Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

Reformulez ( ultima interventie pe tema asta pana il primesc ):

Cu cat vrei sa afisezi un timp total mai lung pe intreaga lungime a display-ului, cu atat mai multa memorie iti trebui, si invers, cu cat incerci sa afizezi un timp total mai scurt, cu atat mai putina memorie ai nevoie. Daca dai zoom in n-ai sa te lovesti de problema memoriei, ci fix pe dos pentru ca la zoom in scurtezi timpul total afisat. Problema apare la zoom out atunci cand vrei sa afisezi multe cicluri, cu cat memoria e mai mica, cu atat mai putine cicluri totale poti afisa la frecvente mici. La frecvente mari si foarte mari este foarte greu sa te lovesti de problema memoriei tocmai pentru ca cu cat frecventa e mai mare, cu atat mai putin timp total afisezi. La 200Mhz nu ai cum sa te lovesti de 40k memorie in vizualizard normala oricat zoom ai da... pe bune Sharky tu ce intelegi dintr-un semnal afisat cu 20000 de cicluri pe diviziune? Adica tu analizezi vreodata sute de mhz cu 100us baza de timp? Ca sa vezi ce????

In fine, ma retrag.

LLE: Multumiri amandurora.

Editat de marian
Link spre comentariu

Hai sa-ti dau un exemplu util si de care posibil sa te lovesti si tu pt ca Leco deja s-a lovitde el.

Leco a sustinut o perioada buna de timp ca slewrate-ul trebuie masurat cu semnal dreptunghiular la 10Khz pt ca daca utilizezi semnal dreptunghiular la 1Khz ai masuratori eronate.

Eroarea in cazul lui Leco era generata de limitarea in frecventa generata de sample-rate-ul mic datorat timpului mare de vizualizare selectat pt a fi vizibil semnalul de 1Khz.

Primul osciloscop digital?

Felicitari si sa-l stapinesti sanatos !

Legat de sample rate, zoom in/out si altele mai vorbim peste cel putin citeva luni de utiizare pt ca ai sa-ti mai schimbi parerea in timp.

Nu poti sa intelegi si sa inveti in citeva zile pe internet ceea ce stiu persoane care utilizeaza osciloscope digitale de peste un deceniu (acusi se fac chiar doua in cazul meu).

Link spre comentariu

Man, eu nu vorbeam de utilizare.
Pur si simplu teoretic.

In schimb cu ala analog care il folosesc de multe ori pun baza 1 de timp cu care prin perioada principala sa zicem 1ms si apoi pun lupa de timp la 5us si urmaresc frontul de comutare in semnal dreptunghiular.
E un exemplu aleator, dar intelegi unde bat.

De dat zoom e bine sa poti da zoom, sporeste comoditatea si ergonomia sculei.
Altfel terbuie sa faci tot felul de acrobatii ca dintr-un semnal periodic de 1kHz sa vezi artefacte la 100Mhz care apar la fiecare comutare.
Daca ai memorie cu carul nu te intereseaza, dai direct zoom.

Iarasi cifre scoase din burta si exagerate voit pt simplificare.
Eu zic ca ce iti iei o sa iti fie de folos fara probleme.

SSB,
La leco problema limitarii memoriei era fix invers.
Ce a masurat el la 1k si la 10k era fix aceeasi valoare, osciloscopul avea memorie suficienta.
Dar odata dus in jos la 20Hz sau 100Hz, sau ceva fr joasa, frontul nu mai putea fi vazut la rezolutie mare si SR-ul declarat de osciloscop era mai mic.
Deci practic SR-ul "crestea" cu frecventa, nu scadea!
Se remarca ghilimelele.

Si hai sa nu deviem, sa nu o dam cu acuze si denigrari sau povesti.
Vorbim strict de folosirea unei scule, nu de ce fac altii si cine e mai grozav. 
Sa nu inceapa un flame ca sterg direct.

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Am ajuns sa am emotii si cu DHL...

De joi pana ieri statusul pe tracking ramasese neschimbat, cica primisera informatii despre trimitere.

Ieri s-a actualizat si cica fusese transportat la nu stiu care centru.

Acum de dimineata, consternare, toate informatiile despre trimitere au disparut...

Voua vi s-a intamplat asta?

Am trimis mail la vanzator rugandu-l sa verifice si sa-mi explice situatia, si astept.

Editat de marian
Link spre comentariu

Am primit raspuns de la vanzator.

A contactat DHL si ghiciti ce au zis?

Au recomandat sa... sa mai astept cateva zile, ar trebui sa se rezolve...

Cu alte cuvinte sunt la fel de incompetenti precum proasta romana ( nu mai scriu cu majuscule ca n-am chef ).

La naiba... Ar fi o tragedie sa se piarda, am ramas lefter ( pe bune ) din cauza osciloscopului asta...

Editat de marian
Link spre comentariu

Ajunge, stai linistit.
Ai platit pt un serviciu standard. La preturi mari de transport altfel se discuta.
Eu am avut la firma anterioara sute de plicuri/colete Cluj-India, nu s-a pierdut niciunu, dar era business to business.

Poate ajunge iepurasu pana de pasti, daca nu...dupa. (Enter Hagi meme here.)

Editat de Sharky
Link spre comentariu

Inainte de pasti sigur nu mai are cand, din cate stiu si vineri e zi libera la noi, deci chiar daca DHL ar rezolva operativ livrarea, coletul probabil s-ar bloca intr-un depozit urgent cargus pana saptamana viitoare... Sa-mi fie invatatura de minte sa mai comand lucruri importante in apropierea sarbatorilor mari.

Link spre comentariu

Nu, si nici nu voi avea noutati prea curand, cel mult SMD-urile as putea sa le completez luna asta daca nu apar probleme neprevazute, restul om vedea pentru ca investitia asta m-a costat foarte mult, luna asta am si parastasul mamei si are prioritate, deci... 

PS: Vad ca s-a actualizat statusul, coletul cica este in tranzit, deci undeva saptamana aviatoare ar trebui sa-l am.

Link spre comentariu

A sosit :)

001.jpg

002.jpg

003.jpg

004.jpg

L-am trecut prin procedura de autocalibrare, ca este recomandata la help, verificat si calibrat sondele si apoi l-am explorat putin ( asta insemnand 2-3 ore ), e clar ca e mult de verificat si experimentat pana sa asimilez toate functiile lui, dar nu ma grabesc.

Cateva oscilograme reprezentative ( pentru mine ):

pic_3_16.png

pic_3_17.png

pic_3_18.png

pic_3_19.png

pic_3_20.png

pic_3_21.png

pic_3_22.png

pic_3_23.png

pic_3_24.png

pic_3_25.png

pic_3_26.png

Am folosit un generator DDS care are si el ceva limitari, dar sunt in afara domeniilor de interes pentru mine, deci nu-i o problema.

Ce am sesizat la osciloscop si ma nedumireste putin este legat de memorie, selectez din meniu optiunea de 40k insa la monitorizare maximul afisat este 16k, nu stiu care este motivul dar nici nu cred ca ma intereseaza, pentru ca din ce am observat afiseaza ok cam tot ce ma intereseaza pe mine, deci asa cum anticipasem, memoria nu va fi o problema, cel putin nu momentan. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări