Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

-Sa fie PIC pentru a putea fi programat cu clona pickit 2 ce o am, si pentru a putea fi programat in C, nu se pune problema sa ma apuc de alt limbaj.

-Sa fie in capsula THD ca sa-l pot programa cu ce am.

De ce nu unul cu interfata USB? Caci nu mai e nevoie nici de programator (decat la scrierea bootloader-ului).

Se pare ca ma excluzi din ecuatie cu C-ul :tryre.

Link spre comentariu

1. Nu ar fi mai bun un releu inchis ermetic?

2. PIC-urile se pot programa si direct in circuit, fara a fi scoase deci merge si un SMD.

1. Mai bun cum? Adica din ce punct de vedere?

2. Cu clona pickit 2 ( aia cu soclu ZIF, o am de la Maxente )? Cum anume?

1. De ce nu unul cu interfata USB? Caci nu mai e nevoie nici de programator (decat la scrierea bootloader-ului).

2. Se pare ca ma excluzi din ecuatie cu C-ul :tryre.

1. uC cu interfata USB inclusa? Care e? Ca ma facusi curios... Dar sa nu coste exagerat, nu iau in calcul unul mai scump de 15-20 de lei, ar fi deja o fita si stii ce parere am despre fite.

2. Stii, sunt sigur, la ce ma refeream, n-am exclus bazic, ci altceva.

Link spre comentariu

1. Mai bun cum? Adica din ce punct de vedere?

2. Cu clona pickit 2 ( aia cu soclu ZIF, o am de la Maxente )? Cum anume?

Un releu inchis cred ca are un gaz inauntru pentru suprimarea arcului. Oricum ar fi, contactele nu sunt afectate de umezeala sau praf.

Pentru programarea in circuit montezi o mufa ICSP cu 5 pini catre pinii uC, MCLR, VDD, VSS, SDAT si SCK. SDAT si SCK nu se folosesc pentru altceva pentru a nu da erori la scriere.

Editat de Romica_t
Link spre comentariu

Thunderer, habar n-am la momentul asta cata memorie mi-ar trebui pentru cele cateva functii, insa sunt destul de sigur ca si ala tot overkill se numeste.

Singurul motiv pentru care intretin o cautare de uC este pentru a face proiectul mai versatil, mai usor de folosit de altii in caz ca ar mai fi si altii interesati sa-l reproduca, altfel pentru mine am 3 bucati de 877, deci n-as avea probleme in a-l folosi pe ala. Adica trebuie ceva cat mai simplu posibil ( gandeste-te la 12F675, habar n-am daca ala ar merge, dar cam in directia aia as merge ). Problema mea sunt cunostintele foarte reduse in domeniul programarii, tot ce am facut pana acum cu uC a fost ceva intr-o anumita zona de confort, stiam ce uC merge, am adaptat doar softul, si asta numai cu mult ajutor de la tine si de la Liviu M, acum gasesc dificila o iesire din zona de confort, nu ma incanta faptul ca trebuie sa pun intrebari de novice, deci va trebui sa ma documentez putin inainte sa aleg ceva, macar superficial...

Romica, si pentru acel beneficiu si pretul ar putea fi pe masura, multumsc pentru sugestie dar raman la ce am ales, pret rezonabil, si capacitate de curent suficienta.

Cat despre programarea de SMD-uri, sunt constient ca pentru tine o fi simplu, dar pentru unul ca mine nu prea, nu vreau improvizatii, prefer THD, si intuitia imi spune ca vor fi si altii ca mine.

Link spre comentariu

Nu stiu ce ti se pare greu la programarea smd-urilor... Se face lel ca si la THT. Cand faci cablajul, tragi niste trasee de la cei 5 pini de programare (ma rog, 3, ca doi sint alimentarea) la niste paduri langa PIC, eventual poti sa-i pui si o mufa d-aia cu pini d-aca vrei. Pe urma tragi niste fire de la programator si vii cu ele pe placa. Si aia e ! Se programeaza ca si cand ar fi in soclu.

Link spre comentariu

Buna seara, vin si eu cu o propunere.

Uite poti modifica schema mea de aici, eu inca nu am finalizat acel proiect din lipsa de timp, o poti modifica sa functioneze cu pic, eu am alez atmega pentru ca mi s-a parut mai usor limbajul din bascom.

Le. Avantajul este ca ai control digital al volumului, si este integrat si un corector de ton in schema, se poate folosi si un alt integrat.

post-251612-0-30379400-1514669951_thumb.jpg

Editat de Rashad Ionita
Link spre comentariu

Initial si eu tot de la premisa asta plecasem, folosesc ceva ce am intr-un dulap, ( am multe lucruri interesante carora nu le-am gasit inca utilizare, printre care si un arduino nou si neatins ), dar m-am gandit ca poate si altii ar dori sa reproduca proiectul, si 877 e destul de scump, si e si mare pentru ce se cere aici, ar putea fi considerat o risipa. Cred ca ar trebui o alta abordare, cam ce se cere de la soft, cam cum ar trebui sa arate la modul general, dupa asta se poate alege si un uC potrivit. Aici as aprecia ceva sugestii in special din partea ta, stii ce vreau sa fac, deci cam ce functii ar indeplini acele comenzi? In principiu gandesc ca o functie if e potrivita, dar cum introduc delay-ul intre conditia ei si actiune? Stiu, e o intrebare de novice, asta si sunt cand vine vorba de programare... :rade:

PS: Vezi de treaba, nu se pune problema sa cer sa ti se stearga vreo postare :)

LE: Am un PIC16F628 recuperat de la un LC-metru primit cu ani in urma de la Vcdec, dar pe care intre timp l-am defectat eu, si recent l-am si dezmembrat utilizand LCD-ul la altceva, uC din cate stiu este ok deoarece LCD-ul se initializa si-mi afisa un mesaj ( nu mai stiu exact care ), defectul ar fi cel mai probabil la celalalt integrat. Vad ca se gaseste si la TME si nu-i scump, deci asta ramane. Acuma urmeste softul...

Link spre comentariu

Detector lipsa AC

Detector prezență DC pe ieșire " L "

Detector prezență DC pe ieșire " R "

Detector prezență eroare IOC " L "

Detector prezență eroare IOC " R "

Detector temperatura radiator " L "

Detector temperatura radiator " R "

Detector temperatura radiator " SMPS "

Temporizare conectare releu power

Temporizare conectare releu softstart

Temporizare conectare mute " L "

Temporizare conectare mute " R "

Temporizare conectare releu ieșire " L "

Temporizare conectare releu ieșire " R"

Controlul turației ventilator " L "

Controlul turației ventilator " R "

Controlul turației ventilator " SMPS "

Afișare LED " protect " off / pulse / continuu

Afișare LED " active " off / pulse / continuu

Afișare LED " thermal " off / pulse / continuu

Dacă e cazul , putem discuta funcțiile in detaliu .

Asta ar fi o propunere de protecție completă , ale căror funcții pot fi personalizate atât pentru un amplificator destinat audițiilor HiFi , cât și pentru uz AudioPro .

Nu am mai inclus comunicarea cu un port exterior de date pentru funcția " remote control " sau cu un afișaj grafic LCD in locul afișării cu LED -uri... cred totuși că acest concept de protectie depășește nivelul acestui forum .

Sau ... nu , știu sigur că sunt mulți interesați de protectia sigură a amplificatoarelor și a incintelor !

Pentru a micșora costurile și durerea de cap :) , protecția se poate simplifica , păstrând dor funcțiile de bază , evident în varianta mono :) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări