Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mosfet400 full simetric => Proiect public

Postări Recomandate

Probabil ca este ultima oara cand o s-o mai repet aici pentru ca am sa ma retrag de pe acest forum(din cauza unor clauze de confidentialitate), stabilitatea este cel mai important factor cand se doreste un sunet bun, placut. 

Chiar daca se va face putin off topic, poti detalia ?

Ce clauze de confidentialitate, cine le impune si de ce ?

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Posted Image

Cam asa ar fi partea de atac, in total 31 de tranzistori ( si cand te gandesti ca o varianta elementara se poate face cu 7 tranzistori ) :)

Q23 si Q27 vor limita undeva putin peste dublul curentului de mers in gol in VAS ( poate un pic mai sus, om vedea ). R33 si R39 sunt, momentan cel putin, optionale, in simulator decid daca le pastrez sau nu, depinde de raportul beneficii/dezavantaje. Cascoda din VAS este si ea tot optionala, si tot la testele in simulator o sa decid daca o pastrez sau nu, in principiu efectul early la schemele simetrice nu-i la fel de problematic ca la cele clasice, totusi nu-i asta singurul beneficiu deci vedem. Ca si polarizare am mers ( cel putin pentru moment ) cu TL431, stabilitatea termica a lor mi se pare interesanta, alternativa ar fi zener de 2,4V. Compensarea deocamdata miller simpla, desi ma bate gandul sa incerc si TPC sau poate chiar TMC desi nu sunt sigur ca implementarea ar fi si aici la fel de simpla ca la arhitectura clasica ( TPC cel putin n-ar trebui sa puna probleme, dar vedem ). Superdioda deocamdata aia simpla, cel putin pentru niste teste initiale in simulator, o sa fie deajuns, si pe parcurs om mai vedea.

Deocamdata atat, am avut o zi incurcata, is obosit deci punct cu desenele pentru moment, maine am de lucru la niste comenzi deci nu cred ca o sa am timp nici atunci de desenat, mai vedem...

Marian ,vrea sa te bage in ceata ,de ce ? Pai uite ce foloseste el sau poate se contrazice singur.

post-176980-0-24115000-1460484894_thumb.jpg

Link spre comentariu

Interesele comerciale au facut si fac in continuare mult rau forumului, din cauza lor progresul este lent sau plafonat insa asta este situatia si trebuie sa o acceptam, banii fac legea peste tot. Pe mine nu ma privesc interesele comerciale la proiectul asta si nici cine ar putea sa se foloseasca de ce public eu aici ( sa ne intelegem, ce desenez eu nu-s solutii inventate de mine fireste ), ceea ce conteaza este sa se obtina la final un amplificator cu mosfetii astia la un nivel decent de performanta, totul pe un topic cat mai transparent. Nu incalcam niciunul din noi drepturi de autor pentru ca nu dezvoltam un proiect comercial ci unul de uz propriu, si o facem cu solutii si informatii publice, mai departe fiecare zice si face cum crede de cuviinta.

Link spre comentariu

Marian ,vrea sa te bage in ceata ,de ce ? Pai uite ce foloseste el sau poate se contrazice singur.

Intreaba-l pe Alexmm cum iau foc tranzistorii din sursele cascodate si apoi vorbeste in cunostiinta de cauza... Dar mai bine uitati de mine si faceti cum stiti voi. Eu sunt doar unu care a zis si el 3 vorbe intr-un post , nici nu trebuie sa ma luati in seama , toata lumea mai greseste din cand in cand :-)
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Intreaba-l pe Alexmm cum iau foc tranzistorii din sursele cascodate si apoi vorbeste in cunostiinta de cauza... Dar mai bine uitati de mine si faceti cum stiti voi. Eu sunt doar unu care a zis si el 3 vorbe intr-un post , nici nu trebuie sa ma luati in seama , toata lumea mai greseste din cand in cand :-)

Adică ai proiectat (simulat) un amp defect?
Link spre comentariu

Viobio, Marian nu are nevoie nici de offtopic si nici de experientele altora, poti sa te opresti ? N-am proiectat nimic defect. Cand faci un amplificator cu castig mare si banda extinsa elementele parazite ale cablajului si ale pieselor de multe ori duc la oscilatii locale ceea ce necesita o revenire la plansa de proiectare.

Link spre comentariu

. Cand faci un amplificator cu castig mare si banda extinsa elementele parazite ale cablajului si ale pieselor de multe ori duc la oscilatii locale ceea ce necesita o revenire la plansa de proiectare.

Pai daca sunt asa mari mai taie din ele d-ale drecu :rade:

DjLeco, on 13 Apr 2016 - 12:26 PM, said:Ce va mai plac impunsaturile. Daca erati direct concurenti pe piata cu ce face fiecare, intelegeam.Dar asa cum este situatia, chiar nu inteleg...

Pai cam sunt concurenti intr-un fel, ia citeste aici in primul rand din a treia pagina http://www.osim.ro/publicatii/marci/bopi_2015/cereri_depuse27112015_publicate04122015.pdf

Acum inteleg eu, oarecum, de ce se incearca cumva deturnarea anumitor solutii cum ca ''n-ar merge''

Editat de maxente
Link spre comentariu

As sugera tuturor sa luati exemplu de la Dl Franzm ca si comportament, dumnealui este din punctul meu de vedere un model pozitiv de comportament, unul demn de urmat pentru oricine interesat de audio, intervine mai rar dar cu argumente la obiect. Acelasi stil il practica in privat ( cel putin cu mine ) Victor, nu-mi pasa ce interese ar putea avea el, imi pasa ca isi aloca din timp sa-mi explice in detaliu anumite amanunte si sa-mi dea alternative, asta imi este deajuns si apreciez mult.

Link spre comentariu

Pai daca sunt asa mari mai taie din ele d-ale drecu :rade:

Pai cam sunt concurenti intr-un fel, ia citeste aici in primul rand din a treia pagina http://www.osim.ro/publicatii/marci/bopi_2015/cereri_depuse27112015_publicate04122015.pdf

Acum inteleg eu, oarecum, de ce se incearca cumva deturnarea anumitor solutii cum ca ''n-ar merge''

Eu nu am reusit sa vad nimic legat de topicul asta. Esti sigur ca-i link-ul care trebuie?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări