mai mare decât cel al amplificatorului !

Link spre comentariu

Salut.

A observat cineva ca la magazinul Polonez o multime ( daca nu majoritatea ) SMD-urilor pasive au titulatura "produs greu disponibil"?

Unele au stocuri de sute de mii sau chiar peste un milion de bucati si totusi aceeasi chestie la toate, greu disponibile...

Pai sa inteleg ca nu se mai fabrica smd-uri sau cum?

Si asta sa fie motivul preturilor atat de mari?

Ma uitam sa fac o comanda pentru restul de smd-uri la mosfet400 dar cand am vazut ca numai pentru conzii din compensare ( 2x47p si 2x330p ) trebui sa platesc aproximativ 150 de lei ( nu pot fi comandati sub 100 de buc ) mi-a pierit cheful... Nu se pune problema sa irosesc atatia bani, n-am omorat pe nimeni, a murit fiecare de moartea lui :rade:

Impreuna cu ceva repere de la proiecte comerciale, am comandat doar cateva chestii de aici, adica BC-urile duble ( atat PNP cat si NPN ) cate 10 bucati, si vreo 2 tipuri de rezistente, dar si alea scumpe de te doare cardul... 

Ce mama masii, ca nu erau asa scumpe cu cateva saptamani in urma, imi facusem ceva calcule si terminam SMD-urile cu sub 100 de lei, acuma nu se mai pune problema, daca nu se schimba nimic atunci ampliful asta are de asteptat pana la teste, il completez pe bucati, cate 2-3 repere cand apuc :rade:

Link spre comentariu

Salut

Daca te ajuta am smd de 2k7 5%, 4,k7 5% si 390R 5%  smd 805 0,3W din pacate doar astea 3 valori am pe stoc, si daca iti trebuie din ele iti pot trimite 50 bucati din fiecare.

BC846CW - DIO SOT323 dar nu am decat 10 buc

1n4148 tot smd 805 tot 10 bucati

22R  - 0,4W 1% rezistenta THT 1,9 x 3,7mm metal film - iti pot da undeva la 15-20 bucati  - daca le poti adapta pentru teste

18k - 0,4W 1% rezistenta THT 1,9 x 3,7mm metal film - iti pot da undeva la 15-20 bucati - daca le poti adapta pentru teste

Sa ma anunti daca ai nevoie de ele si te ajuta!

Editat de Ionut Remus
Link spre comentariu
14 hours ago, marian said:

Ce mama masii, ca nu erau asa scumpe cu cateva saptamani in urma, imi facusem ceva calcule si terminam SMD-urile cu sub 100 de lei, acuma nu se mai pune problema, daca nu se schimba nimic atunci ampliful asta are de asteptat pana la teste, il completez pe bucati, cate 2-3 repere cand apuc :rade:

Au explodat preturile la condensatorii smd ceramici la tme, de 7 ori chiar.

Link spre comentariu

Scumpirile au inceput de un an in China si acum se propaga in toata lumea. Balanta comerciala dintre SUA si China este net defavorabila yankeior iar Trump a anuntat clar ca nu va lasa lucrurile asa. Dupa cum arata politica in ultima vreme e clar ca economia mondiala va avea convulsii, nu va mai fi la fel de asezata ca pana acum. Nici rutele comerciale nu mai sunt batute in cuie iar bataia(la propriu) pentru ele s-a acutizat. Prin urmare asteptati-va la scumpiri din ce in ce mai dese in toate domeniile. S-ar putea sa vedem si gauri de stoc la multe produse si falimente in zona electronicii. 

Link spre comentariu

5 hours ago, marian said:

A observat cineva ca la magazinul Polonez o multime ( daca nu majoritatea ) SMD-urilor pasive au titulatura "produs greu disponibil"?

La asta m-am referit:

222.jpg

Am bifat rezistente SMD 1206, bifat arata doar pe cele disponibile in depozit, si 50 per pagina, toate variantele, si in primele 4 pagini ( atat am avut rabdare sa verific, 200 de repere ), toate au aceasi notificare. La asta ma refer eu, pentru ca in trecut rareori vedeam asta la TME, si la repere care uneori erau scoase din oferta sau se gaseau greu, acuma inteleg ca toate pasivele smd se gazesc greu la producatori? Adica e criza, nu? 

Ma gandeam ca stiti voi ceva ce nu stiu eu...

Cat despre preturi... pai uitati-va si voi ca se vad, cel putin dublu fata de anul trecut.

Link spre comentariu

Articolul ala pare tradus cu gugle, dar macar explica ( daca e pe bune ) criza de smd-uri pasive... asta mai lipsea, cand am dat-o pe smd-uri cu majoritatea proiectelor, nu mai sunt smd-uri :))

Glumesc desigur, inca se mai gasesc dar mai scump sau mai greu.

De pe Aliexpress nu comand pentru ca...posta Romana.

Deja nu mai retin cate colete mi-au irosit, nu mai fac risipa. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări