Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

Comanzi din non UE ceva ... alegi transport cu DHL, TNT, etc. Pachetul soseste repede.
Acum intervine vamuirea.
Ai 2 variante:
1. Imputernicesti transportatorul sa plateasca in numele tau si au preturi de-ti sta mintea in loc.
2. Cand esti anuntat de transportator ca a ajuns coletul ii transmiti numarul EORI si platesti tu direct vamuirea intr-un cont la trezorerie. Apoi le trimiti dovada.
In felul asta coletul ajunge in 3-7 zile.

eori.jpg

Editat de valentin marcarian
Link spre comentariu

Am dorit sa plasez o comanda de placi pentru unul dintre proiectele mele comerciale ( mixerul stereo, o varianta noua care statea in asteptare de anul trecut ) ca sa testez varianta cu livrare prin DHL dar la finalizarea comenzii cand urmeaza plata am descoperit o discrepanta intre pretul de livrare pentru DHL afisat la sectiunea "quote" si cel de la finalizare, livrarea prin DHL costa de fapt foarte mult, mult prea mult ca sa merite, ( oricum placile in sine vad ca s-au scumpit foarte mult la ei ), cand am intrebat de ce, mi s-a raspuns ca-i taxa suplimentara pentru locatie "remote", adica probabil ceva similar cu ce practica fan curier la noi cu locatiile din afara zonei de acoperire... N-am rezolvare pentru asta asa ca n-am avut incotro si am ales...pai normal, tot proasta Romana. 

Link spre comentariu

E partial si vina allpcb, nu mi-au afisat costurile de transport decat cand trebuie sa platesti, si cu toate ca si atunci comanda putea fi anulata, totusi n-am dorit sa o fac, aveam nevoie de placi asa ca am selectat posta fara sa am de ales.

PS: Maxente ia sa te uiti ce preturi au la placi acum astia fata de anul trecut, te crucesti, cred ca o sa revin la pcbway ori caut altceva...

Link spre comentariu

Eu am sesizat de anul trecut prin primavara ca s-au dublat, s-au triplat preturile la placi la IteadStudio unde le faceam dar n-am avut incotro si am comandat. Ca transport am ales DHL-ul ca sa-mi vina repede si din nou alte surprize. Costul a fost mai mare dupa care au inceput sa adauge taxa de stocaj, taxa de comisionariat vamal si la final tva si la transport si la toate taxele. TVA-ul se aplica si la taxe ? WTF ? Asa o fi mai nou. Nu mai zic ca m-au pus sa le trimit tot felul de copii, dupa plata pay-pal, copie de buletin, cerere completata si semnata, etc.... ca sa fie totul perfect au mai avut si o atitudine de larca DHL-ul e militia. Ma intreb daca statul roman nu se transforma la loc intr-unul comunist la cum se schimba lucrurile in ultimii ani.

In fine, ma gandeam ca la ce pret am dat pe o placa mai bine le fac la Electra Iasi. 

Link spre comentariu

Ca fapt divers, TVA se aplica la accizele puse la benzina. ASta de cand lumea, asa ca DA, avem taxa la taxa.

Cat despre taxe platite in alte tari, e clar ca asta nu ne incalzeste cu nimic pe niciunul din noi.

Si nici nu e bine sa ne lasam la cheremul chinezilor, trebuie cumva stimulata economia UE.

Ca de autosuficienti, e clar ca nu suntem.

Link spre comentariu

Acciza e una, tva-ul e alta. In UE preturile sunt semnificativ mai mari la aceeasi calitate,chiar si cu transportul mult prea scump uneori ,daca comanzi cu DHL din China. Totul e asigurat ,in trei zile produsul este in tara.

Cat de ieftin sa mai faca si chinezul,ca doar nu-i cresc resursele in pom.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări