Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

Am avut o intentie de a face o statie de lipit  cu atmega (am placa testata cu tot cu afisor) dar nu am lucrat efectiv cu ea. Principiul e acelasi ca la cele comerciale cu incalzire constanta cu care am mai lucrat.  Acum folosesc o statie de lipit simpla cu principiu de incalzire cu tren de impulsuri modulat ; principalul avantaj fiind variatia temperaturii in timpul lipirii mult mai mica. Pentru smd sunt bune ambele tipuri de statii pentru ca suprafata de lipit e foarte mica si nu poate influenta prea mult temperatura capului de lipire.

Din poze padurile cu treceri de la tranzistori par cam micute si unele trasee lungi deasemenea par cam subtiri . In caz de accident  ,reparatia ar fi una dificila. 

Link spre comentariu

Stratul de cupru este 1oz.
O sa-mi permit o aroganta si-o sa zic ca nu-s multi aia care acorda atentia pe care eu o acord la capitolul dimensionare trasee, in special alea de forta.

Apoi orice obiectie v-ar veni in cap cat priveste cablajul, amintiti-va ca proiectarea lui a inceput aici:

SI s-a terminat abea dupa 1 an:

Daca in perioada aia n-ati gasit probleme sau n-ati gasit convingerea sa interveniti, acum e prea tarziu si sunteti deja offtopic.

Link spre comentariu

Daca in perioada aia n-ati gasit probleme sau n-ati gasit convingerea sa interveniti, acum e prea tarziu si sunteti deja offtopic.

.................................................

Asteptarea aceasta ar fi trebuit sa apara de la cei interesati de acest proiect, dar ma tem ca ei asteapta ca cineva sa munceasca si ei sa profite.

Eu eram concentrat pe ale mele si doar am aruncat o privire si am scris ce mi-a atras atentia la o prima vedere. Eu  printez in prealabil cablajul si  asa e mai usor de reevaluat  dar si asa tot mai apar scapari. (vezi in atasament varianta nr.3 a unui proiect mult mai simplu)

tmc piese.pdf

Link spre comentariu
8 hours ago, clausnc said:

dar ma tem ca ei asteapta ca cineva sa munceasca si ei sa profite.

E riscul oricarui proiect public, dar n-o sa ma stresez inutil pentru ceva ce in fond nu pot controla, am pus totul la liber pentru ca toti sa se poata folosi liber de proiect, mai departe tine de bunul simt al fiecaruia.

5 hours ago, maxente said:

daca vor fi modifcari vor exista in cablajele V2.0

Modificari la cablaj iau in calcul numai daca punerea in functiune va necesita modificari de structura in schema, daca insa vor fi necesare doar eventuale modificari de valori atunci cablajul va ramane neatins. Sigur, daca descopar totusi erori de rutare, vor fi corectate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Salut.

Pana la urma a comandat osciloscopul asta:

https://www.ebay.com/itm/Hantek-DSO5202P-200MHz-2CH-1GSa-s-7-TFT-LCD-Digital-Storage-Oscilloscope/263550807276?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2055119.m1438.l2649

Undeva saptamana vitoare ar trebui sa soseasca.

Stiu, o sa aveti comentarii legate de memorie, stiu ca-i mai mica, dar dupa multa documentare si stabilire de prioritati, l-am ales pe asta.

Am inteles ce implica o memorie redusa, si mi-am facut niste calcule si pentru ce am eu nevoie de el, asta nu va fi o problema.

N-am de gand sa analizez cicluri lungi de frecvente foarte mici, si nici circuite digitale, in schimb banda mare ma poate ajuta la anumite chestiuni.

Bun sau rau, asta e, e ceea ce-mi permit, si asta cu mari sacrificii ( intampin Pastele cu cardul si portofelul la fel de goale ), performanta nu e singurul criteriu.

Vine din Germania, deci nu voi avea stres de vama sau taxe suplimentare, si vine prin curier, deci nu astept proasta romana sa se miste ca melcul...

Cand il primesc il testez si revin.

Link spre comentariu

Memoria mare nu este numai pt cicluri lungi de frecvente ridicate.

Dimensiunea memoriei stabileste si de cite ori poti mari - face zoom la o forma de unda achizitionata deja. La o memorie mica nu poti face Zoom in de prea multe ori.

Tot dimensiunea memoriei stabileste si valoarea exacta a sample-rate-ului maxim utilizabil si implicit frecventa maxima vizualizabila.

Ex: osciloscop cu 1Gsample si 40ksample memorie.

Sample rateul de 1Gsample se poate utiliza numai pina la 4µsec pe diviziune.

Daca se alege un interval de timp mai mare, ex: 10µsec/div sample-rate-ul devine 400Msample pe secunda si conform teoremei esantionarii poti vizualiza semnal de maxim 200Mhz sinusoidal iar la 100µsec/div poti vizualiza maxim 20Mhz sinusoidal.

La un osciloscop cu 1Msample memorie la 100µsec/div inca poti utiliza frecventa maxima de sampling adica 1Gsample/sec si banda de frecventa vizualizabila este inca cea specificata pt respectivul osciloscop.

Felicitari si sa-ti fie cit mai folositor!

Editat de sesebe
Link spre comentariu
2 hours ago, sesebe said:

Tot dimensiunea memoriei stabileste si valoarea exacta a sample-rate-ului maxim utilizabil si implicit frecventa maxima vizualizabila

Inlocuieste "maxima" cu "minima" si suntem in acord, pentru ca rata de achizitie este memoria disponibila impartita la timpul total afisat.

Memoria mica limiteaza rata de achizitie la frecvente mici, adica baze de timp mari.

Cu cat frecventa semnalului masurat este mai mare, cu atat mai putina memorie se foloseste, cu alte cuvinte pentru a masura un semnal de 200Mhz, este imposibil sa atingi limita memoriei, ( in fapt greu de crezut ca ai putea utiliza vreodata mai mult de cateva procente la frecventa aia ). Cu baza de timp de 100uS/div afisezi 20000 de cicluri per diviziune la 200Mhz, cu alte cuvinte nu vezi nimic...probabil ai confuzat putin lucrurile :) 

In fine, nu ma apuc sa dezbat teoria osciloscoapelor acum, imi ajunge cat m-am documentat ieri ca sa aleg, comanda este deja plasata deci discutia este redundanta, am explica factorii decisivi, nu ma repet. Cine are cu ce, n-are decat sa-si cumpere la mii de euro, eu ma multumesc cu "jucarii" entry level, ce sa-i faci nu toti suntem "bogati" ( NU ma refer la tine Sesebe aici ).

Multumesc.

Editat de marian
Link spre comentariu

Zice bine si SSB, dar va referiti la lucruri diferite.
El zicea ca sa prinzi acelasi semnal cu sample rate mai mare, si asa vezi pana la n-a armonica.
Cu memorie mai mica ii dai sample rate mic, deci prea mult nu te poti intinde.

Tu te referi la semnale de perioada lunga. 
Amandoi aveti dreptate, dar vb de doua lucruri diferite.

Sa il folosesti cu folos!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări